"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

perjantai 18. marraskuuta 2011

Kahvakuulailua

Huomenta!  

Uusi aamu ja uudet kujeet! :) Mies on lähetetty töihin ja lapsonen päivähoitoon. Omaan päivääni kuuluu tänään opiskelua, siivousta ja kahvakuulailua. 
Tänään minun piti mennä kuntosalille, mutta kurkku on kuin raastinrauta ja olo on sen verran voimaton, etten jaksa lähteä kotoa mihinkään. Joten kotitreeni on tänään tiedossa. Onneksi kotoa löytyy kuntoiluvälineitä joka lähtöön, kuten spinningpyörä, crosstrainer, pari kahvakuulaa, käsipainoja hurja määrä jumppa- DVD:itä ym ym ym.
Mutta tänään luvassa siis kahvakuulaa Olen ohjannut muutamaa erilaista kahvakuulatuntia noin vuoden ajan. Omasta koulutuksestani on vastannut muunmuassa Trainer4you ja siellä alla olevista videoista löytyvä Tuomo Kilpeläinen. Kannattaa kurkata nuo videot, niillä pääsee jo tosi hyvin kuulailun alkuun!
Voin suositella Trainer4you:n Kahvakuulan peruskurssia lämpimästi kaikille kahvakuulasta kiinnostuneille! Kurssilta sain paljon ajatuksia ja työvälineitä sekä lisäksi Kahvakuulalla kuntoon- kirjan sekä Kahvakuulaharjoittelu- dvd:n. 
 Kahvakuulailu on halpa harrastus ja sitä voi harrastaa melkein missä vaan, sisällä tai ulkona. Kannattaa kokeilla, jos et sitä ole vielä tehnyt!
Oma kahvakuulailuni on ollut melko vähissä viimeaikoina ymmärrettävistä syistä, mutta lihaskuntoharjoittelussa olen kahvakuulaa apuna käyttänyt kuitenkin ja onhan sekin jotain! :) 



Tänään ajattelin tehdä seuraavanlaisen setin:

Lämmittely ilman kuulaa: Crosstrainerilla hetki, sen jälkeen käsien pyörittelyä, selkärangankiertoa ym..
Lämmittely kuulan kanssa: Kahvakuulan kierto vartalon ympäri, pysäytetty kasi, päänympäripyöritys ym..
 
  • Kiertoharjoittelu
  • 1. Etuheilautus 1min
  • 2. Balleriinakyykky pystysoudulla 1min
  • 3. Hiihtoheilautus 1min
  • 4. Kyykky+hauiskääntö+pystypun. 1min
  • 5. Yhden käden kulmasoutu 1min
  • Matolla:
  • 6. Pään yli veto+jalkojen ojennus 1min
  • 7. Vatsakierto istuen 1min 
  • Kierrosta teen 3krt. Kierrosten välissä minuutin tauko. Loppuun jäähdyttelyt.

Ja ei muuta kun hommiin vaan! =)






2 kommenttia:

  1. Pitää ihan mielenkiinnosta kysyä, että treenaatko kahvakuulalla myös perusliikkeillä eli juuri videonkin tempauksella ja rinnallevedolla sekä työnnöllä? Tai oletko tutustunut muihinkin tekniikoihin kuin Tuomon opettamiin?

    VastaaPoista
  2. Moi Outi!
    Hävettävän vähän olen viime aikoina treenannut perusliikkeitä, etenkin nyt polvivammaisena on pitänyt tyytyä lähinnä lihaskuntoliikkeisiin. Tykkään käyttää kahvakuulaa apuna lihaskuntoliikkeissä ja toiminnallisessa harjoittelussa. Hallitsen aika hyvin perustekniikat ja silloin kun mulla on kahvakuulatunteja ohjattavana (ennen loukkantumista n.2/vko), niin treenaan tekniikoita enemmän. Olen tutustunut myös muihin tekniikoihin ja sitten kun on taas liikaa vapaa-aikaa ja liikaa rahaa (heheheh..), niin ajattelin osallistua myös jonkun toisen koulukunnan kahvakuulakoulutukseen. Se rikastuttaa, kun katselee asioita eri näkökulmista! :)

    VastaaPoista