"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Päivän Hiit Treeni- kahvakuulalla ja ilman

Iltaa!
Joko olet kokeillut HIIT- treeniä?
. Kirjainyhdistelmä HIIT tulee sanoista high intensity interval training. Suomeksi se tarkoittaa kovatehoista intervallitreeniä. Hiit- treenit ovat lyhyitä (yleensä 10-20minuuttia)  tehotreenejä, jotka soveltuvat jo jonkin verran treenanneille. Tämä treenimuoto polttaa tehokkaasti rasvaa (jälkipoltto) ja parantaa maksimaalista hapenottokykyä. Tässä treenissä liikutaan korkeilla sykealueilla (60-100% maksimista) ja pidetään lepotauot lyhkäsinä.
Yksinkertaisimmillaan HIIT- treenin voi tehdä lyhyellä juoksulenkillä, missä otetaan hölkän väliin spurtteja niin lujaa kuin päästään. Aivan yhtä hyvin treeni voisi olla myös esim kahvakuulailua, kuten minulla tänään.
Tämä treenimuoto säästää aikaa tehoista tinkimättä.
Oma pyrkimykseni on tehdä HIIT- treeniä 2-3x/vko. Tällainen pikatreeni soveltuu hyvin kiireisemmillekin, jopa lastensa kanssa kotona oleville äideille. Toki edelleen muistetaan liikkua monipuolisesti ja myös välillä pitkän kaavan mukaan! :)
Oma HIIT- treenini tänään oli seuraavanlainen:

  • Alkuun muutama minuutti hölkkää
Kahvakuulan kanssa seuraavanlainen setti (ilman taukoja):
  • Etuheilautus x20
  • Hiihtoheilautus+ askelkyykky x10+10
  • Ojentajaheilautus (sarviotteella)+ kyykky x20
  • Hauiskyykky+ pystypunnerrus x15-20
  • Puolikuu x 20
Välittömästi tämän jälkeen:
  •  10x viivajuoksu (matkaa parikymmentä metriä: spurtteja niin että kääntyessä käsi koskettaa maata) 
Tämän jälkeen toistin homman uudelleen. Ja loppuun lyhyt (liian lyhyt?) jäähdyttely
Treenin kesto oli 15 minuuttia ja syke pysytteli visusti n. 160-170 välillä, nousi sinne aika nopeasti. En oikeastaan pitänyt lepotaukoja juurikaan, mutta muutama liike oli kevyempi. Tein harjoitteet 10kg:n kuulalla, kun koko talven olen käyttänyt ohjatessani "vain" kasia.
Olisin tehnyt vielä yhden kierroksen, mutta olin lapsosen kanssa ulkona ja neiti alkoi käymään seuran kipeäksi: noin kovaa treeniä en pystynyt jatkamaan niin, etten siihen pystynyt täysin keskittymään.

Tällä erää tämä kyllä riitti vallan mainiosti. Veri maistui suussa ja hyvällä tavalla pahalta tuntui. Harmi kun en saanut kulutusta ylös, enkä tarkkaa ka sykettä, koska sykemittaristani on patterit loppu ja lainasin mieheltäni (enkä siis osaa hänen kapistustaan käyttää..).

Jokatapauksessa Huomenna jatkuu tehotreenaus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti