"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Aamulenkillä

Suloinen sunnuntai
Heräsin tänä aamuna jo seitsemältä pirteänä kuin peipponen. Siitäkin huolimatta, että nukkumatti saapui vasta yhden jälkeen yöllä. Olin suunnitellut meneväni aamulenkille kokeilemaan, mitä juoksukunnolleni kuuluu.
Ulkona oli aivan mahtava juoksusää: viileää, mutta aurinkoista. Tänään on tulossa todella kaunis päivä.
Lähdin matkaan uusissa jumppavermeissä (kyllä, shoppailin eilen jälleen kerran....) mp3- soittimen ja sykemittarin kanssa.
Mp3- soittimeen latasin ennen lähtöä "uutta" musiikkia, koska viimeksi olen sitä päivittänyt muutama vuosi sitten.Laitan alas muutaman mielestäni hyvän tsemppibiisin, mitä kuuntelin tänään.
Sykemittarista en katsonut kertaakaan aikaa, seurasin ainoastaan sykettä (koska se näkyi siinä yläkulmassa). Alkuun ajattelin juosta ihan vaan lyhyen, noin puolen tunnin lenkin. En ole juoksulenkkejä tehnyt pitkään aikaan (itseasiassa muistaakseni en ollenkaan leikkauksen jälkeen), joten pitäisi aloittaa maltillisesti.
Alkumatka oli tosi tahmeaa, mutta etenin todella rauhallista tahtia. Noin vartin jälkeen juoksu rupesi rullaamaan ja aloin taas muistaa, miksi olen joskus ollut ihan koukussa lenkkeilyyn. Kun juoksu sujui halusin jatkaa ja jatkaa... Pariin otteeseen olin jo tulossa kotiin, mutta meninkin vielä vähän lisää.
Kotiin päästyäni pysäytin sykemittarin ja näköjään olin tehnyt melko tarkkaa työtä:

Aika: 59min 56sek
Kalorit: 461
Keskisyke: 130
Arvioisin matkan olleeen n.7-8km???? 

Kotona tein vielä jumppapallon kanssa lihaskunto- osuuden (suoritusohjeita on täällä):

  • Vatsarutistus jalat pallon päällä 3x20
  • Lantion/pallon nosto jalat pallon päällä 3x20
  • Selän ojennus pallon päällä 3x20
  • Vatsarutistus vinoon pallon päällä 3x20
  • Punnerrus jalat pallon päällä 3x20
Loppuun venyttelin vielä rauhallisesti.
Olipa aivan mahtavaa lenkkeillä pitkästä aikaa. Leikattu jalka oli alkuun tosi jäykkä, mutta pikkuhiljaa sekin suli. Ja sulaa entisestään kun saan enemmän lenkkejä alle.
Nyt koitan tehdä ainakin yhden vähän pidemmän PK- juoksulenkin viikossa. Lisäksi vauhtikestävyyttä pitää hioa porrastreenillä tai muilla vedoilla aina kun mahdollista. Eiköhän se 90- minuutin pelikunto näillä eväillä löydy. Onneksi oma lähtökunto on kuitenkin hyvä, ei kahdessa viikossa meinaan ihmeitä tehdä! ;)

Loppupäivä onkin ihana pyhittää levolle ja laatuajalle oman prinsessan kanssa. Mustikkametsään tulee myös lähdettyä.
Suloista sunnnuntaita kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti