"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

maanantai 27. helmikuuta 2012

Ravinto- ohjaajakoulutus takana

Moi!




Loppuviikon hiljaisuus johtui tosiaan perjantaista sunnuntaihin kestäneestä koulutuksesta. Viikonlopun koulutus oli osa Personal trainer- opintoja, mutta saatiin extra päivä hankkimalla mahdollisuus lisäopille ja Ravinto- ohjaaja- lisenssikokeen suorittamiseen.
Viikonloppuna käsiteltiin laajalti ravinto- ohjausta ja ravintoa yleisesti. Ravinto- ohjaajan työkalut pohjautuvat Valtion ravitsemusneuvottelukunnan tekemiin suomalaisiin ravitsemussuosituksiin. Täällä lisätietoa. Niitä sitten sovelletaan tavoitteista riippuen (laihdutus, lihasmassa, urheilijan ruokavalio..)
Jokatapauksessa takana on raskas, mutta mielenkiintoinen viikonloppu. Sain kyllä hyvät eväät lähteä purkamaan ruokapäiväkirjoja ja antamaan ravinto- ohjausta, olipa kyseessä sitten kuntoilija tai laihduttaja, tai kuka tahansa asiakas. Ravintoneuvonta ei ole ydinfysiikkaa, eikä oleellista ole opetella mitään ravinnon "molekyylikaavoja" ulkoa. Paljon tärkeämpää on huomioida yksilö ja tehdä huolellista työtä anlysoidessaan ravintoa ja tekemällä siihen realistiset ja selkeät parannusehdotukset, mitkä muokkautuvat tavoitteiden mukaan.
Tarttui viikonlopusta kyllä paljon sellaistakin faktaa, mitkä kyllä tulee muistettua ulkoa ehkä noin loppuelämän! :D
Oli hyvä koulutus ja sain paljon työvälineitä jälleen kerran. On minulla tietoa aiemminkin ollut, mutta ehkä nyt pystyn jopa itseenikin niitä soveltamaan. Toisaalta täytyy todeta, että kyllä se tieto myös lisää tuskaa, mutta tässä tapauksessa, ei se pahasta ole.... :)
 Sunnuntaina oli tosiaan Ravinto- ohjaaja lisenssikoe. Luulen, että kyllä se läpi menee, vaikkei missään nimessä mikään läpihuutojuttu ollutkaan, vaan joutui ihan tosissaan pistämään aivonystyrät töihin. Parissa viikossa tulee koetulos, joten sormet ja varpaat ristiin, että läpi meni!!!!!!
Eilen illalla en sitten jaksanut miettiä ravitsemusta enään pätkääkään ja sen kyllä huomasi: meillä nollattiin raskas viikko herkuttelemalla. Löytyi pitsaa ja karkkia ja tehokkaasti koitin unohtaa, kuinka monta kymmentä sokeripalaa tuli juuri vedettyä. No kyllä herkutellakkin voi ihan hyvin joskus ja vieläpä hyvällä omalla tunnolla. Tänään taas on jatkettu monipuolisella ja terveellisellä ruokavaliolla, ja hyvä niin. :)
Mulla on tällä viikolla helppo työviikko. Töitä tosin on se 5pvä, mutta tuntimääräsesti huomattavasti vähemmän kuin normaalisti: mulla on nimittäin osa tunneista hiihtolomalla! :) Tekee hyvää ottaa välillä kevyemmin!
Loppuun haluan esittää kysymyksen. Mistä haluaisitte, että kirjoittaisin blogissani? Onko jotain juttutoiveita liittyen ryhmäliikuntaan, terveyteen, ravintoon, laihdutukseen, urheiluun, minuun itseeni tai johonkin muuhun liittyen????
Jos ette halua tähän viestiin vastata, niin laitelkaa meiliä: hannaliikkuu@gmail.com. Mulla on välillä kiireisiä viikkoja ja silloin mielikuvitus on aika olematon. Ja sen kyllä huomaa! :O Aina on kuitenkin sen verran aikaa, että ehtii kirjoittamaan ja kiva olis toteuttaa teidän lukijoiden toiveita!
Mutta nyt, mukavaa uutta viikkoa kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti