"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Salitreeniä ja kipeää selkää

Moikka!
Viikko on taas vaihteeksi vierähtänyt nopeasti. Ajatella, että kuukauden päästä on jo joulu.
Venäytin viikko sitten torstaina salibändyä pelatessa selkäni, ilmeisesti joku nopea kiertoliike sitten tuli. Olen koittanut levätä vapaa- ajalla mahdollisimman paljon ja luulin, että levolla lähtee paranemaan, mutta nyt tuntuu menevän pahempaan suuntaan. Tänään siis lääkäriin. Jos sais edes lääkkeitä, jotka auttaisivat, koska tavalliset särkylääkkeet isoinakaan annoksina eivät tahdo täysin auttaa! :( Toivotaan, ettei mitään pahempaa ole. Nyt saan sentään jo sukat ja kengät itse jalkaan, toisin kuin loppuviikosta! :O

Sairaudesta mukavampaan asiaan: olen taas aloittanut salitreenin. Kävin eilen tekemässä isoja liikkeitä (ja alaselkää säästävän) treeniohjelman. Joulukuussa meinaan jakaa ohjelman, kun silloin on aikaa käydä salilla useamman kerran viikossa.

Eilinen salitreenini oli seuraavanlainen:
  • Jalkaprässi 4x 10-12x 80-100kg
  • Rintaprässi 3x 10x 35kg
  • Ylätalja 3x 10x 35kg
  • Leuanveto kapealla vastaotteella 3x10-12
  • Dippi leuanvetolaitteessa 3x10-12
  • Selän ojennus laitteessa(käsien tukiessa liikettä) 3x 10x 30kg
  • Vatsarutistus laitteessa 3x 10x 35kg
  • Vatsakierto laitteessa 2x (molemmat puolet) 15x 25kg
  • Kapea penkki+ vatsarutistus 12kg:n kahvakuulalla 3x 12
  • Pään yli veto+ jalkojen ojennus 12 kg:n kahvakuulalla 3x 12
 Alkuun 5min crostrainerilla ja loppuun 5min juoksumatolla.
Eilinen treeni oli pääsääntöisesti vain tuettuja liikkeitä tämän selän takia. En halua ottaa mitään riskejä, että menis pahempaan kuntoon.
No josko tänään saisi jotain selvyyttä, mitä sieltä on mennyt.

Tarkoitus olisi alkaa taas enemmän treenaamaan salilla. Mulla on paljon lihasta, mutta haluaisin ne vielä paremmin esille. Salitreeni ja riittävä proteiini (+ rasvan poltto lihaksen päältä pois) on ne tärkeimmät elementit.
Ihana kun on taas motivaatio löytynyt ja halu päästä vieläkin parempaan kuntoon myös ulkoisesti.
Kumpa vaan tuo selkä ei ala asettamaan mitään kovin pahoja mutkia matkaan. Toivotaan ja uskotaan että ei.

Oon innostunut myös pistämään vaatekaappiani uuteen uskoon. Oon shoppaillut muunmuassa pillifarkut, saappaat, uuden takin sekä paitoja.Vielä pitäisi keretä jossain vaiheessa heittämään vanhat vaatteen retkut roskikseen, noh ehkäpä viikonloppuna.
Ehkä mulla on joku kolmenkympin kriisi menossa! :) Mutta hyvä muutos, ehdottomasti. Pitää todellakin olla vähän hohtoa elämässään ja ripaus turhamaisuuttakin. Sitä jaksaa niin paljon paremmin!
Anyway,  laitan pari kuvaa oheen! :)

Mutta nyt lekuriin MOIMOIMOI!

2 kommenttia:

  1. Voi harmi, ikävä juttu tuo selkä. Toivottavasti ei ole mitään pahempaa! Sanoisin, että liike on lääke, mutta ei sitä varmaan sun tapauksessa tartte enään sanoa ;)

    Hienoja ostoksia! Mäkin ostin tänään kaksi nakinkuorimekkoa.. katsotaan rohekenenko viikonloppuna pukeutua jompaan kumpaan :)

    VastaaPoista
  2. Moi!
    Toivotaan, ettei pahemmin ole mennyt. Liike on tosiaan lääke, mutta liika liike johtaa yliannostukseen ja kääntyy vastaan! :) Jotenkin pitäis löytää kultainen keskitie tässä asiassa, tosin sitä ennen meinaan pari päivää ihan vaan lepäillä.

    Vai nakkikuorimekkoja! :D Uskallat, uskallat kyllä. Hyvässä kondiksessa olet. Hei, kuvia voisit ottaa! :)
    Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista