"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

tiistai 19. kesäkuuta 2012

Kehon ja mielen joogaa

Uusi viikko!
Eilen alkoi taas uusi viikko ja uudet kujeet.
Illalla ohjasin ensin spinningin ja rvp:n ja sen jälkeen suuntasin kuntosalille.
Eilinen ohjelma näytti seuraavanlaiselta:
  • Jalkaprässi 3x10x 130kg
  • Pakara"kone" 2x10x 30kg
  • Rintaprässi 3x10x 30kg
  • Ylätalja 3x10x35kg
  • Alatalja 3x10x 40kg
  • Pystypunnerrus 3x8-10x 20kg 
  • Vatsarutistus 3x12x 35kg
Alkuun ja loppuun muutaman minuutti crosstrainerilla. Tietty ryhmäliikunta toimi alkulämppänä kans. Eilen oli olo sen verran väsy, että tein vaan lyhyen perustreenin salin puolella. En myöskään halunnut jumiuttaa liikaa kroppaa, sillä edessä salin jälkeen oli vielä ihana, hot body joogan ohjaus.

Jooga on jotain aivan mahtavaa!♥♥♥
Eilen taas mietin, että pitäisi joogata enemmän. Onneksi minulla on loppukesästä myös enemmän joogan ohjausta luvassa, se helpottaa jo paljon.
Jooga rauhoittaa mieltä, lisää liikkuvuutta ja parantaa aineenvaihduntaa sekä tasapainoa. Monet joogamuodot myös vahvistavat lihaksia ja lisäävät voimaa (erilaiset power yoga versiot, astanga..).
Joogan avulla voi vaalia terveyttään ja edistää sitä. Joogassa tähdätään ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja henkiseen kasvuun ja siinä harjoitetaan kehon ja mielen yhteistyötä puhdistavan hengityksen avulla..
Joogan avulla on helpompi saavuttaa levollinen mieli ja keho.


Kuka tahansa voi harrastaa joogaa. Onneksi nykyisin on mistä valita. Itse ohjaan bodyjoogaa ja hot body joogaa, jotka ovat saaneet vaikutteita useista eri joogamuodoista. Hot body joogassa näkyy enemmän hathajooga, kun taas bodyjooga on liikkuvampaa ja siinä onkin paljon vaikutteita astangajoogasta.
Molemmat sopivat erittäin hyvin myös aloitteleville joogaajille.
Nykyisin on onneksi paljon vaihtoehtoja joogan harrastamiseen. Liikkeelle voi päästä helposti omasta olohuoneesta joogaamalla dvd:n tahtiin tai makuuhuoneessa tekemällä asanoita jonkun kirjan mukana.




Itseltäni löytyy jooga-dvd:tä useampikin kappale. Ajattelin testata näitä ohjelmia kesän aikana ja laittaa arvostelua ja muuta infoa niistä tänne. Katsotaan, kasvaako nälkä syödessä ja jos sitä intoutuisi tilaamaan lisää näitä levyjä. Saa nähdä.
Tavoitteeni on tehdä tästä eteenpäin joogaharjoitus viitenä päivänä viikossa, miksei vaikkapa joka päivä. Toisinaan se on ohjaus, toisinaan dvd:n tahtiin tehty ja toisinaan joogatunnille osallistuminen, tosinaan oma treeni.
Katsotaan, miten käy! :)

-Namaste-
 

2 kommenttia:

  1. Mä olen käynyt joskus joogan peruskurssin, en tosin enään muista/tiedä mitä joogalajia tämä kurssi edusti :-D Aluksi kun panostin siihen niin se oli tosi rauhottavaa ja mukavaa, mutta pikku hiljaa siihen tylsistyin enkä ole kurssin päättymisen jälkeen kertaakaan joogannut. Hot joogassa oli kerran ja muistan siitä vain sen kuumuuden :-D

    Kurssista ei paljon enään ole muistissa, mutta aina välillä joukuttelisi vähän joogailua taas testata! :)

    Ps. Vaikutat muuten tosi pirtsakalta ja iloiselta tyypiltä. Sun ohjattavanasi on varmasti ilo treenata! :)

    VastaaPoista
  2. Someday, kiitokset kommentistasi ja kauniista sanoistasi!
    Toivon todella, että asiakkaani ajattelevat noin ja teen kyllä kaikkeni sen eteen. Onneksi olen saanut kannustavaa palautetta, niin tiedän ettei ihan mönkään ole mennyt, vaan olen oikealla tiellä! :) Vaikkei valitettavasti kaikkia voikaan aina miellyttää.
    Joogasta saa todentotta parhaan hyödyn silloin, kun sitä harrastaa säännöllisesti. Kuitenkin menee oma aikansa ennekuin oppii esim hengityksen merkityksen asanoiden eteenpäin viemisessä. Itse olen huomannut, että joogan hengityksellä on oikeastikin puhdistava voima ja kun oppii keskittymään harjoitukseen ja olemaan siinä vahvasti läsnä, huomaa kuinka paljon myös ajatuksella on voimaa!
    Hot joogan kuumuus tuntuu monesti ekoilla kerroilla epämiellyttävältä, mutta siihen tottuu-> ja siihen jää koukkuun. Kunhan muistaa juoda tarpeeksi ennen harjoituksta, sen aikana ja jälkeen+ muistaa kuunnella itseään ja ottaa tarvittaessa kevyemmin, pärjää varmasti! Tsemppiä ja mukavaa juhannusta! :)

    VastaaPoista