"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

tiistai 25. syyskuuta 2012

Bodycombat 53- ensifiiliksiä

Iltaa!

Uudet Les Mills- ohjelmat on lanseerattu ja ensimmäinen bodycombat omalla kohdalla on tulevana perjantaina. Oon tässä pikkuhiljaa tutustunut musiikkiin ja katsonut DVD:tä.Huomenaamuna meinaan vetää ohjelman kertaalleen ja heti illalla toistamiseen. Tänään ei kykene, sen verran kökkö- kipeä olo on.
Ensivaikutelma uuden ohjelman musiikista oli VMP, enkä tarkoita varamiespalvelua.... ;)
 Mutta kun muutamat kerrat sitä on kuunnellut ja kun katsoi DVD:n, niin huomasi, kuinka hyvin musiikki tukee ohjelmaa. Itse vedän combatin puolen tunnin formaattia, eli siinä on kappaleet 1, 8, 4, 6 ja pikkupätkä (n.2min) venyttelyä, kaikki em järjestyksessä. Siksipä arvostelen/kerron muutamalla sanalla ensitunnelmia näistä kappaleista.

1a:  Written in the star- Alkulämppä: hyvä kappale ja helpon ja loogisen oloinen lämppä. Ei mitään turhaa kikkailua, perus alkuämmittelyä.
1b: Are you ready for this- "Jalkojen alkulämppä:" mitäänsanomaton biisi, ei juuri tunteita herättänyt ainakaan vielä. Mutta jalkojen lämppä on myös aika perinteinen, mutta hyvä niin.
8: Summer rain- Biisi ihan hyvä, ohjelma aivan loistava! Hyvää perustykitystä. Tehdään kolme kierrosta treeniä, loppuhuipennus saa varmasti sykkeen nousemaan ja kädet sykkimään. Odotan tositoimia. ehdottomasti. Vaikuttaa hyvältä kokonaisuudelta.
4. Sweet dreams-  jalkapainotteinen taekwondo ja karate pätkä. Kiva Kata tiedossa (tosin tällä blondilla menee hetki jos toinenkin sen opetteluun) ja musiikki sopii tähänkin hyvin.
6. Swagger Jagger-  Aika kepeä kappale, mutta koreografia ei todellakaan. Luvassa on askelkyykkyasennosta polvi- ja etupotkuja, esquiva- väistöjä ja muita melko rankkoja elementtejä. Tää on kuulkaas nannaa jaloille ja pakaroille. Luvassa myös tasapainoilua. 
10. Is anybody out there? Tästä ei vielä sanottavaa, kun en ole sitä vielä katsonut. Ja biisi ei tule mieleen, vaikka sitä kuunnellukkin olen. Kertooko se jotain, en tiedä.

Kokonaisuudessaan ohjelma vaikuttaa tasapainoiselta ja selkeältä. Liikkeet tehdään ehkä maltillisemmalla tahdilla, joten uudemmat harrastajatkin on helpompi ajaa lajin pariin kuin edellisessä ohjelmassa. Viisaampi olen sitten kun olen tämän pari kertaa päässyt tositoimissa vetämään. En tosiaan viime viikonloppuna pääsyt osallistumaan kummankaan les mills- työpaikkani lanseerauksiin mukaan, joten olen vielä "neitsyt" tämän suhteen.

Kertokaahan kokemuksianne, te jotka olette tämän ohjelman jo korkanneet!!! 


2 kommenttia:

 1. Mä olen tykännyt tästä ohjelmasta tosi paljon! 51 ja 52 on ollu einiinkivoja nyt välissä, mutta nyt toivon mukaan tulee taas hyvien ohjelmien sarjoja!

  Ja mun mielestä on kans hyvä, että 4 ja 5 (kai) biiseissä on vähä rauhallisempi meno, kun vaikka jo vuoden verran olen combatissa käynyt niin silti varsinkin viime ohjelmassa meinas jalka, käsi ja pää mennä minne sattuu ku oli takapotkua, hyppypolvea ja etupotkua peräkkäin sellasella tahdilla että paremmallaki menee sekaasin :D

  Mutta niin, kaikekaikkiaan hyvä ja sellanen tasanen ohjelma mun mielestäni! Ehkä olisi vähän rankempikin toisaalta voinut olla (tosin tähän vaikuttaa varmaa ohjaaja, ku meidän rankempi ohjaaja ei meidän salilla nyt pidä. tai no rankempi ja rankempi, erilaiset ohjaustyylithän niillä on:).

  Mulla tuli muuten mieleen tällanen juttu, sä joudut taas mun kysymykseni uhriksi :D Tuleeko sulle koskaan sellasta oloa, että ei vaan haluaisi mennä ohjaamaan, mieluiten jäis vaan kotiin, mutta on pakko mennä? Ei niinkun yhtään kiinnostaisi? Kun yleensähän töitä kohtaan tulee, mutta onko tää niin tärkeä ja unelmajuttu ettei sellasia tuu?
  Mietin kun juuri eilen yhen ohjaajan kanssa juteltiin,se on aina yhtä hymyä joka tunti, kun taas yhdellä toisella ohjaajalla on aina joskus vitutuspäiviä havaittavissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Finde! Saa heittää kysymyksiä kehiin, tottakai! :D
   Kyllä mullakin tulee välillä niitä päiviä, ettei jaksaisi mennä ohjaamaan. Itseasiassa tulee useinkin. Mutta lähes poikkeuksetta, kun alan tositoimiin, niin mieli kirkastuu ja sitä on ihan täysin hymynsä ja vähän tyhmienkin juttujensa takana. Silloin kun mua ##tuttaa, niin ohjaustilanteessa sitä ei kyllä huomaa, ellei satu mua tosi hyvin tuntemaan. Kokoan aika onnistuneesti itseni ennen ohjauksia. En ehkä heitä niin paljon läppää, olen asiallisempi (<- liekö tuo aina mitenkään huono juttu!!! :D).

   Poista