"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Uusien ohjelmien ja porrastreenin suunnittelua

Huomenta!

Olipa ihanaa eilen, kun sai olla itsekseen/ koiran kanssa kahdestaan iltaan asti. Mihihnkään ei ollut kiire ja sai mennä fiiliksen mukaan.
Käytiin pari tuntia metsässä poimimassa mustikoita. Tarkoitus olisi (lähes) joka päivä käydä poimimassa 1-2h.. Meillä nuo metsät on vieressä, joten matka ei ole pitkä. Siksi mielummin poiminkin vähän, mutta usein. Saa koira siinä samalla lenkkiä ja oma selkä ei pääse liikaa jäykistymään.
Tarkoitus olisi kerätä pakkanen täyteen marjoja talven varalle. Jos oikein innostuu määrällisesti paljon keräämän, niin sitten varmaan myös kuivatan niitä. Hilloja/likööreitä teen vain jos niitä pukinkonttiin meinaan laittaa, meillä ei tule käytettyä. Mustikoiden lisäksi pakkaseen saadaan toivottavasti pian myös vadelmia, nam nam.
Suurin osa meidän perheen marjoista menee pirtelöihin ja puuroihin. Siksipä niitä tulee säilöttyä pakastamalla, vaikka kuivatus olisikin ekologisempi vaihtoehto. Sieniä varten minulla on kuivuri hankittuna, joten ehkä kuivaustakin voisi kokeilla.


 


Eilen mustikan poiminnan lisäksi sain valkattua uuden RVP:n musiikit. Kuuntelin myös monta tuntia musiikkia koneella, joten hyviä ajatuksia  tuleviinkin ohjelmiin on olemassa. Mulla on tietokoneella pitkät listat musiikkia, samoin todella isot niput cd- levyjä. Pitääkin taas ottaa joku kerta autoon nippu niitä kuunneltavaksi, josko sais vaikka uusia ahaa- elämyksiä. Kotona harvoin tulee kuunneltua levyjä, on muka niin paljon muuta tekemistä. Nyt kyllä ryhdistäydyn, jotta asiakkaani saavat vielä jännempiä kokonaisuuksia jumpattavakseen. Eniten positiivista palautetta saan edelleen juuri musiikista, joten ei se ole ihan tylsäksi päässyt muuttumaan. Alla hiukan esimakua uudesta RVP:stä, olkaa hyvät.
Levyllä on monta sellaista kipaletta, mitä ei yotubesta löydy, eli vähän harvinaisempaa tavaraa! ;)

Tänään olen menossa ohjailemaan kahvakuulaa, spinningiä ja joogaa. Ja sen jälkeen vedetään tunnin juoksu/porrastreenit meidän joukkueen kanssa. Alankin tässä suunnittelemaan tätä porrastreeniä. Tarkoitua olisi kehittää treeni, mikä parantaa kuntoa sekä kehittää nopeutta ja lihaskuntoa. Eli kyseessä on kokonaisvaltainen tehotreeni.
Julkaisen treenin myös täällä, kunhan on ensin testattu, miten se toimii käytännössä.
Viimeistään alkuviikosta julkaisen sen. Jos kuikin myöhään hereillä, niin ehkä saatte sen jo tänä iltana.
Nyt alan lukemaan hesaria ja sitten porrastreeniä suunnittelemaan sekä metsään mustikoita hakemaan.

-MOIMOI-3 kommenttia:

 1. Mä en ennen olekaan tajunnut, että mustikoita voisi myös kuivattaa! Aina aikaisemmin on tullut vain pakastettua. (Meidänkin taloudessa niitä ihan kiitettävästi menee rahkan ja puuron seassa. ) Kaupasta ostettuna kuivatut mustikat ovat ainakin olleet tosi hyviä.
  Miten käytännössä niitä sitten kuivatat? Pitääkö omistaa erillinen kuivuri vai onko siihen jotain kotikonstia olemassa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Laura! :)
   Mullekkin marjojen kuivatus on ihan uusi juttu. Sieniä olen kyllä kuivatellut monen vuoden ajan, mutta tämä marjojen mahdollinen kuivatus on ihan uusi juttu mulle. Kuivurilla meinasin niitä kuivattaa, mutta oon lukenut, että jotkut ovat kuivattaneet ihan saunanlauteilla tmv. Itse olen sieniä kuivattanut mm meidän leivinuunin päällä leivinpaperi alustana (ei ole ollut useinkaan lämmin, mahdollisesti mieto jälkilämpö on ollut päällä) ja uskoisin saman toimivan myös marjojen kohdalla.
   Jos joku tietää asiasta enemmän, niin kertokaapa. Tai sitten täytyy googlettaa! :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista