"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

lauantai 16. kesäkuuta 2012

Bodycombat 52 ja treenifiiliksiä

Iltaa!
Tänään pääsin pitkästä aikaa asiakkaaksi bodycombattiin. Itseasiassa vedin asiakkaana samalla reissulla myös bodypumpin, mutta ei siitä tällä erää enempää.
Kävin treenaamassa Riihimäen Hyvässä kunnossa ja täytyy sanoa, että olin kaikkeen todella tyytyväinen. Sain äärettömän hyvää palvelua (vastaanotossa, lapsiparkissa ja tunneilla), kuten myös armas lapseni, joka viihtyi lapsiparkissa niin hyvin, että olisi mielellään jäänyt vielä tuntien jälkeenkin. Hoitaja oli todella mukava ja lempeä. Muutenkin oli hienoa huomata, miten kaikinpuolin asiakasta autetaan ja huomioidaan. Esimerkiksi kun asiakas tulee tunnille viime tipassa, ohjaaja auttaa kamojen kasaamisessa tai kyykkyjen jälkeen auttaa tangon alas selästä. Ei siinä mitään, kyllä moni auttaa, mutta kuinka moni oikeasti näkee asiakkaansa niin hyvin, että osaa rientää tarjoamaan apuaan pyytämättä. Anyway, oli kaikinpuolin onnistunut reissu ja kyllä voin suositella paikkaa lämpimästi. Treenien jälkeen oli väsynyt, märkä mutta niin hyvä fiilis. Hyvä treeni, parempi mieli, pätee jälleen.

Anyway, tänään tosiaan vedin asiakkaana Bodycombat 52:n. Kertaalleen olin sen omaa olohuonetta lukuunottamatta vetänyt, nimittäin jokunen viikko sitten jatkokoulutuksessa. Olin siis jo jokseenkin jyvällä koreografiasta ja siitä, mitä tuleman pitää. Olen ollut hiukan epävarma omasta potkutekniikastani, mutta nyt kun pääsin oikeasti saliin heilumaan itse tunnille, olin jo paljon tyytyväisempi. Niin, eihän se omassa olohuoneessa potkiminen ihan vastaa todellisuutta. :D Olen aika perfectionisti ja haluan olla oikeasti todella hyvin valmistautunut, kun astun ohjaajanlavalle bodycombatissa. Ja siksipä minulla on vielä hiomista. Olen kuitenkin aikataulussa hyvin, joten ei hätää. :)

Teen tosiaan paluun bodycombatin pariin tästä ohjelmasta 52, joten voisin siitä muutaman sanan tarinoida. Minulla ei ole vertailukohtia muutamaan edelliseen ohjelmaan, sillä leikkauspöytäni katettiin ohjelman 49 vaihtuessa. Sen jatkareissa kerkesin kuitenkin käymään, mutten sitä kertaakaan ohjannut. Eli 48 on viimeisin "kokonainen" ohjelma.
Mielestäni BC 52 on haastava, mutta koreografia on helposti opittavissa. Musiikissa ei ensi kuulemalta ole kauheesti suosikkeja, mutta mitä enemmän kuuntelee, sitä enemmän siitä tykkää.
Tässä tracklist:

1a: Rain Over Me (Technoposse Remix Edit) – Love Empire
1b: Sexy And I Know It (DJ Shocker Extended Remix) – DJ Shocker feat. Chani
2: Crazy Train – Max Motor
3: When I Close My Eyes (Darren Styles Remix) – Dougal & Gammer feat. Jenna
4: Bring Me To Life (Thomas Petersen vs. Gainworx Remix Edit) – Jan Wayne
5: Passenger (AdF Mix) – DJ Gollum
6: Ring The Alarm – Beyoncé
7: Seek And Destroy – Agent Orange
8: Falling (Breeze Remix) – Breeze vs Barley feat. Taya
9: First Of The Year (Equinox) – Skrillex
10: The Fighter – Gym Class Heroes feat. Ryan Tedder


Alkulämppä on melko perinteinen, helpohko koreografia, mutta mukaansatempaava. Jalkalämpässä Sexy and I know it TOIMII (vaikka kulunut kipale jo onkin).
Yksi haastavista biiseistä on 4: Bring me to life , missä on peräti 234 potkua!!!! Biisi on 6 min ja risat pitkä, joten sanomattakin on selvää, että potkuissa ON nopea tempo. On tosi haastavaa tehdä potkut oikealla tekniikalla nopealla temmolla, mutta onhan sitä melkein 3 kuukautta vielä aikaa harjoitella. Tän kipaleen jälkeen kyllä pepussa TUNTUU, että on tehnyt jotain. Pepusta puheenollen myös 6: Ring the alarm on pakaroille ja jaloille ihanaa tuskaa. Etupotkuja askelkyykkyasennosta ja sivupotkuja. Capoeiran ja kick- boxing tyyliin, aiai.. Itse en tosta biisistä pahemmin välitä, mutta katotaan miten mieli muuttuu matkan varrella.
Oma suosikkikappaleeni on tässä ohjelmassa on 8 Falling: ihana biisi, mutta kuitenkin pistää laittamaan viimeisetkin voimanrippeet peliin. Helppo koreografia mahdollistaa, että voi oikeasti keskittyä iskemään vielä lujempaa ja vielä nopeampaa, ei tartte välittää paljon mistään muusta.
Biisi 9 First of the year on mielestäni aika kauhea, mutta lihaskuntoliikkeet on kyllä ihania: punnerruksia, joista välillä laskeudutaan kyynernojaan ja tottakai vatsalihaksia. Lihaskunto on toisinaan ollut haastavampikin, mutta kyllä tämäkin tehokas on.
Venyttelybiisi 10 The Fighter ei kolahda sitten ollenkaan. Ei yhtään kappale minun makuuni, eikä yhtään sellainen, minkä tahtiin itse loppuvenyttelyt tekisin.
Power trainingit ja Muay thai (3, 5 ja 7) on aika tuttua ja turvallista perus combattia, mutta siisTOIMII.
Kokonaisuudessaan on hyvä ohjelma ja myöskin haastava. En suosittele käymään tätä kokeilemassa vain yhtä kertaa, vaan ainakin kolme kertaa! :) Tähän ohjelmaan ei välttämättä heti jää koukkuun, mutta kun jyvälle pääset, on se menoa sitten.

4 kommenttia:

  1. Nyt kun luen kaikkien blogeista näistä uusista ohjelmista niin en meinaa pysyä enään (treeni)pöksyissäni! Toivon, että keskiviikkoilta tulis tooosi nopeesti jo että pääsiisn pumppia ja combattia testaamaan (toisaalta, se on kyllä viikon ainut vapaapäivä eli se vois mennä kyllä toisaalta hitaastikkin;)! En päässyt viimeviikolla vielä uusia testailemaan, kun ohjaaja oli sairastunut ja edellis viikolla combatissa oli vasta neljä ekaa biisiä uutta! :)

    VastaaPoista
  2. Hyvää kannattaa odottaa! ;) Itse pidän näistä uusista ohjelmista ja oon huomannut, että tykätään sitä näköjään muuallakin ja paljon!
    Kerrohan sitten, mitä olet mieltä!

    VastaaPoista
  3. Olen rakastunut ja koukuttunut bodycombattiin nyt joululomalla, mutta omassa kotikaupungissa sitä ei ole ja sinne on loman jälkeen taas palattava :( Otan biisit talteen niin voin potkia ja nyrkkeillä omassa olohuoneessa! :D kiitos biisivinkeistä! <3

    VastaaPoista
  4. Bodycombat on kyllä koukuttavaa! :)
    Ja mitä enemmän käyt combatissa, sitä enemmän saat siitä tehoja irti. Toivottavasti kotikaupunkiisi on bodycombat jossain vaiheessa rantautumassa tai ainakin joku vastaava tunti. Hyvä idea on treenata biisejä kotona. Googlettamalla saatat löytää apuja myös aiheeseen. Mukavia taisteluhetkiä sinulle! :)

    VastaaPoista