"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

torstai 22. lokakuuta 2015

Tästä alkaa joulu 2015





63 yötä jouluun on...




Olen jouluihminen henkeen ja vereen. Rakastan ostaa joululahjoja, suunnitella aterioita, koristella kotia.. Ennenkaikkea nautin joulun tuomasta hartaasta tunnelmasta. Kynttilät luovat lämpöä ja joululaulut rauhoittavat. Oikeastaan joulun tunnelmasta voi nauttia pitkin vuotta, sillä minulle joulu ei ole vain tietty aika vuodesta: se on enemmänkin mielentila.
Viime vuonna vietimme jälleen ihanan joulun, kuten joka vuosi. Kuitenkin minua harmitti kovin se, että joulu oli niin nopeasti ohi. Valmistautumisen jouluun aloitin tavallista myöhempään, muunmuassa kaikki lahjat hankin ihan joulun alla. Tänä vuonna päätin siis aloittaa aiemmin, jotta kerkeän nauttimaan joulusta enemmän. En halua tuntea jouluna sellaista tyhjää oloa, että tämä kaikki ihanuus on ohi ennenkuin ehdin edes aloittamaan.

Jouluttelun aloitin tänä vuonna aikaisin ihan järkisyistä. Elämme todella kiireistä syksyä ja siksi on ollut järkevää aloittaa hyvissä ajoin ja tehdä hankintoja aina tilaisuuden tullen (kun olen vaikkapa yksin tai vauvan kanssa ostoksilla). En halua, että tänä vuonna havahdun viime tippaan ja sitten harmittaa. Lisäksi kiireellä tekeminen saa aikaan stressiä ja sitä en halua. Joulu ei saa olla minulle ikinä stressiä, vaan päinvastoin.

Vaikka valmistautumisen olen aloittanut järkisyistä, on joulun tunnelma kuitenkin sen myötä syttynyt mieleen ja sydämeen. Eilen joulun odotus sai myös "virallisen" startin kun postilaatikossa odotti Kaikkien aikojen joulu- lehti. Sitä sitten selailin kynttilänvalossa samalla syksyn ensimmäisestä glögikupista nauttien. Glögin nautin perinteisesti Arabian joulumuumimukista, mikä lahjapaketista ilmestyy perinteisesti vuosittain, mitä luultavammin myös tänä vuonna! ;D


Remontin vuoksi kaikki sisustusjutut saavat odottaa myöhempää ajankohtaa: nyt valmistelut olen aloittanut lahjojen hankinnoilla ja lämpimillä suunnittelutuokioilla. Pikkuhiljaa aloitan myös esimerkiksi jouluisten tarjottavien valmistelut. Marraskuun aikana varmastikin ensimmäiset pakastettavat tarjottavat valmistuvat. Tosin ensin hyvin suunniteltu on puoleksi tehty, eli tyydyn suunnittelemaan joulun ajan menua. Ja koska haluan kehitellä resepteistä myös kevyempiä versioita, täytyy reseptejä myös itse kehitellä. Teillekkin jaan reseptejä ja suunnitelmia pikkuhiljaa!





Tänään on päivä aloitettu punaisissa: minulla yökkäri ja tytöllä kummeilta saatu mekko. Koitin kuvata tyttöä mekko päällä, jotta isänsäkin näkee kuinka näpsäkkä typy täällä mekkoilee. Noh, tärähtäneen kuvan sain otettua ja sittenpä tyttö raivasi tiensä äidin syliin. ♥ Meneehän se näinkin. ♥♥♥




 Onko ruudun toisella puolella muita jouluhöperöitä? Joko teillä on valmistelut alkaneet? Nyt tämä höperö jatkaa kotiaskareita. Illalla pääsen tunnelmoimaan kupposen ääreen ihanan, entisen työkaverini kanssa. ♥ Ja illan huipentaa huikea torstaicombo: Bodycombat ja syvävenyttely!

Mahtia torstaipäivää sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti