"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

tiistai 26. toukokuuta 2015

Omaan (dieetti-)napaan tuijotusta+ vinkkejä edullisempaan painonpudotukseen




Kesää kohti mennään!

Ulkona paistaa aurinko ja tuoksuu jo niin kesä. ♥ Nurmikin on jo kertaalleen ajettu ja kylläpä olikin loistavaa hyötyliikuntaa tuon viidakon siloittaminen! :D



Täällä on aloitettu päivä aamupalalla. Kahvia, puuroa lisukkeineen sekä proteiinipitoinen smoothie. Nam, nyt jaksaa taas painaa!

Mulla tuli kolme viikkoa täyteen superdieettiä. Paino on pudonnut nyt 2,9kg, vaikka lauantaina oli tankkauspäivä. Olen tyytyväinen. Välillä on turnausväsymystä, kuten dieetillä aina, mutta kyllä tämä nyt loppuun viedään. Kuusi viikkoa elämästä on niin lyhyt aika, mutta kuitenkin tarpeeksi pitkä aika rutiinien löytymiseen. Näitä rutiineja olen kaivannut.

Tällä viikolla hyppään superdieetissä vähemmän pudottavien ryhmään. Tämä siitä syystä, että dieetin kuluessa ruokavalio niukentuu ja samaan aikaan minulla kulutus senkun kasvaa. Olen startannut futiskauden vastikään ja kesän ohjausviikkonikin on melko tiivistunnelmainen. Näin paikkani on ehdottomasti joukossa, missä syödään eniten. Ja sielläkin syön lähes treenipäivien verran myös lepopäivinä. Noh, lepopäiviä itselläni ei kyllä liikoja ole (n.1/vko), että eipä ole iso sovellus. :D Tarkoitus on pitää käynnistynyt aineenvaihdunta myös jatkossa hyvänä.

Meidän perheessä dieettaa tällä hetkellä kaksi: minä pudotan raskauskiloja ja mieheni selän hajoamisesta johtuvan sairasloman ja liikuntakiellon aiiheuttamaa muutamaa kiloa. Tämän yhtälön huomaa kauppalaskussa todellakin, vaikka jokainen euro onkin enemmän kuin tervemennyt hyvän asian tähden. Dieetillä menee paljon kasviksia, marjoja, lihaa, rahkaa ja munia. Osa näistä ovat edullisempia, osa taas kalliimpia ja enemmän kukkaroa rasittavia.
Kokosin alle muutamia vinkkejä edullisemman dieetin mahdollistamiseen.


Mansikkasorbetti (pakastemansikat, fun light ja vesi)
  1. Suosi kauden kasviksia. Joka kaudella on omat  sesonkituotteensa ja yleensä näitä saa hankittua edullisemmin kuin peruskasviksia.
  2. Juokse tarjousten perässä ja säästä pitkä penni.
  3. Käy kaupassa aamuaikaan, kun lihoissa on päiväyshintana usein 30-50% alennus.
  4. Suosi pakastekasviksissa ja marjoissa suuria pakkauksia ja tarjouksia. Esimerkiksi olen itse ostanut mustikat kilon pakkauksissa, milloin hinta on n.6,90€. Pienissä pusseissa kilohinta on yleensä 8,50-10€. Samoin löysin citymarketin pakkasesta 2,5kg:n pussin mustaviinimarjoja. Kilohinnaksi tuli vähän reilu 4€.
  5. Pakastemansikoissa on yleensä myös reilusti pienempi kilohinta kuin muissa marjoissa. Niitä ei tosin esim puuron tai rahkan sekaan tule laitettua. Itse olen ratkaissut"ongelman" niin, että olen surauttanut jäiset pakastemansikat fun light- mehun- ja veden kanssa sorbetiksi. Ja on tooodella hyvää: toimii hyvin terveellisempänä jätskinä. 
  6. Tiedä, mitä kannattaa ostaa mistäkin. Esimerkiksi Lidl myy munia noin 30% edullisempaan hintaan kuin S- ja K- ryhmät.Samoin sieltä kannattaa maitorahka ja raejuusto hakea, jos hintaan katsoo. Kaikilla kauppaaketjuilla on myös omat, edullisemmat tuotemerkit. Niitä kannattaa suosia.
  7. Osta jokaisella kauppakäynnillä pakastekasviksia pakkaseen. Näitä on myös edullisia sekoituksia, joita saat kätevästi höyrytettyä höyryritilässä samalla kun keität pastaa.
  8. Keväällä, kesällä ja syksyllä voi ajan salliessa kerätä satoa pakkaseen. Nyt esimerkiksi nokkoset ovat parhaimmillaan. Niitä vaan ryöpättynä pakkaseen tai kuivatukseen. Lisäksi kuusenkerkät ja monet muut villivihannekset ovat NYT ajankohtaisia. Kesällä sitten marjasatoa kannattaa kerätä talteen, samoin sieniä. Kesällä voi löytää myös toreilta hyviä löytöjä marjalaatikoista. Kannattaa pitää silmät auki ja olla kaukaa viisas ensi talvea ajatellen. 
  9. Myös lihoissa kannattaa suosia isoja pakkauskokoja. Esimerkiksi kilon paketteja jauhelihaa myydään usein tarjoushintaan. Säästöä voit tehdä reilustikin. 
  10. Kannattaa tehdä ruokia isompia satseja kerrallaan ja jakaa niitä valmiiksi rasioihin. Tämä säästää ainakin aikaa, ehkä myös rahaa.
    Iso pakkaus= iso säästö

Tässä nyt kirjatuna muutamia vinkkejä. Unohdinko jotain? Jokatapauksessa ennakoimalla ja asioita tutkimalla pystyt säästämään paljon rahaa. Aika on rahaa ja jos sinulta löytyy aikaa asialle, säästät varmasti kymmeniä euroja kuukaudessa, myös ja varsinkin dieetillä.

Voisikohan säästää antamalla vauvalle kissan ruokaa! :D :D :D

Tsemppiä jokaiselle!

2 kommenttia:

  1. Kiitos Hanna mukavasta blogista. Olin syksyllä fitfarmin litellä joten ruokavalio on tuttu. Itsekin haen aina Lidlistä rahkat ja kanat sekä muut tuotteet mitä sieltä löytyy, muualta sitten sen mitä Lidlistä ei saa. Ruokaan kyllä menee rahaa mutta mitäpä ei terveyden ja hyvinvoinnin eteen tekisi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eve! :)
      Kyllä se niin on, että terveydelle ja hyvinvoinnille ei voi määrittää kattohintaa, vaan siihen satsataan nyt ja aina.

      Poista