"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

tiistai 31. maaliskuuta 2015

Kiusaaminen kuriin

Loskaista tiistaita ystävät! ♥



Eilen vlogian puolella julkaisin videon kiusaamisesta. Olin ajatellut aiheesta kirjoittaa muutenkin, mutta kun omassa lähisuvussa sattui kauhea tapaus, päätin toteuttaa aikeeni heti.

Kiusaaminen on aiheena sellainen, että se koskettaa syvästi. Lapset ovat erityisesti minulle se herkkä kohta: pieniä viattomia ihmisiä ei saa satuttaa fyysisesti tai henkisesti.
Kiusaamista on niin monenlaista ja sitä esiintyy päikäkodeissa, kouluissa ja työpaikoilla, varmaan muuallakin. ON MEIDÄN JOKAISEN VELVOLLISUUS PUUTTUA KIUSAAMISEEN, tapahtui se sitten koulussa tai työpaikalla tai missä vaan.
Kiusaaminen jättää aina jälkensä ja henkinen toipuminen voi olla todella vaikeaa. Joskus  kiusattu kadottaa elmänilonsa kokonaan ja päätyy jopa itsemurhaan. Näin ei saisi olla!!!!

Taas aamulla saattelin omaa eskarilaistani koulutielle. Kullan nuppu lähtee sinne joka päivä täynnä intoa ja niin aurinkoisena. Tyttö on muutenkin kuin auringonpaiste: niin kiltti, reipas ja viisas. Ottaa aina toiset siipiensä suojaan. ♥
 Itku tuli kun myöhemmin mietin, että entäpä jos joku tulee ja vie tuon tytön elämän ilon. Tottakai meillä vanhemmilla on iso rooli ja me varmasti annamme rakkautta ja tukea aina, se on selvää. Mutta siihen, mitä koulussa tapahtuu (mitä toiset tekevät) emme valitettavasti voi vaikuttaa: PUUTUMME KYLLÄ JOS AIHETTA ON!
 Meillä kotona on alettu puhumaan kiusaamisesta jo varhain. Haluan uskoa, että herkkä ja rakastava tyttömme ei ole äkkiseltään ajateltuna potentiaalinen kiusaaja. Kuitenkaan kukaan meistä ei voi olla varma. Tehkäämme kuitenkin kaikkemme, että meidän jokaisen lapsi ymmärtää kiusaamisen seuraukset ja ymmärtää myös, miten toimia, jos kiusaamista näkee. Yhteistyö muiden vanhempien kanssa auttaa asiaa ja yhteydenpidolla pysyy myös paremmin perillä, missä oikeasti mennään.

Jaan teille eilisen videopostaukseni. Turvallista viikkoa sinulle ja perheellesi.


Pidetään rakkaistamme huolta ja voidaan hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti