"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

perjantai 5. kesäkuuta 2015

AamiaisellaPäivän tärkeimmän aterian äärellä

Aamiainen on minulle erityisen tärkeä. Nuorempana se tuli usein jätettyä väliin tai nopeasti huitaistua naamaan jotain vaan. Nykyisin nautin aamiaisen joka ikinen aamu rauhalliseen tahtiin. Jokainen tietää, että aamiaisen merkitys esimerkiksi painonhallinnan kannalta on suuri: se kun käynnistää kropan pitkän paaston, eli yön jälkeen. Minulle aamiaisella on myös iso, henkinen merkitys. Kun käynnistän aamun rauhalliseen tahtiin KUNNON aamupalaa syöden ja ison kupin kahvia juoden, päiväni starttaa aina hyvin ja paljon saa tapahtua, että päiväni saa sen jälkeen pilalle (noh, kyllä näinkin välillä käy..).


Aamupalalla selailen lehtiä tai blogeja. Välillä toki nautitaan aamiaista koko perheen voimin keskustellen niitä näitä. Arkisinkin laitan kellon soimaan hyvissä ajoin, jotta kerkeän rauhalliset rituaalit aamiaispöydässä hoitamaan. Jos ennen (vuosia sitten) heräsin about 15-30min ennen töihin lähtöä, niin nykyisin herään vähintään tunti aiemmin.

Vakkariaamupalojani ova maitorahka tai kaurapuuro leseillä, marjoilla, jollain hyvällä rasvan lähteellä ja raejuustolla (puuro) + mehukeitolla. Lisäksi joskus menee munakas tai kaurapuuron rinnalla skyr. Myös Questbarin nautin toisinaan kahvin kanssa ja saatampa välillä smoothienkin surauttaa.  Lisäksi otan purkista omega kolmosta ja monivitamiinia+ talviaikaan D- vitamiinia. Nyt dieetillä olen ottanut myös green tea- kapselin.

Tänään aamupalani piti sisällään maitorahkaa leseillä, mustikoilla ja mustikkakeitolla (+ muutama gramma lesitiiniä oli seassa). Lisäksi söin moniviljapaahtoleivän munan ja aromisuolan kera. Nam nam. Toki iso kuppi kahvia ja monivitamiiniporejuoma  sekä niitä edeltänyt vajaa litra vettä meni myös näppärästi kurkusta alas.
Tuon kuvan kahvikupin olen muuten sanut reilu kymmenen vuotta sitten maailman parhaalta työteamiltä! ♥ Terveisiä Espooseen, jos joku teistä tätä sattuu lukemaan. Olette usein ajatuksissani! ♥

 Mutta palataampa aiheeseen! :)
 Katsokaapa, kuinka valloittava pikkuneiti mulla oli aamiaisseurana! ♥ Nukuttiin pitkään ja nautittiin aamiainen melkeimpä lounas aikaan.


Tänään isompi neiti palaa Oulun mummolasta kotiin. Kyllä alkaakin jo ikävä painamaan, vaikka olen niin iloinen mummolan väen ja tytön puolesta, että ovat saaneet viettää laatuaikaa yhdessä sunnuntaista lähtien. Lapsemme ovat onnekkaita, kun rakastavia ja turvallisia aikuisia löytyy kodinkin ulkopuolelta! ♥

Näillä mietteillä on täällä startattu uusi päivä. Hyvä ruoka, parempi mieli+ Hyvä uni, reippaampi äiti!

Siispä mars vähän siivoamaan! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti