"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

tiistai 31. joulukuuta 2013

Muutosten vuosi edessä

Vuoden viimeinen päivä on täällä ja Vuosi 2014 kolkuttelee jo ovellaTäällä on ollut tietoista hiljaiseloa. Valtavasti on tapahtunut, mutta hiljaa on oltu!:D
Syksy on mennyt pahoinvoinnin kanssa painiskellessa, väsymyskin on vaivannut. Pikkuhiljaa olen taas elävien kirjoissa.
Niin, no tämä varmaan on jo aika läpinäkyvää!:D
Joo, KYLLÄ olen erittäin raskaana. Viikkoja on kasassa 12+5, eli toinen kolmannes kantoajasta lähestyy. 
Olo ollut syksyn todella kurja: pahoinvointi on ollut jotain sanoinkuvaamattoman kamalaa. Alkuun syömiset oli tosi epäterveellisiä, koska piti syödä sitä mikä alas meni. Nyt onneksi helpottaa jo paljonkin, eikä pönttöä tarvi halata enään niin kovin usein. Myös terveellinen ruoka maistuu taas, ja tarkoituksena onkin tarjota masuasukille mahdollisimman hyvät olot ja rakennusaineet. Liikuntaa ja terveelliset elämäntavat kunniaan. 
Ajatuksissa on kirjoittaa blogia myös ensi vuonna, nyt tosin säännöllisemmin, kuin tämän vuoden loppuosa.
Teemat osittain vaihtuvat oman muutoksen myötä, mutta liikunta ja terveelliset elämäntavat tulevat hallitsemaan tätä odotusta ja sen myötä myös juttujani. Tähän todellakin pyritään!
Katsotaan, mitä keksitään. :)

TV 5- kanavalla alkoi viime lauantaina 12- osainen Dieettiklubi- ohjelma, jossa myös minulla oli työni kautta kunnia olla mukana muutamissa jaksoissa (mm ryhmäliikuntaa ohjaten ja trainerina kilpailijalle).
Dieettiklubi ei ole varsinainen laihdutuskilpailu, vaan enemmänkin vertaillaan laihdtutustapoja keskenään. Ohjelmassa on käytetty seuraavia laihdutusmetodeja:


- Cambridge-ohjelma
- Karppaus/Atkins
- Rankka salitreeni ja proteiinipitoinen ruokavalio
- Laihdutus hypnoosin/NLP:n avulla
- Raakaravinto/superfood-dieetti
- Heiluridieettilaihduttaja (käy läpi erilaisia dieettejä)
- Tanssidieetti
- Kuluta enemmän, syö vähemmän
- Konjak-laihdutusmetodi
- Kirurgiset menetelmät 

En nähnyt esittelyjaksoa, mutta olen vakuuttunut, että ohjelma on hyvä. Dieettiklubilaiset: kilpailijat ja taustahenkilöt ovat aivan huipputyyppejä. Yhteinen sävel oli helppo löytää alusta alkaen. Jo toisella tapaamiskerralla ei mitään kättelyitä tehty vaan reilut halaukset. Ihanaa porukkaa kertakaikkiaan! ♥
Pelottaa ihan hirveästi, kuinka kamalalta sitä tv:ssä näyttääkään, etenkin kun suurin osa omasta esiintymisestä on hikisenä tehden sitä mitä parhaiten osaan: työtäni. Noh elämässä on otettava riskejä. Saamani palaute oli kyllä hyvää, joten ehkä minä kestän tämän. :)
Tässä vielä linkki sarjan esittelyyn, olkaa hyvä! http://www.tv5.fi/ohjelmat/sarjat/dieettiklubi-0

Mutta nyt käännetään katseet tulevaan vuoteen.
 • ♥ Ensi vuoden tavoitteista suurin on edelleen oman perhen kanssa vietetty laatuaika. ♥
Loppuvuonna olemme olleet sellainen kolmiko, että ei paremmasta väliä. Harva se päivä käperrytään porukalla ihan lähekkäin. Ihana iso tyttöseni täytti muutama viikko sitten 5- vuotta. Aika on juossut johonkin. Toinen on niin reipas ja itsenäinen, mutta kuitenkin niin hellä ja rakastava. En voisi olla fiksusta tytöstäni yhtään ylpeämpi, melkein halkean ylpeydestä. ♥ Oman rakkaan ukkelin kanssa on myös niin hyvä olla yhdessä. Ja koko perheellä odotamme innolla kasvamista isommaksi perheeksi.
Omien harrastusten sijaan ensi vuonna minun roolini on enemmän kuskata tyttöä harrastuksiin. Loppuvuonna tyttö aloitti lasten tanssin ja jotain vastaavaa jatketaan tänäkin vuonna. Lisäksi tyttö on pyytänyt päästä uimakouluun ja kesällä myös jalkapallokouluun. Onnistunee ehdottomasti!

 • Omat harrastukset 
ovat erilaisessa roolissa ensi vuonna. Futisnappikset pistin naulakkoon pari viikkoa sitten (teinpä kuitenkin talvisarjassa raskauspahoinvointien keskellä 12 maalia 6 pelissä..). Lisäksi lajivalikoima supenee kantoajan pidetessä ja jossain vaiheessa myös omia tunteja  on jätettävä vähemmälle. Tavoitteena onkin satsata omaan luontoharrastukseen. Joka vuosi olen kerännyt enemmän ja enemmän luonnonvaroja (lähinnä marjoja ja sieniä) talteen. Ensi keväänä laajennan hyötyharrastustani myös villivihanneksiin. Aiheeseen tutustumisen olen aloittanut jo kesän alussa, mutta silloin oli niin paljon muuta, että päätin ensin suunnitella rauhassa ja aloittaa Hortensiaharrastukset vasta tulevana keväänä. Minulla löytyy tähän luonnonmukaiseen harrastamiseen hyvät välineet: kasvikuivuri ja mehumaija. 

 • Terveellinen ravinto
Jouluherkut on herkuteltu (enemmän kyllä herkuttelin syksyn pahoinvoinneissa, jouluna oltiin järkevällä linjalla) 
ja katseet taas ihanassa monipuolisessa ravinnossa.Paljon kasviksia, monipuolista ravintoa riittävän usein.
 Joulupukki toi minulle hienon tuoremehuprässin joululahjaksi. Sillä on sirautettu yksi jos toinenkin kasvis ja hedelmämehu.
On paljon helpompi elää terveellisesti, kun on inspiroivia välineitä ympärillä. Tällä taitetaan ihanat tuoremehut ja sheikkerillä sirautetaan terveelliset smoothiet ja pirtelöt. Namnam, taidanpa heti kohta mennä keittiöön hääräilemään!:) 
 • Liikunta

Liikunta painottuu alkuvuodesta omiin tunteihin. Niistä on karsittu ja rajuimmat (kuten Bodycombat) pois.
Lisäksi yritän ulkoilla saadakseni raitista ilmaa. Perheellä käymme uimahallissa säännöllisesti. Liikunnan suhteen lupaan kuunnella itseäni. Tänä vuonna ehdottomasti vähempi on parempi minun normaaleihin liikuntamääriin verrattuna. Liiallisella rehkimisellä voisi olla kohtalokkaita seurauksia..

 • ♥ Elämä ♥

Elämästä pitää nauttia tässä ja nyt. En halua suunnitella tulevaa liikaa, vaan pyrkiä elämään tässä ja nyt. Tätä toteutin jo kuluvana vuonna, mutta entisestään aion tämän muistaa joka ikisenä päivänä tulevana vuonna. 

Elämä on tässä ja nyt ja se on ihanaa!♥♥♥
Ihanaa Uutta Vuotta 2014!


4 kommenttia:

 1. Paljon onnea vuva-uutisten johdosta!! :)

  VastaaPoista
 2. Elämä on tässä ja nyt -osuvasti sanottu!
  Onnea odotukseen!!

  VastaaPoista
 3. Se on juuri näin. Ja kiitokset onnitteluista! ♥ Sitä samaa toivon sinulle! ♥

  VastaaPoista