"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Pelipäivä ja muutama sana tankkauksesta.

"Huomenta!"

Hyvin nukutun yön jälkeen jaksaa taas.
Aamu on aloitettu puuroaamiaisella ja isolla kupilla kahvia.
Tänään olisi edessä kauden kolmas 90-minuuttinen ison kentän matsi.
Olen asettanut tavoitteen itselleni, että tänään saan ensimmäistä kertaa pariin vuoteen sellaisen tunteen aikaiseksi, että olen ihan poikki pelin jälkeen. Toivottavasti pääsen raatamaan! Juuri se tunne, että on kaikkensa antanut, on ihan parasta! Ja se, että saa itsestään ihan kaiken irti.
Mites tähän sitten päästäänkään?
Kaiken A ja O on oikeanlainen tankkaus: hiilarivarastot pitää olla täynnä ja nestetasapaino kohdillaan. 
Mitään ihan älytöntä hiilaripuputusta ei tarvi, mutta itse suosin esim pastaa, laatikkoruokia ym.. Syön ehkä pelipäivänä pari ruisleipäpalaa enemmän kuin muuten, mutta muuten ihan tavallista, tasapainoista ja monipuolista ravintorikasta ruokaa. Nestettä pitää myös olla kropassa, koska sitä menetetään pelin aikana paljon. Ja jos pelaa keskikentän keskellä kuten minä yleensä, ei sieltä kerkee juomaa pelin tiimellyksessä hakemaan. Mä olen etenkin kesäaikaan syönyt edellisenä päivänä vähän jotain suolaista (eilen syötiin poppareita, heheheh..), niin on kivan nesteikäs olo kehossa.:D
 Ei kyllä tätäkään tarvi mitenkään erityisesti yhden pelin takia tehdä, toki turnauspäivinä pienet suolaiset ovat ehdotttomasti tarpeen.


Peliä ennen minun on heräteltävä kroppa KUNNOLLISTEN alkulämmittelyjen muodossa, jotta olen heti ensi minuuteista asti valmis painamaan ihan täysillä. Itse aloittelen hölkkäilemään tunti ennen peliä ja sitten tehdään jotain pallon kanssa, kuten pienpeliä ym.. Lyhyet venyttelytkin hoidetaan jossain välissä. Aika usein näkee, että venytellään pitkäkestoisesti juuri ennen peliä. Muistetaanhan, että pitkä venyttely palauttaa lihaksia lepopituuteensa, joten suositaan lyhyitä ja/tai pumppaavia venytyksiä.  Yleensä juuri ennen peliä vedetään"terävät" spurtit: tämä siitä syystä, että saadaan kroppa herkistettyä ja syke jo ennen alkuvihellystä nousemaan kunnolla. Voitte vain kuvitella, miten käy kun lähdet kylmiltään syke alhaalla spurttailemaan. Mutta kun oot muutamat sykkeenkohottajat ottanut, ei ne pelin eka spurtit tunnu ollenkaan kamalata, vaan pääset heti alusta alkaen paremmin peliin kiinni.
Palautus/urheilujuoman naukkailun aloitan jo ennen pelin alkua ja juon sitä myös pelin aikana (puoliajalla) ja jälkeen. Pelin jälkeen juostaan palauttavat hölkät ja venytellään hetki. Mahdollisimman nopeasti nautitaan myös jotain ravintoa: yleensä melko nestepitoisena (+esim banaani), sillä ruoka ei heti pelin jälkeen kovinkaan hyvin maistu.   
Nyt ei muuta kuin lounaalle, sitten kamat kasaan ja kirmaamaan luonnonnurmelle! :)
.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti