"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

lauantai 26. tammikuuta 2013

Milanossa osa 1.

Milano liikkuen

Hotellimme illan hämyssä, meikäläinenkin pääsi kuvaan..
Palattiin tiistaina Italian Milanosta, missä viivyttiin kolme yötä. Asuimme itseasiassa Milanon maakunnassa, mistä matkaa Milanon keskustaan kertyi parikymmentä kilometria. Matkalla oli tarkoitus nähdä aitoa Italialaista elämänmenoa ja tuolla vähän syrjemmässä Rho:ssa se onnistui loistavasti. Olimme kyllä paikallinen nähtävyys, koska hirveästi turisteja ei ollut samaan aikaan samoilla kulmilla.


Saavuimme hotellille yhden aikaan lauantaina ja melkein samantien lähdimme syömään ja shoppailemaan. Katuja riitti loputtomiin ja kyllä me kävelimmekin, arviolta vähintään 10 kilometria joka päivä. Vielä eilen oli pohkeen alaosat, eli leveät kantalihakset arkoina, vaikka matkasta onkin kulunut jo joku tovi. Siksipä jätimme suosiolla matkan aikana kuntoklubit väliin, hyötyliikunta ja maisemista ja Italialaisesta elämänrytmistä nauttiminen oli paljon tärkeämpää. Kuntoilemaan kerkeää toki täällä kotisuomessakin, se on tullut todettua. :)

Lauantai- iltana päätimme käydä paikallisissa bubeissa muutamalla ja suuntasimme myös taksilla keskustaan. Klubien löytäminen oli haastavaa, joten taas käveltiin ympäriinsä (ei haittaa..). Loppuen lopuksi käytiin yksillä tuopeilla, jonka lisäksi vain tutustuttiin keskustaan ja läksimme taksilla takaisin hotelliin. Kaunistahan siellä oli, vai mitä?








  Sunnuntaina oli vuorossa reissun kohokohta, nimittäin AC Milanin peli San Sirolla. Olisimme halunneet kävellä paikalle (n.10km), mutta koska kunnolliset kävelytiet puuttuivat, päädyimme taas taksiin (käytyämme ensin useamman kilometrin matkan toteamassa, että isojen teiden varsia pitäisi tarpoa, minkäänlaisia suojateitä ei siellä olisi luvassa moniin kilometreihin..). San Siro oli todellakin nähtävyys itsessään. Stadionin ympärillä oli varmastikin sata kojua, missä myytiin erilaisia fanituotteita, ruokia, juomia ynnä muita.. Luonnollisesti itsekin sieltä shoppailtiin, jälkikäteen ajatellen kuitenkin liian vähän.
Itse peliin meidän piti kivuta kymmeniä kierroksia kierreportaita ja lopulta olimme niin korkealla, että oikeastikin huimasi todenteolla. Mutta kyllä oli upea kokemus tuo stadion, aivan huikea paikka. Mieheni mukaan vessat olivat ehkä kamalin paikka ikinä, sen voin uskoa. Tuollaisen stadionin siisteyttä on varmasti vaikea hallita, etenkin kun vaatimustaso ei todellakaan ole Suomen luokkaa (kuten ei ole muuallakaan Euroopassa).
San Siro(kaukaa) kadulta kuvattuna
Asiallinen pelivarustus
Peli oli tosiaan AC Milan- Bologna. Peli päättyi jännien vaiheiden jälkeen ansaitusti 2-1 omille suosikeilleni. Meinashan se tiukaksi mennä, vaikka hallinta pysyikin Milanilla. Toivottavasti tästä alkaa punamustien  todellinen nousu kohti Serie A:n kärkipäätä.
Pelin jälkeen käveltiin taas muutamat kilometrit paikalliseen metroon, mikä yhdistettynä yhteen pysäkinväliin junalla, vei meidät takaisin hotellille.

Näitä katuja tuli tallattua
Italiassa on kaunista, vesisateellakin
Tukkaputkella (sananmukaisesti) treenaamassa
Maanantaina vietettiin aikaa lisää shoppaillen ja paikalliseen menoon tutustuen. Rho:n kadut tulivat tutuiksi. Löydettiin myös paikalliset markkinat, aivan kertakaikkiaan isot sellaiset. Valitettavasti kuvia ei tullut otettua sieltä. Illalla käytiin treenaamassa hotellin kuntosalilla. Kuntosali oli tosi pieni: pari kuntopyörää, juoksumatto ja monitoimilaite. Tein aerobisen yhdistelmäharjoituksen, missä lihaskunto- osuus koostui pareittain tehtävistä lihaskuntoliikkeistä pitkine sarjoineen ilman palautusta. Tehokas koko vartalon ylläpitävä treeni, johon käytin tehoaikaa vajaa 40- minuuttia. Treenin jälkeen kävimme saunassa ja turkkilaisessa höyrysaunassa eli Hamamissa. Kyllä maistui uni tuon setin jälkeen.

Oli tosi ihana irtiotto arjesta, vaikka tokihan aina turisteille sattuu ja tapahtuu. Noh ei niistä sen enempää. Kirjoittelen huomenna vielä reissun syömisistä ihan oman stoorinsa!
Nyt näihin kuviin ja tunnelmiin:


Hyvää lauantaipäivää kaikille!










2 kommenttia:

  1. Oi Milano on aivan fantastinen paikka! Ja San Siro niin uskomattoman suuri. Olin itse siellä kesällä ja nyt tuli niin haikea fiilis, että sinne on joskus päästävä uudestaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan täysin samaa mieltä kanssasi Outi! :) San Siro oli kyllä nähtävyys. Ja nälkä kasvaa syödessä. Seuraavaa reissua jo suunnitellaan, mutta lienee kohde Barcelona,kun sekin oma suosikki, lähinnä Leo Messin vuoksi! :) Mä oon näköjään vaihtanut pelailun penkkiurheiluun! :)

      Poista