"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

tiistai 22. marraskuuta 2011

Functional training

Olen täysin hurahtanut toiminnalliseen harjoitteluun.
Ostin noin vuosi sitten kirjan nimeltä Functional training (Aalto, Paunonen, Paanola) tueksi toiminnallisten jumppatuntien suunnitteluun ja sainkin siitä paljon apua ja ideoita.
 Joitain päiviä sitten avasin kirjan uudelleen ja tajusin, kuinka hyvä apuväline se on myös PT- opintoja ajatellen, joten se pääsi taas yöpöydälle iltojeni iloksi. Jos toiminnallinen harjoittelu kiinnostaa, niin voin ehdottomasti suositella kirjaa kaikille kuntoilijoille, jotka haluavat tehostaa treenejään sekä liikunta-alan ihmisille ja sinne aikoville. Kannattaa vaikka lainata ensin kirjastosta ja hankkia sitten itselleen jos ja kun(?) siitä innostuu!  
Kirjan takakannessa sanotaan:

"Functional training mahdollistaa tehokkaamman harjoittelun lyhyemmässä ajassa! Sen keskeinen periaate on, että yksi liike harjoittaa samaan aikaan monia eri lihaksia. Toiminnalliset liikkeet aktivoivat pinnallisten lihasten lisäksi myös tärkeitä asentoa, ryhtiä ja tasapainoa ylläpitäviä syviä lihaksia. Kirjassa esitellyt yli sata liikettä kehittävät lihaskunnon lisäksi myös kehonhallintaa, liikkuvuutta ja kestävyyttä.

Funktionaalinen harjoittelu sopii kaikille. Yhdistelmäliikkeet sopivat niin kiireiselle kuntoilijalle, painonpudottajalle kuin kiinteyttäjällekin. Lajinomaiset liikkeet palvelevat urheilijoita ja useat kirjan liikkeistä auttavat selviytymään paremmin fyysisesti kuormittavasta työstä.

Tämä kirja on suunnattu kaikille, jotka haluavat harjoitella tehokkaammin, monipuolisemmin ja mielekkäämmin. Sen valmiit ohjelmat ja liikepankki tarjoavat virikkeitä niin kuntoilijalle, urheilijalle kuin liikunnan ammattilaisellekin. Tämä teos tuo sinulle uutta intoa ja vaihtelua harjoitteluun!"


Näköjään markkinoilla on tullut äsköttäin tuore teos Tehokas treeni puolessa tunnissa - tuloksia functional trainingilla (Paunonen, Seppänen), joten toivottavasti joulupukki lukee tämän ja tajuaa tuoda sen minulle 24.12.2011! :)   


Ja sitten tähän päivään. On ollut todella tukkoinne aamu, ollaan pienen prinsessan kanssa molemmat kunnon räkäroopeja. Mennään tänään vähän pukin asioille ja ehkä ulos syömään, mutta muuten otetaan rauhallisesti tämä päivä.
Tässä vielä yksi suosikkikipaleeni aamun ratoksi, tuttu ainakin mun spinningtunneilta! :) Ihanaa uutta päivää kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti