"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

lauantai 6. helmikuuta 2016

Lauantain suloinen punajuurikeitto

Lauantaita! ♥

Joulun pyhien jälkeen juurespussit ovat olleet edullisia. Minä olen tarkan euron nainen (:D), joten tottakai tarjouksia tulee käytettyä hyväksi. Porkkanoita, punajuuria sun muita voi käyttää suolaisiin ruokiin hyvin, popsia sellaisenaan ja raasteena tai esimerkiksi käyttää osana puristettua mehua.Tänään tein edullisen, mutta aaaah niin hyvän keiton näistä super juureksista. ♥



Lauantain pehmeä punajuurikeitto
  • 4 punajuurta
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • rypsiöljyä n. 3rkl
  • kasvisliemikuutio
  • Kurkumaa ja inkivääriä (purkista)
  • ripaus suolaa ja paprikajauhetta tai muita mausteita oman mielen mukaan

  1. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulit.
  2. Kaada öljy kattilaan ja kuumenna. 
  3. Lisää kuumennettuun öljyyn ensin sipulit ja myöhemmin kurkuma ja inkiväärijauheet.
  4. Lisää kattilaan kuoritut ja paloitellut porkkanat ja punajuuret.
  5. Kaada vettä niin että juurekset hyvin peittyvät ja lisää kasvisliemikuutio.
  6. Keitä juureksia hiljalleen kunnes ovat sopivan pehmeitä (ei muusia). Keittoaika riippuu juureskuutioiden koosta.
  7. Soseuta valmis keitto ja mausta mielesi mukaan.
  8. NAUTI!
 Keitosta tuli ihanan väristä: oikein syvän punaista. Ja maku miellytti ainakin itseäni kovasti. Olisin mielellään lisännyt inkivääriä ihan tuoreena ja jotain tuoreyrttiä, mutta niitä ei nyt löytynyt. Mutta näinkin toimi kyllä!

Seuraavaksi alan valmistautumaan lauantain omaan aikaani. Perhe lähtee kauppa- asiat hoitamaan ja minä ajattelin sillä välin rauhoittua pidempään joogaharjoitukseen, ehkäpä liikun muutenkin.

Lystiä lauantaita itse kullekkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti