"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Aamiainen kynttilänvalossa

Rakastan aamuja..

Vaikkakin toisinaan sängystä ei tahdo jaksaa nousta sitä tahtia kuin pitäisi.
Arkiaamuni koostuvat yleensä mukavista rutiineista. Ensimmäisenä herätän isomman tytön ja teen hänelle aamupalan. Joka aamu hoputan hänet koulutaksiin: toinen kun on "vähän" aamukankea! :D

 Yleensä isomman lähdettyä kouluun heräilee myös pienempi neiti. Tänään vietimme kiireettömän aamun sängyssä hellien. Tyttö kiehnäsi tunnin kainalossa myös minua silitellen. ♥ Mulla on niin hellä taapero! ♥ Vihdoin ylösnoustua pikku tytölle pitikin tehdä aamupuuro: hänkun on super nälkäinen aamuisin. Hoidan hänen huoltonsa ensin ja sitten on oman aamiaisen vuoro. Tällöin pieni napostelee vielä jotain puuron lisäksi (tänään kalkkunaleike leipää), jotta äitikin saa istahtaa hetken rauhassa.

Tänään suloisen aamiaishetken vietin tuoksukynttilän valossa. Kahvi maistui erityisen hyvältä joulumuumimukista kera tarjouspatukan ja tuorepuurokin oli oikein onnistunut. Tein eilen miehelle valmiiksi aamiaisen töihin ja samalla vaivalla valmistin tuorepuuron myös itselleni.

Sopivan makea tuorepuuroni sisälsi:
  • 2rkl kaurahiutaleita
  • 1rkl chian siemeniä
  • n.1,5dl maustamatonta mantelimaitoa
  • 1rkl vaniljaprode (whey 100)
  • 1/2 banaani viipaloituna
  • n.1-2rkl pakastemustikoita
  • ripaus hunajaa
Sekoitin kaikki ainekset keskenään kannellisessa lasikipossa ja sekoitin lusikalla+ ravistamalla. Puuro valmistui yön aikana jääkaapissa ihanan pehmeäksi. Aamulla vaan kevyt sekoitus lusikalla ja ei kun suuhun. Olisin voinut laittaa marjat+ banaanin myös vasta aamulla, mutta koska mies oli lähdössä jo aikaisin (ennen kuutta), en halunnut jättää aamuun ylimääräisiä työvaiheita. Tämä toimi erinomaisesti näinkin.

Nyt talven lähestyessä olen sytytellyt useamman kerran kynttilöitä tunnelmaa luomaan. Ne rauhoittavat ja ovat niin kauniita. Jouluihmisenä ne muistuttavat myös lähestyvästä joulusta, mihin olenkin alkanut jo valmistautumaan. Mutta joulujutuista sitten toisella kertaa enemmän.
Nyt kutsuu pieni tyttö leikkeihin, joten me jatkamme yhteistä, arvokasta laatuaikaamme. Illalla sitten ohjausten (bodypump, core+venyttely ja jooga) pariin.

Tunnelmallista keskiviikkoa myös sinulle!

9 kommenttia:

  1. Ihana aamuhetki. :) Lasten kanssa nuo tietyt hetket ovat kyllä kullanarvoisia.

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Ihana aamuhetki. :) Lasten kanssa nuo tietyt hetket ovat kyllä kullanarvoisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ps. Olenko muistanut kertoa miten suunnattoman kateellinen olen noista liikunta-määristä...? 😉

      Poista
    2. Ps. Olenko muistanut kertoa miten suunnattoman kateellinen olen noista liikunta-määristä...? 😉

      Poista
    3. Mun työn hyviä puolia on kun saa liikkua paljon itsekin. Tosin paljon pitää jaksaa myös silloin kun ei jaksaisi. Kaikissa töissä on hyvät ja huonot puolensa. Omaani en vaihtaisi mistään hinnasta. :)

      Poista
  4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Poistin jostain syystä useampaan kertaan tulleen tekstin. :)

    VastaaPoista