"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

lauantai 3. tammikuuta 2015

RPM- fiilistelyä ja analyysia ohjelmasta 65

Ihana, kamala RPM


Voi hyvänen aika mä oon totaalisen koukussa!!! LesMillsin RPM- sisäpyöräilytunti on käsittämättömän ihana! Siis niin kamala, mutta niin hyvä. Kamalalla tarkoitan tässä kohtaa sitä, että se on niin raskas: syke huitelee pilvissä ja tunnin jälkeen jalat ovat täysin tyhjät. Sisäpyöräilyssä pystyy itse säätelemään tunnin tehoa vastuksella ja vauhdilla, mutta mielestäni RPM:ssä on vaikea olla saamatta itsestään kaikkea irti. Musiikki ja tekeminen tukevat toisiaan todella mahtavalla lailla. Hehkutusta potenssiin 1000000000!!!!

Mikä kumma se RPM oikein on?
- RPM on sisäpyöräilytreeni mukaansatempaavan musiikin tahdissa. Tunnin kesto on nykyisin 45- minuuttia, kun se aiemmin oli 50- minuuttia. Työkappaleita on edelleen saman verran, mutta palauttelu ja venyttely tapahtuu samassa biisissä.

Kenelle se sopii?
- RPM sopii kaikenkuntoisille, sillä jokainen voi itse säädellä polkuvastustaan ja -nopeuttaan. Säännöllisesti tunneilla käydessään huomaa kehityksen nopeasti. Oma suositukseni on, että jos on mahdollista, niin kannattaa ensin aloittaa helpommista sisäpyöräilytunnista, koska motivaatio voi kadota jos alussa ei pysy yhtään mukana (vaikka saakin valita vastuksensa ja vauhtinsa toki itse..). Mutta jos kovaa treeniä kaipaa, niin ehdottomasti RPM- tunnille. Tällä tunnilla ainakin itse koen saavani aivan älyttömän paljon irti!

Mitä tarvitset mukaasi?
- Vesipullo, hikipyyhe ja jumppavaatteet. Klossikengät ovat suositeltavat, mutta eivät pakolliset, samoin pyöräilyhousut.

 

Mä kävin RPM- ohjaajakoulutuksen joulukuun alkupuolella, itsenäisyyspäivän tietämillä. Kouluttajana toimi Eerika Kiuttu, joka on minulle jo aiemmin tuttu kouluttaja. Mä pidän Eerikasta valtavasti niin ihmisenä, kuin kouluttajana. Hän on mahtava! Koulutuksessa meitä oli pieni ja tiivis porukka: kuudesta "oppilaasta" neljä tunsi jo entuudestaan toisensa. Siksipä koulutuksemme oli todella onnistunut: kannustettiin ja kehuttiin toisiamme ja varmasti tuon viikonlopun jälkeen jokaisen itseluottamus oli noussut muutamaa pykälää ylöspäin.
Sain koulutuksesta arvosanaksi PASS, eli sain ohjausluvan. Valmennustani kehuttiin kovasti ja ohjauksellisesti minulta löytyi kaikki vaadittavat tasot jo nyt (lisenssivideota ajatellen) ja vielä enemmänkin. Tekniikkani on kuulemma hyvä ja siitä huomaa, että olen kokenut polkija. Kovasti Eerika toivoi näkevänsä minut ATM- koulutuksessa (Advanced Training Module), missä huippuohjaajista tehdään tähtiä. Tasoni kuulemma olisi sielläkin jo alkuun korkea. Ehkäpä tälle vuodelle esim Bodypumpissa voisin vaikka mennäkin. Jokatapauksessa tällaisen mahtavan palautteen jälkeen on niin hyvä mieli. On ollut tapahtumia, jotka ovat laskeneet itseluottamusta ja toki esim raskauden muokkaama kroppa vaikuttaa epävarmuuteen: ohjaajana kun on muutenkin tunne, kuin menisit alasti kaikkien eteen. Tällaiset koulutukset ja onnistumiset ovat siis omiaan valamaan epävarmuuden tilalle taas itseluottamusta. Toivottavasti taas se, kun kaikkensa antaa, kantaa myös hedelmää. :) 
Vielä kouluttajasta sen verran, että Eerikalla on kyky valaa itseluottamusta ihmisiin ja saada tätä kautta valmennettavistaan paras irti. Hän haluaa antaa palautteet aina positiivisen kautta olematta kuitenkaan lepsu valmentaja. Sillä on meinaa valtava ero halutaanko tekemisestäsi etsimällä etsiä virheet ja puutteet, kuin antaa korjaava palaute sanottuaan ensin ne sinun vahvat puolesi. Annoin myös Eerikalle palautetta, koska jokainen meistä ansaitsee kuulla palautetta työstään. 
Yhteen summattuna koulutus ja kouluttaja olivat ihania ja heti tuon viikonlopun jälkeen aloin innolla odottamaan omia RPM- ohjauksiani.

Ennen eilistä olin ohjannut RPM:ää kaksi kertaa: kerran yksin 30min ja kerran lanseeraustilaisuudessa puoleksi koko tunnin toisen ohjaajan kanssa. Eilen oli siis siinä mielessä tulikaste, että ohjasin eka kertaa koko ohjelman yksin. Muutama koreografiamoka tuli matkan varrella, mutta muuten onnistuin mielestäni kokonaisuudessa hyvin. Ja sain hyvää palautetta tunnin jälkeen. Huomenna on edessä seuraava tunti ja siitä se sitten lähtee. Ohjaan vakkaristi yhden koko tunnin ja yhden puolen tunnin tunnin/vko. Ihanaa!


Laitan tähän alle fiiliksiäni ohjelmasta 65. Tämä on itselleni eka ohjelma (kerran aiemmin olin käynyt RPM- tunnilla ennen tätä syksyä), joten vertailukohtaa minulla ei ole aiempiin ohjelmiin!


1.Calling All Hearts – DJ Cassidy feat. Robin Thicke & Jessie J  
-Alkulämmittely               
 "Perus alkulämmittely, minkä tarkoitus on valmistaa mieli ja keho tulevaan koitokseen! Sopivan letkeä ja rento biisi."

2.Summer – Calvin Harris
- Kiihdytykset
"Ensimmäinen työkappale, koko biisi vietetään vielä satulassa. Tämäkin biisi sopii tosi hyvin tekemiseen, eli puoli minuuttia kestäviin kiihdytyksiin."


3.Anthem #2 (Nick Skitz & Technoposse Remix) – Nick Skitz 

- Mäkiosuus 
"Intron jäkeen tehdään kolme tiukkaa nousua. Biisi sopii taas tekemiseen hyvin, vaikkei se muuten mitenkään sytytäkään!"

4.Heartbeat – The Fray
- Vaihteleva maasto: 

" Sopivan rento ja rauhallinen kappale, jotta alussa voimme palautella edellisen tiukan nousun jälkeen. Muutama mäkiosuus yhdistettynä temmon lisäyksiin."

5.House Of The Rising Sun – Fiction Saint
 - Intervalliosuus
 "Ai kiesus, miten hyvä biisi ja miten loistava versio ihanasta kappaleesta. Niin armoton ja ja niin on armoton myös tekeminen. Mutta yhdessä tästä selvitään. Temmon vaihteluita isolla vastuksella. Tän tunnin ehdoton suosikkibiisi!"

6.Earth Meets Water (Club Mix) – Dash Berlin & Rigby
- Vapaa vaihde:

 "Luvassa on ihana biisi ja kevyempää tekemistä. Toki tässäkin haetaan tehoja ja nopeutta.Here I stand, when earth meets water! Kauniisti sanottu"

7.Get Loose – Showtek & Noisecontrollers
-Vuoren huippu

"Viimeinen tiukka nousu, missä haetaan voiman lisäksi tehoa ja myös nopeutta. Niin tiukka, että! Musiikki taas sopii tekemiseen, vaikkei se muuten tunteita herätäkään. "

8.Rude – MAGIC!
- Aja kotiin-

" Palauttelu ja lyhyt venyttely. Ihanan positiivinen ja letkeä biisi. Palautellaan, vetristellään ja myös vähän venytellään."

9.Stay With Me – Sam Smith
- Poistumisbiisi 

"Putsataan pyörä ja vapautetaan säädöt ja lähdetään tankkaamaan kiitollisena aivan mahtavasta treenistä."
 Kokonaisuudessaan kertakaikkisen upea ohjelma! Menkää ja tulkaa testaamaan! SUOSITTELEN lämpimästi!

Tiedän, että kirjoitukseni on yhtä ylistystä. Mutta olen kertakaikkiaan niin rakastunut tähän!!!
Ja niin ohjaajan pitääkin olla innostunut ohjaamastaan lajista: se jos mikä tuo uskottavuutta ja innostaa myös asiakkaita tässäkin lajissa. 
Minun RPM- urani on vielä tuore, mutta toivottavasti meillä on yhteisiä hetkiä jäljellä vielä vuosikymmeniä! 


Aivan huikean mahtavan ihanaa tätä vuotta ja treeni- iloa kaikki blogitoverit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti