"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

maanantai 15. lokakuuta 2012

Spinningmaratoonia ja jumppaa

Maanatai...taas
Viikonloppu sujui nopeasti. Alunperinhän mulla piti olla vapaa viikonloppu, mutta toisin kävi.
Lupauduin lauantaina vetämään kolmen tunnin spinningmaratoonin.
Myös sunnuntaille tuli yllättävä kolmen tunnin työkeikka, kun työpaikkani ohjaaja sairastui äkillisesti. Siispä riennettiin pikkutytön kanssa hätiin, hän tosin pääsi mukavan hoitajan kanssa lapsiparkkiin leikkimään. Tyttö on ihan innoissaan aina kun pääsee lapsiparkkiin, niin nytkin. Tuntien jälkeen saunottiin yhdessä, pikkuprinsessa oli oikein tyytyväinen muuttuneisiin suunnitelmiin. Itseasiassa, jos ei olis kullannupulle ollut ok, niin suunnitelmat eivät olisi edes muuttuneet.
 Jokatapauksessa lauantaina poljettiin  heti aamusta alkaen 3h. Urakka oli ohi jo klo 12.
Mietin, miten saisin rakennettua kolmen tunnin polkemisen niin, että homma ei maistuisi puulta, vaan asiakkailla pysyisi mielenkiinto päällä koko homman ajan. Lopulta päädyin siihen, että mentiin työosuus kerrallaan: kahta työbiisiä seurasi aina tasamaapätkä, mikä sopi hyvin palautteluun. Kun aikaa ja kilometreja oli takana jo reilu tunti, otettiin muutaman kerran 2 työbiisin ja palauttavan nopean tasamaan väliin pidempi rento seisten mentävä pätkä. Peppu meinaa alkaa siinä reilu tunnin kuluttua puutua, vaikka säännöllisesti poljettaisiinkin seisten. Lisäksi mielenkiintoa piti yllä todella vaihteleva musiikki.
Alla muutamia poimintoja spinningmaratoonin musalistalta linkkeineen sekalaisessa järjestyksessä sieltä sun täältä. Kokonaan en soittolistaa näpyttele, sillä voit vaan kuvitella montako kappaletta mahtuu kolmeen tuntiin.
Kolme tuntia sujui yllättävän nopeasti. Viimeisellä tunnilla huomasi, että sykkeet alkoivat nousta paljon kovemmin, vaikka samantasoista tahtia ylläpidettiin. No okei, ehkä otettiin myös pieni loppukiri!
 Asiakkaat asiaan kuuluvasti tankkasivat välillä, tunnin vaihteessa oli paras aika vessatauolle ja pullojen täytölle. Itse sitkeästi (pikavessa taukoa lukuunottamatta) vietin aikani pyörän päällä, olinhan ainoa ohjaaja tuolla tunnilla. Matkaeväänä mulla oli iso pullo palautusjuomaa ja pari litraa vettä. Niillä pärjäsin hyvin, koska olin syönyt hyvän aamiaisen. Tosin tunnin jälkeen pääkipu oli aika kova, samoin nälkä. Joten nälkäisenä kauppaan- tiedät varmaan lopputuloksen... :D
Minun on ollut vaikea saada sykettä enään nousemaan spinningissä, olen sitä niin paljon ohjannut. Nyt keskisykkeeni oli 126, eli peruskestävyysalueella menin. Kaloreita kului n. 1400, kun esim eräällä asiakkaalla luku oli n. puolet enemmän. Asiakkaana olisin varmasti painanut kovemmilla tehoilla menemään, mutta ohjaajana olen paikalla asiakkaita varten, joten haluan pystyä kannustamaan ja ohjaamaan vakaalla äänellä.
Oli tosi mukava maratooni, aion ehdottomasti ottaa uusiksi asiakkaana tai ohjaajana. Asiakkaat toivoivat näkevänsä minut vielä samoissa merkeissä, eli tyytyväisiä olivat. Se on pääasia!

Viikonloppuna väsytti kyllä tavallista enemmän. Kyllä tuommoinen polku vetää mehut pois, etenkin kun mulla oli pohjilla viikon sairasloma. Noh, tulipa sitten tankattua herkkuja viikonlopun aikana.
Onnekseni siis tuli extraliikuntaa sunnuntaille, kun kävin ohjaamassa
Perfect body- tunnin (tehokas patteriharjoitustreeni), 45 minuutin spinningin ja tunnin joogan.

Mukava viikonloppu on takana!
Tästä on hyvä lähteä tähän työviikkoon. Toivottavasti tämä viikko sujuu samalla, hyvällä sykkeellä kuin viikonloppukin!
Mukavaa uutta viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Huh, tuossa on ollut kyllä polkemista! Oliko kaikki asiakkaat mukana koko sen kolmituntisen myös putkeen? Ohjaajallekkin kyllä kunnon urakka. Mä olen kerran ollut zumbamaratonissa joka kesti 3x45 minsaa, mutta siinä vaihtu ohjaaja :)

    Mulla alkaa jalka olla jo parempi! Se liikkuu jo melkeen täysin normaalisti. Nyt vaan sitten onkin kova työ ja tuska pitää itseni vielä poissa jumpista, kun periaatteessa jalka voisi jo kestää, muttei kannata kyllä mennä vielä kun ei ole jalka täysin parantunut, ja siltikin pitää pikku hiljaa alaoitella. Varsinkaan kun sääri- ja pohjelihakset on iiihan juntturassa vaikka niitä olenkin yrittänyt venyttää :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!
      On kyllä ohjaajallekin ihan kiitettävä urakka, mutta välillä on ihana päästä tällaisia settejä vetämään. Ne on kuitenkin sellaisia spesial- tapauksia, joita ei jatkuvasti olla tarjoamassa.
      Juu, kyllä olivat kaikki asiakkaat mukana alusta loppuun asti. Jokainen kävi vähintään kerran täyttämässä pullonsa, suurin osa piti tunnin välein tankkaus/tyhjennystauon! :)
      Hirmuisesti paljon tsemppiä edelleen jalan kanssa. Viisaasti teet, kun et lähde sen kanssa riskillä repimään. Kannattaa aloittaa mahdollisimman lemeistä lajeista ja pikkuhiljaa lisätä kuormaa! TSEMPPIÄ ja paljon valoa syksyyn! :)

      Poista