"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Wheyhey- proteiinijätskiä, "munakashampparia" ja muuta turinaa




Huomenta blogikansa!




Täällä on herätty jo viiden jälkeen outoihin uniin. Herätys on aina kiva, kun vieressä ja seinän takana tuhisee tyytyväisinä omat rakaat! ♥ Nyt on isompi tyttö lähetetty koulutaksin kyydissä koulutielle ja itselläni on kohta lähtö töihin. Mutta kerkesin kera kahvikupin istahtamaan tänne muutaman sanan rustaamaan.

Mulla oli eilen töitä 13-21. En ehtinyt syömään lounasta kotona, joten kävin läheisessä ravintolassa syömässä ihan työpäivän alkupäässä. Tuttuun tapaan otin ison lautasellisen vihersalaattia ja pikkuisen keittoa+ vain vähän laatikkoruokaa. No eihän se nälkä kauaa pysynyt aisoissa. Mulla oli alkamassa RPM- tunti 17:50 ja siihen perään CXWORX. Mietin, mitä kummaa tankkaan ennen niitä, kun eväitä ei ollut ja vatsa alkoi ilmoittaa tarpeestaan syödä pari tuntia tätä ennen. Pieni prodepatukka multa löytyikin, mutta jotain vielä tarvitsi lisää.

Meillä duunissa on myynnissä Wheyhey- jätskiä ja tämä olisi nyt oiva tilaisuus testata tätä kehuttua jätskiä. Mulle suositeltiin suklaata ja ajattelin maistaa ensimmäisen kerran muiden jo hyväksi todettua makua.
Ensimmäinen lusikallinen meinasi potkaista takaisin ja olin jo valmis antamaan kritiikkiä mausta. Mutta kun makuun totuin (käytännössä heti tuon ekan lusikallisen jälkeen) aloin himoita tuota aivan mielettömästi. Oli lopulta todella hyvänmakuinen ja ravintosisältö ei ole pöllömpi sekään.

Purkillinen suklaa wheyheitä sisältää:
  • Kcal 187
  •  Heraproteiinia 20g
  • Hiilihydraatteja 7,5g
  • Rasvaa n.7g
Vanilja ja Bantoffee ovat vähän kevyempiä, jos tahtoo kaloreita laskea. Myös vaniljassa on vähän vähemmän energiaa kuin suklaassa. Seuraavaksi olisi tarkoitus ostaa testiin näitäkin. Saisikohan taas innostuksen päälle tehdä myös omia prodejätskejä. Hmmm...viikonloppuna ehkä. Jaan tietty reseptejä teillekin. Mulla on pari hyvää takataskussa. ;)

Joka tapauksessa, treeni kyllä kulki noillakin eväillä, joten eväätön päivä ei ollut täysin katastrofi (vaikken tavaksi ota). Vielä kun prodejauhe oli treenin lopussa odottamassa, pärjäsin kiitettävästi päivän. Kotona syötiin sitten tuhti iltapala eli munakashamppari. 

Meikän munakashamppariin tulee:
  • 5 valkuaista+ 1 kokonainen muna
  • jauhelihapihvi tai kaksi (itsetehty tai muu täyslihapihvi, josta ylimääräisiä rasvoja "pyyhitty"pois)
  • väliin tomaattia,jalapenoa, salsaa, puolikas cheddarsiivu ja jotain kastiketta
  • usein rinnalla on vielä vihersalaattia

Mulla siis tuo munakas toimii leivän sijaan ikäänkuin taskuna ja pihvi lisukkeineen tulee väliin.
Tämä ateria on hyvä ja tuhti. Ja todella hiilihydraattitietoinen. Itse en hiilareita liikaa karta, koska paljon liikkuvana en pärjäisi ilman niitä. Hiihihydrattitietoinen on kuitenkin hyvä olla. Itse toivon siitä olevan apua taistelussa raskauskiloja vastaan.
Muutenkin, olen huomannun voivani paremmin, kun en liiemmin pastoja ja leipiä syö. Mulla tulee niistä helposti maha kipeäksi ja muunmuassa ilmavaivat ovat melko kiusallisia.



Mutta se siitä munakashampparista. 
Ennen viikonloppua olisi vielä tunteja tuntien perään. Tää ja viime viikko ovat ja ovat olleet kiireisiä. Ilman lepopäivää on menty loman jälkeen ja seuraava lepo on tulevana perjantaina. Tässä on käynyt joku kalenterimoka: yleensä olen tarkempi lepopäivistä. Onneksi joukossa on kehonhuoltoa ja kevyitäkin päiviä, mutta mahtisaldo liikuntaa on kyllä jo nyt kasassa.

Loman jälkeen askel jumppatunneilla on ollut kevyempi: eli loma teki tehtävänsä. Toki nyt, kun on huhkittu ilman lepoa jo reilu viikko, alkaa taas askel painaa. Tätä fiilistä edesauttaa huonosti nukutut yöt (valo kun puskee nyt jo aiemmin..) ja kurkussa tuntuva kaktus. Mutta jaksaa jaksaa.. Ei ole kuin pari päivää lepoon.
Tänään pääsee taas syvävenyttelemään ja joogailemaan pumpin ja coren ohella.
Mieli halajaa kuntosalille, mutta kuten aiemmin totesin: vielä ei ole sen aika. Mulla tulee nyt töiden puolesta joka päivä useampi tunti liikuntaa, joten lisätreeni tukkisi vain kropan entisestään. Salitreenin aika on kun aikataulut helpottavat. Ensi viikko onkin sitten jo kevyt treeniviikko ja mulla on siellä jo pidempi vapaakin tulossa. Ehkäpä siitä sitten starttaan? Jää nähtäväksi. 

Ihanaa kun tulee kesä ja ihanaa kun tulee lisää vapaa- aikaa.

Mutta nyt coresuunnitelmia tekemään ja sitten kutsuvat työt.



Iloista keskiviikkoa teille! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti