Pääsiäisilta on vierähtänyt yöhön yritysveroilmoitusta täyttäessä.
Huh, onneksi tuli valmista.
Huomenna meille on tulossa mieluisia vieraita, nimittäin minun veljeni sekä mahdollisesti myös toisen avopuoliso.
Päätettiin tehdä vähähiilihydraattinen ateria, katsotaan kuin käy.Leivät, kakku ja muffinssit ovat jo valmiina. Samoin kinkku on uunissa. Saa nähdä millä reseptillä mies loihtii siitä pääsiäisen makuisen!
Pääruoaksi
- Kinkkua (namnam)
- Lanttu- ja bataattitikkuja/uunijuureksia (pikkukullalle varmaan ranskiksia)
- Fetasalaattia siementen kera
Lisukkeeksi:
- Itsetehtyä "proteiinileipää"
Jälkkäriksi:
- Kaakakon makuisia proteiinimuffinsseja
- Marjainen juustokakku (kuva ja ohjeet sivulta http://karppaus.info) itse käytin vadelmia ja mustikoita)
Tässä tämän ihanuuden alkuperäinen ohje (itse vähän sovelsin, en paljoa..)
Marjainen kanelijuustokakku
Kermainen kakku/mousse vaikkapa juhlapöytään (4-6lle)
kuusi annosta
kuusi annosta
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 3-4dl kuohukermaa
- 6 liivatelehteä
- ½ dl hermestas makeutusainetta
- vanilja-aromia
- Pussi pakastemarjoja (vadelmia)
- Punaista light tiivistemehua n. 1,5 dl
Halutessaan voi tehdä erikseen pohjan esim. mantelijauhoista. Tässä ohjeessa ei ole pohjaa.
1.Liota 4 liivatelehteä kylmässä vedessä 10 min
2.Kuumenna n. 0,5 dl mehua(myös vesi käy) ja lisää pari tippaa vanilja-aromia
3.Puristele liivatelehdet vedestä ja liuota ne kuumaan mehuun, anna jäähtyä
4.Vatkaa kerma ja lisää makeutusaine
5.Sekoita toisessa astiassa tuorejuustoon kanelia maun mukaan ja yhdistä seos vatkattuun kermaan
6.Lisää vanilja-liivateseos massaan ja annostele astiaan tasaisesti. Anna jähmettyä jääkaapissa
7.Liota vielä 2 liivatelehteä kylmässä vedessä ja liuota kuumennettuun punaiseen mehuun, anna jäähtyä
8.Lisää marjat jähmettyneen moussen päälle ja kaada mehu tasaisesti marjojen päälle
10.Anna jähmettyä yön yli ja tarjoile jääkaappikylmänä
2.Kuumenna n. 0,5 dl mehua(myös vesi käy) ja lisää pari tippaa vanilja-aromia
3.Puristele liivatelehdet vedestä ja liuota ne kuumaan mehuun, anna jäähtyä
4.Vatkaa kerma ja lisää makeutusaine
5.Sekoita toisessa astiassa tuorejuustoon kanelia maun mukaan ja yhdistä seos vatkattuun kermaan
6.Lisää vanilja-liivateseos massaan ja annostele astiaan tasaisesti. Anna jähmettyä jääkaapissa
7.Liota vielä 2 liivatelehteä kylmässä vedessä ja liuota kuumennettuun punaiseen mehuun, anna jäähtyä
8.Lisää marjat jähmettyneen moussen päälle ja kaada mehu tasaisesti marjojen päälle
10.Anna jähmettyä yön yli ja tarjoile jääkaappikylmänä
Mutta nyt: hyvää yötä ja mukavaa pyhien jatkoa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti