"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Vesijumpan suunnittelua

Flunssa senkun jatkuu...
Sitkeä tauti, kun ei millään meinaa lähteä pois. Toki eilen tuli pelattua suht kylmissä oloissa (ja välillä tihkusateessa) 90- minuuttia futista, joten eipä se nyt varsinaisesti flunssan parantava liike ollut. Mutta kyllä se kannatti, kun sai avattua maalitilin tällä kaudella myös isolla kentällä. Ja vielä syötettyäkin toisen.. Olen tyytyväinen! :)
Tänään on illalla edessä bodycombatin ja bodypumpin ohjaus, sitä ennen en sateeseen ulos lähde, vaan suunnittelen tulevan viikon jumppia kotona.
Ensi viikolla minulla starttaa:
  • Lasten liikunta (4-6v)
  • Jumppamix 
  • 3x N 60+ kuntojumppa, 
  • M60+ kuntojumppa
  • 2x painonpudottajien vesijumppa
  • 2x "perus" vesijumppa
  • Miesten liikunta
Kuntojumppiin minulla on kutakuinkin valmiit ohjelmat, kuten jumppamixiinkin.
Lasten liikunta hoidetaan leikkien muodossa ja niihinkin on onneksi materiaalia (toki pitää valkata ne..).
Tämän päivän teemana on siis vesijumppien suunnittelua.
Käytän tähän tarkoitukseen aiemmin tekemiäni lihaskuntojumppien musiikkeja, toki koreografiat pitää suunnitella uusiksi. Vesijumpassa täytyy ottaa huomioon, että vedessä liikeet ovat hitaampia. Eli tehdään asioita puolet hitaampaan tahtiin (laajat liikkeet) tai nopeampia liikkeitä sellaiseen tempoon, mihin yleensä tehdään lihaskuntoa.
Ajatukseni on, että alkulämmittelyn jälkeen lihaskunto ja sykkeenosto vuorottelevat, tosin osittain myös yhdistelen niitä toisiinsa. Pelkkää lihaskuntoa (esim tangolla) ei voi pitkään tehdä, ettei vilu pääse tulemaan. Todennäköisesti vasta juuri ennen "loppuretkutteluita" tehdään tangolla pari liikettä, ei välttämättä tarvi aina tehdä ollenkaan. Välineitä meinaan käyttää niin, että on yksi väline/välineet/ohjelma. Välineitä ovat erialaiset pötköt, smilet, frisbeet, kellukkeet... Täytyy huomenna varmistaa uimahallilta, että varmasti kaikkea tarvittavaa sieltä löytyy!
Painonpudottajien vesijumppa on periaatteessa samankaltainen kuin perus vesijumppakin, mutta ehkä tehdään vähän enemmän lihaskuntoa ja tehdään tunti ilman "sykehuippuja,"  eli tasaista, jatkuvaa tekemistä ja mahdollisimman paljon lihasryhmiä rekrytoidaan töihin mukaan.
Syksyn eka ohjelma starttaa itselleni tutuin musiikein ja luulen, että asiakkaatkin tykkäävät! :)
Nyt jatkan suunnittelua ja sitten kaalilaatikon tekoon!

MOIMOIMOI! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti