"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Sairasvuoteelta moi+ kyllä lähtee pöpöt ja pöhöt- keiton ohje



Terveiset sairasvuoteelta!




Minut määättiin kolmen päivän pakkolepoon maanantaina. Jonkun sortin tulehdustila on kropassa ollut, sillä mun leposyke nousi 20 iskua minuutissa ja kroppa oli muutenkin niin kipeä, että hyvä kun jaksoin itseni kantaa. Lisäksi mua huimaa makuuasennossa ja istuen+ seisten vain pahenee. Lämpöakin oli, mutta ei onneksi enään. Toivon mukaan olo lähtee kohenemaan. Huomenna palailen töihin (näillä näkymin), mutta jumppia on onneksi vasta viikonloppuna.
Mulla alkoi maanantaina saikun lisäksi totaalinen kiri näiden raskauskilojen poistamiseksi. Tavoitteena on tiputtaa ennen meidän Turkin lomaa 1kg/vko, eli reilu neljässä viikossa neljä kiloa. Tämä on aivan realistinen tavoite, koska tunnen olevani todella turvoksissa ja kuten tiedätte: ne nesteet lähtee melko nopeaan, kun niitä lähtee oikein kunnolla poistamaan.
Olo on tosiaan ollut turpea ja väsynyt. Nyt siis ruokavalionkin kautta uutta energiaa kehiin. 

Tavoitteena on syödä säännöllisesti ja kevyesti. Salaatit ja keitot tulevat olemaan ruokavalioni pohja, samoin puuro ja myös rahka (vakkariaamiaiseni). Tottakai munakkaita ja pihvejä tulen myös nauttiman ja herkut jää kaupan hyllylle. Johan niitä on tullut alkuvuonna vedettyä ihan riittävästi...

Tein eilen keiton, mistä tuli oikeasti hyvää. Ja on TODELLA kevyt ja pistää vielä nesteetkin liikkeelle. Tässä alla teille ohje:

Kyytiä pöhölle ja pöpöille- keitto


 
 
  • 0,5 keräkaalta
  • selleriä (en osaa arvioida määrää, koska mulla oli pakastettuja paloja)
  • 1 punainen paprika
  • 3 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • useampi valkosipulin kynsi
  • 1 lihaliemikuutio
  • 500g tomaattimurskaa
  • mausteita oman mielen mukaan (chili, paprika, pippurirouheet)
1. Paloittele kasvikset kattilaan pieniksi paloiksi.
2. Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.
3. Lisää lihaliemikuutio+ kiehauta.
4. Kun kasvikset ovat riittävän pehmeitä soseuta ne ja lisää tomaattimurska.
5. Maista ja mausta

Valmiin annoksen voi syödä vaikkapa raejuuston kanssa. Itse lisäsin eilen annokseeni paistettua jauhelihaa. Tein ison kattilallisen tätä keittoa ja tästä tulee useampana päivänä toinen (kevyempi) lämmin ateria. Juuri lisuketta vaihtamalla saa vaihtelua makuun. Kätevää.

Keitosn seassa jauhelihaa

Mutta nyt lähden huutavaa pikku- Veeraa hoitamaan.

Moikkamoi vaan teille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti