"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Personal trainer opinnot purkissa!

Ohi on!
Eilen sain päätökseeni PT- opiskeluni. Meillä oli perjantaina koepäivä: teoriakokeet, näyttö ja harjoitusasiakasraportin esittely ja palautus. Teoriakoe meni mielestäni hyvin ja uskon vakaasti, että menee kyllä läpi. Tuloksia täytyy kuitenkin odottaa pari kolme viikkoa. Näyttökokeen arvio tuli heti ja se meni läpi! :) Itseasiassa se meni niin hienosti, ettei näytön vastaanottajalla ollut mitään korjattavaa: päinvastoin sain monesta asiasta erityiskiitosta ja loppuun totesi vielä, että voisi lämpimästi minua suositella asiakkaille. :) Tuntui kyllä niin hyvältä!
Lauantaina meillä oli vielä luvassa teoriaa (aika väsynyttä oli porukka ja myös rankasti pienentynyt ryhmä) aiheena kuntouttava liikunta ja muutenkin sukellettiin vielä syvemmälle toiminnalliseen anatomiaan. Kouluttajana oli aivan huippu A-P Lindberg ja päivä oli mielenkiintoinen. Muutaman tunnin unista huolimatta jaksoi hyvin seurata koko päivän, vaikka ison urakan päätteeksi takki olikin aika tyhjä.

Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen koko koulutusputkeen ja olen iloinen, että päädyin Trainer4you:lle suorittamaan sitä. Tottakai joukossa oli myös lähijaksoja/aiheita, millä ei ollut niin paljon annettavaa minulle, mutta ei siitä voi "syyttää" järjestäjää eikä kouluttajaa vaan pikemminkin olla kiitollinen, että on aikaisemminkin opiskellut ja myös käynyt elämänkoulua! Jos harkitset PT- opintoja, niin suosittelen kyllä Trainer4you:ta ja suosittelen ottamaan koko koulutusputken (Hyvinvointi- ja kuntosalivalmentaja ennen PT- opintoja). Tämä siksi, että putki on mielestäni suunniteltu hienosti: ensin tulee kokonaisvaltainen pintaraapaisu, sitten lähdetään "sipulia kuorimaan" kerros kerrokselta ja syvennytään asioihin tarkemmin vaihe vaiheelta. Olen itse suorittanut opintoja myös muilla tahoilla ja itse tykkään tästä mallista paljon. Ote asioihin on käytännön läheistä ja alusta alkaen meistä tehdään nimenomaa valmentajia.  Ja asiat pitää sisäistää: ulkoa opettelemalla ei voi mitään päästä läpi.
Tähän pitää sanoa, että en saa sanoistani mitään provikkaa :D vaan puhun ihan omasta puolestani. Varmasti löytyy myös toisin ajattelijoita ja kaikilla on oikeus omiin mielipiteisiinsä.

Itse sain hyvät eväät yksilövalmennukseen ja myös muuhun liikuntatyöhöni ja tästä on tosi hyvä jatkaa eteenpäin. Ja hyvällä mielellä voin itseäni kutsua personal traineriksi jo ennenkuin voin ottaa etuliitteen Trainer4you siihen mukaan. :)

Näin jälkeenpäin hienoista ajatuksista huolimatta aloin heti miettimään seuraavaa koulutusta. Näin intensiivistä pakettia en meinaa ihan heti ottaa, mutta johonkin pienempään koulutukseen voisin kyllä lähteä mukaan... :) Yhtä verkkokoulutusta olen harkinnut kesälle, mutta pitää jutella vielä tuon toisen puoliskon kanssa. Eli tässä vaiheessa, ei siitä sen enempää...
Olen kesällä lähdössä Hydrobic- ja vesijumppa ohjaajakoulutuksiin kyllä, sillä mulle on tarjottu neljä ryhmää vesijumppaa/hydrobickiä ensi lukukaudeksi. Eli taas mennään! :) Noh, toukokuu tässä välissä kyllä huilitaan opinnoista. 
Nyt meinaan pitkästä aikaa alkaa lukemaan seuraamiani blogeja kaikessa rauhassa aamukahvin kera. Ihanaa, kun ei oo stressiä. Palailen viimeistään huomenna asiaan seuraavan kerran.
Aurinkoista sunnuntaita kaikille! :)

9 kommenttia:

 1. Onnea!
  Minulla olisi sinulle kysymys/postausehdotus: miten ole päätynyt nykyiseen ammattiisi ja mitä kaikkea se sisältää? Miten koet työsi: mitä haasteita ja hyviä puolia siinä on? Onko työ raskasta, ja jos niin mikä siinä on raskasta?

  VastaaPoista
 2. Little M kiitos ehdotuksestasi. Mulla olikin mielessä kirjoittaa aiheesta kauan aikaa sitten, mutta on päässyt unohtumaan. Nyt laitan heti mietintämyssyyn ja toteutan lähiaikoina.
  ISO kiitos kaikille onnitteluista! <3

  VastaaPoista
 3. Hei,

  päädyin blogiisi etsiessäni tietoa tästä Trainer4You:n PT-koulutusputkesta. Onko tuo näyttökoe millainen, jonkinlaista asiakkaan ohjausta?
  Niin ja myöhäiset onnittelut myös uudesta tittelistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   Anteeksi kovasti kun vastaukseni kesti. On jäänyt sähköposti vilaisun asteelle ja olin tämän vahingossa sivuuttanut. Näyttökokeessa arvottiin kaksi liikettä tai treenattava lihasryhmä ja sille väline. Hiukan oli aikaa pohtia ja siitä sitten ohjaamaan arvioijan katsellessa vierestä. Muistaakseni vielä venytysliike myös ohjattiin. Mulla on niin huono muisti ja taisin melko sumussa näyttökokeessa olla, joten ihan tarkkaan en muista. Mutta jännitti kyllä kovasti. Mutta loppuhyvin kaikki hyvin. Tsemppiä sulle PT- opintoihin! :) Milloin olet aloittanut koulutusputken? Ota kaikki irti mitä vaan saat koulutuksesta. Ne tiedot on kyllä kullan arvoisia ja voi soveltaa todella monella tapaa koko alalle. :)

   Poista
 4. Aloitin koulutuksen viime syksynä, tarkoitus olis valmistua tämän vuoden loppuun! Koulutukset on ollu kyllä ihan uskomattoman hyviä, pitää imeä kaikki tieto itseensä. Trainer4You oli kyllä ehdottomasti hyvä valinta kouluttajaksi :).
  Kiitos vastauksesta! KSV:n näyttö on jo ohi ja mua sekin jännitti kyllä ihan mielettömästi. Mutta eiköhän sitä tuosta PT-näytöstäkin selvitä, vaikka sitten uusinnan kautta viimestään! Nyt vaan opiskellaan ahkerasti!
  Mukavaa kevättä sinulle! :)

  VastaaPoista