"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

torstai 10. tammikuuta 2013

On pakko painaa pitkää päivää...

mutta ei haittaa!!!!!

Alkuvuosi on aloitettu ryhdikkäästi töitä tehdessä. Minähän aloitin täysipäiväisenä uudessa työssä vasta tammikuussa, joten vähän oli rästissä hommia. Mutta ei haittaa ei sitten pätkääkään. Joka aamu on ollut mahtava tulla töihin, ja joka ilta on ollut edelleen virkeä olo, kun olen sulkenut työpaikan oven ja ajellut hymyssä suin kotia kohti. Minulla on aivan ihania työkavereita ja nämä asiakkaat ovat myös tapansa mukaan ihan huippuja. Lisäksi saan tehdä työtä, millä on iso merkitys ihmisten hyvinvoinnille. Yhtälö on täydellinen, koska tunnen sydämeni asiaksi hyvinvoinnin ja hyvän olon levityksen. Tätä kaikkea täydentää se, että minulle ei lyödä tiukkoja raameja toiminnan kehittämiselle, vaan saan käyttää luovuuttani hyödyksi. Aaaaah, täydellistä! ♥♥♥
Anteeksi, ihan pakko hehkuttaa, mutta tällä hetkellä minulla on tunne, että elämässäni on kaikki kohdillaan: koti, työ, perhe: kaikki millä on merkitystä.

Tänään aloitin aamun ohjaamalla spinningin ja tehovatsat siihen perään. Siitä olikin hyvä hetki jatkaa kuntosalin puolelle tutustumaan laitteisiin itse treenaten kevyesti siinä samalla. Tein salilla seuraavan setin:

Hauis saa kasvaa ja rasva tiristä siitä ympäriltä, kiitos

  • Jalkaprässi: 3x 8-10x 90-100kg
  • Rintaprässi 3x 8-10x 30kg
  • Pec dec 3x 8x 20kg
  • Ylätalja 3x 8x 35kg
  • Alatalja 3x 8x 25kg
  • Vipunosto kulmassa 2x8x20kg
  • Kick bäck 2x8x 8kg (molemmat puolet)
  • Hauiskääntö 3x 8x 8kg:n käsipainot
  • Selän ojennus 3x 8x 35kg
  • Vatsarutistus 3x 8-10x 30kg
  • Vatsakierto 2x 8-10x 15kg (molemmat puolet)
Alkuillasta osallistuin asiakkaana puolen tunnin kiertoharjoitteluun, missä joka toinen laite on ilmapainevastuslaite ja joka toinen piste matolla tehtävää lihaskuntoa. Tällä tunnilla teema oli keskivartalossa ja olipa kyllä tehokasta. Nuo kiertoharjoittelut mielletään yleensä ikäihmisten tunneiksi, mutta kun tekee kunnolla joka vaiheen, voi saada huippukuntoinenkin siitä hyvän treenin. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan.

Tänään työpäiväni päättyi tunnin joogaohjaukseen. Kyseinen tunti on astanga- ja hatavaikutteinen ja teemme tutuista asanoista pidempiä sarjoja ja avaavia liikkeitä niihin lisäten. Tavoitteena hengityksen saaminen tekemiseen mukaan, lihasten vahvistus ja liikkuvuuden lisääminen. Tunti lopetetaan aina loppurentoutukseen, jossa koetetaan unohtaa ympäröivä maailma ja olla vain ihan rauhassa ja rentona.

Näillä eväillä saa maittavia ja terveellisiä pirtelöitä
Tänään olen jatkanut järkevän syömisen linjalla. Kävimme seisovassa pöydässä syömässä, mutta sielläkin otin vain yhden lautasellisen ruokaa: reilu puolet lautasesta peitin viher-vesimelonisalaatilla ja loppuosaan laitoin lindströmin pihvejä ja ihan vähän perunaa. Lisäksi pala tummaa leipää. Buffetissa tulee helposti syötyä liikaa, mutta olen päättänyt tehdä asiat nykyisin toisin. Syön 3-4 tunnin välein ja vältän näin ylilyönnit. Se ei oikeastaan ole yhtään vaikeaa, kunhan vain tekee päätöksen tehdä asiat oikein. Nälkä pysyy hyvin loitolla, eikä tee mieli kaikkea roskaa, kun verensokeri ei hyppele nollasta sataan.


Lähtekää mukaan järkevän syömisen haasteeseen. Voisimme aloittaa syömällä 3-4 tunnin välein tasaisesti. Lisätään vaikkapa maanantaina seuraava askel matkalla kohti vieläkin parempaa, järkevämpää ja sopivasti kevyempää ruokakultturia! Kuka lähtee mukaan?

Sydämmellisesti tervetuloa kaikki uudet lukijat. Laitelkaahan postaustoiveita minulle tulemaan, täytän toiveitanne enemmän kuin mielelläni!

Mukavaa illan jatkoa!


7 kommenttia:

  1. Sielläkin on siis pystty tavoitteessa pyöräytellä noita smoothieita. Mä oon joka aamu ja ilta tehnyt, kun vaan jaksaa nähdä sen vaivan että kulhon sijaan heittää ne ensin sinne blenderiin niin onhan se huomattavasti herkullisempaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!
      Kyllä on tavoitteessa pysytty. :) Kerran päivässä, usein aamulla olen pyöräyttänyt. pysyy nälkä hyvin loitolla ja proteiinia tulee kans kiinteytyjän/keventäjän tarpeeseen loistavasti. Ne on kyllä niiiiiiiin hyviä! :)

      Poista
  2. Mä lähden mukaan! :D Oon opetellut järkeämpää, keveämpää, 2-4 tunnin välein tapahtuvaa syömistä nyt kohta pari viikkoa. Joulukilot jo karistettuna ja fiilis on hyvä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa Leena, olet kyllä hyvällä ja järkevällä tiellä! Ateriarytmi on todentotta se ensimmäinen tekijä, mitä kannattaa alkaa opettelemaan. Kun verensokeri pysyy tasaisena, eikä nälkä pääse yllättämään, niin sitten on helpompi jatkaa terveellisten valintojen parissa! :) Tänään taas muutaman tunnin välein jotain syötävää, kiitos! :)

      Poista
  3. Vähän myöhässä, mutta minä lähden mukaan. Tiedän, että tuo ruokarytmi on suurin kompastuskiveni, joten siihen täytyy kiinnittää erityistä huomiota. Joinain päivinä se edellyttää vähän etukäteissuunnittelua ja varautumista. Ja panostan myös tämänviikkoiseen haasteeseen.

    Lueskelin pikkuhiljaa blogisi läpi ja tykkäsin. Eli kiitos! :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentistasi Aki!
    Ruokarytmillä on tosiaan yllättävästi oikeastaan kaikkein suurin merkitys. Itsekuriakaan ei tarvi niin paljoa: kun ateriarytmi on kunnossa, verensokeri pysyy tasaisena eikä himoita niin helposti kaikkea nopean energian herkkuja.
    Kiva että tykkäät blogista. Mulle saa laittaa myös postaustoiveita tulemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Painovirhe paholainen, eli Aku piti kirjoittaa! :D Tää arvaava tekstitys puhelimessa on välillä vähän huono! :)

      Poista