"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

tiistai 7. elokuuta 2012

Boot camp- tunnin suunnittelua

Harmaa tiistai!
Sehän sopii, sillä mulla on paljon työjuttuja hoidettavana. No illalla kyllä treenit kutsuu, joten ulkoillakkin joutuu.
Sain juuri valkattua musiikkini uuteen Bootcamp- tuntiin. Tämän tunnin musiikki on aika reipasta, suhteellisen raskasta jopa. Tämä siksi, että itse tuntikin on raskas, joten musiikista saa paljon lisäpaukkuja jaksaa.

Mikä ihmeen boot camp?


Heti alkuun on todettava, että Boot campin sisältö vaihtelee ohjaajan, tarkoituksen ja ajankohdankin mukaan, joten ensisijaisesti puhun omasta puolestani!
Boot camp on army-henkinen treeni, jota perinteisesti harrastetaan aamuisin.Ryhmäliikuntamuotona tätä kyllä tavataan enemmän ilta- aikaan, muttei onneksi liian myöhään kuitenkaan (koska kyseessä ON rankka treeni).

Treeni on toiminnallista harjoittelua parhaimmillaan ja siinä kehitetäänkin useaa eri kunnon osa- aluetta kuten lihaskunto, tasapaino ja hapenkuljetuselimistön kunto. Syke pidetään ylhäällä koko tunnin ajan ja liikkeistä sekä harjoituksesta toiseen vaihdetaankin ripeästi ilman sen kummempaa taukoa. 
Tunnilla on paljon perinteisiä liikkeitä hyppyjen ja lihaskuntoliikkeiden muodossa, mutta ei vaikeaa koreografiaa. Välineinä käytetään milloin mitäkin, itse käytän vaihtelevin teemoin käsipainoja, kahvakuulaa, levytankoja, steppilautaa sekä omaa kehoa. Täältä
löydät tarkemman tuntikuvauksen.

Syksyn ensimmäisessä boot campissani apuvälineenä käytetään levytankoa painoineen. Sykeosuuksia on kolme, samoin lihaskuntopattereita. Sykettä nostetaan erilaisin hypyin ja juoksuin, mutta myös lyöntien ja potkujen avulla. Helppoa, mutta tehokasta.
Itse ohjaan Boot Camppia Torikadun liikuntakeskuksessa Hyvinkäällä perjantaisin klo 1630 koko syksyn ajan. Tervetuloa testaamaan.
Laitan loppuun vielä muutaman kappaleen uudesta ohjelmasta.  
Mitä arvelet näiden kappaleiden töiden olevan???


 

1 kommentti:

  1. Heippa Ikiliikkuja! Blogihaaste on heitetty sinulle. Käy katsomassa: http://jumppaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista