"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Jumppamaraton ja ravinto

Moikka!

Tänään mulla oli tiivis (mutta kertakaikkiaan ihan huippu!!!) työpäivä. Vedin 4h putkeen viiden minuutin vaihdoilla ja tunnit olivat kaikki  ihan sieltä raskaimmasta päästä. Sanomattakin on selvää, että vauhtikestävyys+lihaskuntomaratoonia ei pysty pelkän veden voimalla hoitamaan. Ravinnolla on erittäin suuri merkitys, jotta jaksaa painaa ja jotta palautuu treenistä joskus (mitä nopeammin, sen parempi).

Aamuni alkoi
kaurapuurolla:
  • Kaurahiutaleet
  • Chia- siemenet
  • Mustikka+pellavarouhe
  • Raejuustoa
  • Mustikoita
  • Raparperi-herukka soppaa
Tunnit alkoivat klo 10 ja enempää en kerennyt puuron lisäksi syömään kotona. Piti meinaa viedä tyttönenkin hoitoon, joten tavallista aiemmin jouduttiin liikkeelle lähtemään.
Töistä ostin Gainomaxin juoman ja - mustikkaisen protskupatukan (todella hyvää, suosittelen). Jälkimmäisen söin aamukahvin kanssa ennen ensimmäisen tunnin alkua.
Olin varautunut myös tekemällä sheikkerillisen urheilujuomaa. Tämän siemailun aloitin jo heti ensimmäisen tunnin puolivälissä, juomaa riitti toisen tunnin loppuun.
Kolmannen tunnin jälkeen vetäisin pikapikaa banaania ja neljännen tunnin aikana sen gainomax- juoman. Koko ajan tietenkin oli myös vesipullo vieressä, varmaan lähemmäs pari litraa meni (mutta voi sitä hien määrää). Viimeisen tunnin jälkeen vielä banaania poskeen, jotta jaksoi suihkun jälkeen lähteä tyttöä hakemaan ja kauppaan.
Tunnit sujui oikein loistavasti, tosin vika tunnilla joutui hakemaan pienemmän kahvakuulan , kun ei vaan enään noussut. Mutta vähän kevyemmällä kuulalla kahvakuulailu sujui kuin tanssi! :)
 Harmittaa, kun unohdin sykemittarin kotiin. Ois ollut mielenkiintoista nähdä mitä se olisi näyttänyt. Muutamalla asiakkaalla oli tunnilla nro 3 (Boot camp- kickbox) sykemittari ja ihan kivoja lukuja kyllä kuulin heidän saaneen. :)
 Tulipa taas testailtua omia rajojaan, ja huomattua, että tähänkin pystyy, kunhan on nesteet kohdillaan ja muutenkin ravintoasiat otettu huomioon. Tällaisessa setissä on aivan pakko turvautua lisäravinteisiin, koska ruoka ei kerkeis mitenkään imeytymään missään vaiheessa, vaikka hätäseen jotain kerkeis syömään. Normaalissa arkisessa työtahdissa koitan saada energian kyllä ihan monipuolisesta ruoasta, mutta tällaisiin poikkeustapauksiin sopii nestelinja loistavasti.

Nyt on ihanan veto pois, ja odotan tyytyväisenä lasagnen valmistumista. Otin jo"alkupalaksi" kasvissosekeittoa kera jälkiuunileivän, joten lasagnea ei tarvi kuin vähän maistaa.
Ja illalla meillä herkutellaan, se on tosiaankin hyvin ansaittu se! :)
Huominen vielä työviikkoa jäljellä, ja hyvin sekin menee. Voi että minä kyllä niiin tykkään työstäni. Mutta vielä enemmän tykkään rakkaasta lapsosestani, joten taidampa kiivetä hänen kainaloonsa sohvalle odottamaan isännän kotiutumista.
Ihanaista lauantai- iltaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti