Sairasloma eikä ulos pääse liukkauden takia
Siispä olen viettänyt aikaa keittiössä tavallista enemmän. Sunnuntain iltapalaksi valmistin tosi hyvää kasvispiirakkaa. Harmi vaan, että sitä tuli kyllä syötyä sen verran, että vähempikin olisi riittänyt. :D
Piirakka hipoi täydellisyyttä, mutta yhden asian muuttaisin tulevaan: nimittäin pohjan juoksevan margariinin pehmeään margariiniin/voihin. Silloin pohja olisi vähän kiinteämpi: tästä tuli vähän höttö.
Kasvispiirakkani piti sisällään (noin määrät)
Pohja:
- 2dl juoksevaa margariinia
- n.1dl juustoraastetta
- 3-4 (?) dl vehnäjauhoja
- 1tl leivinjauhetta
- vähän vettä
Täyte:
- 1 suippopaprika
- 2 tomaattia
- 3 porkkanaa
- 2 sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
- mausteina suolaa, pippuria ja paprikajauhetta
- 2 munaa
- 2dl juustoraastetta
- 1dl vettä
2. Esipaistoin pohjan n.200 asteisessa uunissa 10minuuttia.
3. Raastoin ja pilkoin kasvikset ja hauduttelin rypsiöljyssä. Maustoin.
4. Lisäsin kasvisseoksen piiraan päälle ja 225 asteiseen uuniin n. 10minuutiksi.
5. Tein muna-vesi- juustoraasteseoksen ja kaadoin piiraan päälle.
6. Uunissa paistoin vielä reilu 20 minuuttia kunnes piiras oli kauniin värinen.
Ja sitten ei muuta kun iltapalapöytään, nam nam!
Idean piirakkaan sain netistä, mistä googlailin eri kasvispiiraiden ohjeita ja sovelsin tämän näköisen kokonaisuuden periaatteella mitä kaapista löytyy ja suht helpolla pääsee.
Ihanaa helmikuuta teille! Kohta kevät koittaa!!!!
Mmmm, näyttää hyvältä. :)
VastaaPoistaJuuu oli pakko kuvata kun ulkonäkö onnistui niin hyvin. Ja kuten sanottu: makukin.
Poista