"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

sunnuntai 26. toukokuuta 2013

LesMills Bodypump 86- ensifiilikset

Sunnuntaita!

Tänään herätyskello soi seiskan aikoihin herättäen amupalalle ja siitä LesMills Bodypump- jatkareihin.
Aamukahvin nautiskelin automatkalla, matkaa kun Herttoniemen Ladylinelle on vajaa 80km. Hyvin kerkesin aamukahvin nauttimaan kaikessa rauhassa. =)
Heti ladylinella oli kiva huomata tuttuja ohjuksia, ihan meidän omaa salia myöten (ensi kerralla tajutaan ehkä kimppakyydit sopia..).  Kouluttajana oli Susanna Varsanpää, jonka tapasin näissä merkeissä nyt toista kertaa. Mielestäni Susanna on oikein energinen ja aurinkoinen, erittäin hyvä kouluttaja.
Mutta nyt itse ohjelmaan. Olin saanut musikit jo aiemmin meidän salillemme ja olinkin koekuunnellut kappaleet reilu viikko takaperin. Tänä aamuna matkalla Herttoniemeen, ne kuulostivat paljon paremmalta kuin ensimmäisellä kerralla (milloin paria poikkeusta lukuunottamatta olivat aika hirveitä..),
jopa niin hyviltä, että odotin todella innolla että pääsen tekemään niiden tahtiin. Eikä vaikutelma yhtään huonontunut, kun pääsimme tositoimiin. Mutta biiseistä lisää myöhemmin.

 Bodypump 86 on toiminnallisempi kuin aiemmat ohjelmat ja tästä olen erityisen innoissani, koska olen itsekin Functional trainingin vankka kannattaja ja puolestapuhuja. Toiminnallisuus on tämän päivän sana ja hienoa, että LesMillsillä ollaan ajanhermolla, menettämättä kuitenkaan Bodypumpin syvintä olemusta.

Tässä vielä fiiliksiä kappale kappaleelta:

1. Lämmittely: I cry- Flo Rida
- Ihan peruslämmittely, mutta ei ala maastavedolla, mikä tuo heti alkuunsa vaihtelua.

2. Kyykyt: In the clear- Six60 
- HISTORIAN PISIN BODYPUMPIN KYYKKYBIISI!!!!! Kesto on 6,5 minuuttia. Käytin normaaleja kyykkypainojani, eikä tuntunut pahalta ollenkaan. Melko rauhallista tekemistä, mutta biisin pituus tottakai tuo omat haasteensa mukana. Tykkäsin kyllä. =)

3. Rinta:Your body- Christina Aguilera
- Ihanat vipunostot maaten sivuun kiekoilla/käsipainoilla. Mä oon niiiiiin odottanut niitä pumppiin. Lopussa tehdään myös tangolla penkkiä kaksi lyhyttä kierrosta tavallista isommilla rintapainoilla. Itse löin tankoon 25kg: tuntui... =) Tykkäsin tästäkin.

4. Selkä:Campione 2012- DJ Flow
- Futisfanin mielestä IIIIIHAAAAANAAAA biisi, tykkään todellakin. Plussaa koreografia saa siitä, että teemme myös pelkkää rinnallevetoa normaalin rinnalletyönnön rinnalla. Rinnalleveto opettaa myös työntötekniikkaa tehokkaasti. Lisäksi maastavetoa ja kulmasoutua, powerpressiä... Perustekemistä, mutta tykkään!

5. Ojentajat: 50 ways to say goodbye- Train
- Ihana biisi ja kivaa tekemistä. Ei tällä kertaa käytetä tankoa ollenkaan, vaan tehdään ranskalaista isolla kiekolla, dippaillaan ja tehdään kulmasoutu- kikbäck- comboa.

6. Hauikset: Dark Side- Kelly Clarkson
- Hiukan erilainen biisi, mitä yleensä hauiksissa, mutta hyvä. Ihan perushauiskääntöä, mutta raskas oli. Hitsit, mähän tykkään tästäkin.

7. Askelkyykyt: Don´t you worry child- Swedish house mafia ftJohn Martin
- Alkuun tangolla (lähes kyykkypainoilla) tehdään tavallista kyykkyä, sen jälkeen vain toisessa kädessä kiekko, askelkyykkyä. Välilä kyykätään kiekko edessä- > vauhtipunnerruksella-> varpaille nousulla. Toiminnallista ja tehokasta.

8. Olkapäät: We´ll coming back- Upon Havoc
- Punnerrusta- vipunostoja- mac raiseja- pystysoutuja- pystypunnerruksia (myös vauhtipunerruksena) ja sama uudelleen. Tehokasta, tehokasta ja "miellyttävää" tehdä! ;)

9. Vatsat+ keskivartalo ylipäätänsä:She´s so Mean- Matchbox
- Pelkästään vatsarutistuksia kiekko kasvojen yllä suorin käsin+ lantionnostoa kiekko reisiä vasten. Helppo biisi, pitää ottaa ekstrapainoa ja keskittyä puristamaan pakaroita, jotta saa lisää tehoja. Lantion nostoissä tulee vatsojakin enemmän selkää ja pakaroita mukaan, eipä tuosta haittaakaan ole.

10. Venyttely: Try- P!nk
- Hyvä venyttelykappale perustekemisineen, mutta miksi pitää soittaa heti perään, kun on soinut koko ajan radiossa ja joka puolella. Itsellä ainakin ollut tämä biisi muunmuassa spinningissä talvella, joten siinä mielessä vähän kypsyttää ajatus kolmesta kuukaudesta tällä.. Mutta katsotaan miten mieli muuttuu, kun pääsee vauhtiin.

Kokonaisuudessaan en malta odottaa, että pääsen tätä ohjelmaa ohjaamaan,. Olen ihan fiiliksissä! Voi tietenkin olla, että mu asenteessa on tapahtunut yhtäkkinen iso muutos, mutta minulla on sellainen olo, että tästä voi tulla lempi ohjelmani ikinä. No katsotaan sitten kun pääsen tositoimiin. Meilä vaihdetaan ohjelma vasta reilu kuukauden kuluttua, mutta enköhän mä uusia biisejä miksaile jo aiemmin mukaan yhden tai kaksi makupalaksi. =)

Tervemenoa pumpaamaan Bodypump 86 ohjelmalla, kun se on mahdollista. Toivottavasti te muutkin tykkäätte.

Aurinkoista sunnuntaita ja mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

 1. Hyvä rapsa uudesta ohjelmasta! Itselleni jäi hieman sekava fiilis uutukaisesta, mutta ehkäpä kun pääsee makuun kunnolla (meillä lanseerataan Vaasassa vasta viikon päästä uudet ohjelmat) niin selkenee :) varmaan tulee haastavaa pitää välit lyhyinä kun on niin paljon uutta!

  Kivaa alkavaa viikkoa sullekin!

  VastaaPoista
 2. Kiitokset Janna kommentistasi!=)
  Voi olla että vire vaikuttaa paljon siitä, minkälaisen ensi vaikutelman ohjelmasta saa. Mulla on välillä heittänyt ajatukset ihan toisenlaisiksi, kun on päässyt itse tekemisen pariin. Eihän sitä tiedä, vaikka tämän ohjelman kanssa kävisi samoin. Toivotaan että sulla käy just toisinpäin!=)
  Mukavaa kesäkuuta sulle ja paljon energiaa tunneille!

  VastaaPoista