"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Esittelyssä LesMills Bodypump 95- ohjelma

Hellurei ja pahoitteluni blogihiljaisuudesta!
 
Kuva lainattu netistä

Tämä syksyn alku on ollut haastavaa aikaa aikataulujen kanssa. Viime viikot olemme miehen kanssa vaihtaneet lapsenhoitovastuun lennosta ja vapaa- aika menee täysin remontin parissa. Ja pakkohan se on, jos meinataan jouluna saunoa ja pian suihkussa käydä. Lisäksi makuuhuoneemme olisi tarkoitus saada käyttöön taas joskus..


Tähän syksyn alkuun myös LesMills- ohjelmat on vaihdettu ja opettelu on imenyt omat mehunsa. Mutta nyt olen vaihtanut RPM:n, BODYPUMPIN ja BODYCOMBATIN. CXWORXIN aika on tulevana perjantaina, mutta josko opettelun saisin startattua jo tänään. Tai ei..aloitan huomenna, sillä tänään on vapaapäivä ja pitää oppia siirtämään työjutut hetkeksi pois mielestä, vaikka työ olisikin niin ihquu kuin mulla! :)

Mutta pidemmittä puheitta siirryn nyt otsikon aiheeseen. Uutta bodypump ohjelmaa olen vetänyt nyt pari viikkoa: muistaakseni about viisi kertaa. Eli nyt on aika esitellä ohjelmaa jo siihen paremmin perehtyneenä.

BODYPUMP 95 on ohjelmana yhdistelmä nopeita pumppauksia ja liikkeiden vaihtoja sekä hitaita liikkeitä. Tässä ohjelmassa on erityishuomio isoissa lihasryhmissä ja painoja tarpeeksi käyttämällä saat myös sykkeen nousemaan tehokkaasti. Erityisen iloinen olen siitä, miten tämä ohjelma saa pakarat huutamaan, eli tervetuloa pyöreät ja kiinteät pakarat. :D
Okei, omalla kohdallani se vaatisi kyllä vähemmän stressaavaa kiirettä ja enemmän terveellisiä valintoja. Mutta se siitä (jatketaan aihetta toinen kerta..).

Tässä omat mietteeni kappaleittain!

Track 1 – LämmittelyOutsideCalvin Harris feat. Ellie Goulding 

"Lämppä kappale toteutetaan tankoa ja kiekkopparia apuna käyttäen. Biisi on aika kiva ja starttaa taas mukavasti tämän loistavan bodypump- ohjelman."

Track 2 – KyykytBukemAutoerotique & 4B
"Kyykkybiisissä tehdään viisi minuuttia kyykkyä ilman taukoa leveämmässä asennossa (Wide stance). Kappale on hiiiiidas ja kun vihdoin kipaleen puolivälin jälkeen otetaan myös nopeampia toistoja mukaan, pakarat ovat jo ihan jumissa. :D Mutta siis toimii hyvin. Tuo leveämpi haara- asento nimenomaa tehostaa pakaran osuutta kyykyssä ja enpä koskaan aiemmin oo saanut yhtä hyvää tuntumaa pakaraan kyykkykipaleessa. Biisi musiikillisesti on aika karsea, mutta tekeminenhän se pääasia onkin."

Track 3 – RintaUptown Funk – Mark Ronson feat. Bruno Mars


"Rintatreenissä on peräti kolme liikettä: penkkipunnerrus tangolla, A- punnerrus kiekkoparilla ja rintapunnerrukset kädet laudalla. Tämä kipale sisältää penkissä pieniä pumppauksia, minkä vuoksi alussa normi rintapainot voivat tuntua suurilta. Mutta kaikkeen tottuu. Vaihdokset liikkeistä toiseen ovat nopeita, mutta kyllä niihinkin jo parin kerran jälkeen tottuu. Tykkään tästä biisistä ja monipuolisesta tekemisestä."

Track 4 – Selkäpuoli(selkä, pakarat, takareidet)Beautiful World (Radio Edit) – Blasterjaxx & DBSTF feat. Ryder
"Tykkään tästä biisistä ja tykkään siitä, että tässä biisissä voi käyttää hyvin painoja. Tankoon oon jo parin kerran jälkeen lisännyt enemmän kiekkoja kuin aikoihin. Tangon lisäksi tässä kipaleessa tehdään kyykkyjä ja ylöstyöntöjä isoa kiekkoa hyödyntäen. Uskalla käyttää vastusta, niin saat tästä biisistä paljon irti!"

Track 5 – Ojentajat
Irresistible – Fall Out Boy
"Ojentajakappale on yksi tämän ohjelman vauhdikkaampia. Biisi alkaa nopeasti ja yhtäkkiä se onkin jo ohi. Toki siinä välissä on tehty ranskalaista isolla kiekolla, dippejä ja kickbäckejä ja hyvä treeni saatu. Ei ihan niin tiukka ojentajabiisi kuin joskus ollut, mutta bodypump rakentuukin kokonaisuudeksi. Vaihdot saattavat taas alussa tuntua nopeilta, mutta niihin tottuu kyllä. Biisi on ihan kiva! :) "

Track 6 – Hauikset
GDFR – Flo Rida feat. Sage The Gemini & Lookas
"Hauisbiisi tehdään joko tangolla tai kiekkoparia hyödyntäen. Perus hauiskäännön lisäksi teemme puolivälin pumppisarjoja sekä hauissoutuja. Tähän kappaleeseen en suosittele ekoille kerroille mitään maksimihaukkaripainoja, vaan vähän turvallisemmat. Pienemmilläkin painoilla saat hauikset pullistelemaan. Loppu mennää jo hampaat irvessä vaikkei maksimipainoja oliskaan! :D Biisi on ihan hyvä. "
 
Track 7 – Kyykky/Askelkyykky
Burnin – Calvin Harris & R3Hab
"Toinen kyykkybiisi pitää sisällään askelkyykkyä ja tavallista kyykkyä. Tähän biisiin ei suositella mitään jättipainoja: jotain välillä hauis- rintapainot riittävät. Voit tehdä kappaleen myös oman kehon painolla tai kiekkoa apuna käyttäen. Kaikissa tapauksissa tehoa löytyy. Biisi sopii hyvin tekemiseen, mutta siitä ei oo sen kummempaa mielipidettä muuten."

Track 8 – HartiatI Am Machine – Three Days Grace
"Ihan törkeen hyvä biisi! Bodypump machinet saavat tästä hurjasti lisää voimaa. Tykkään myös siitä, että tässä tehdään paljon enemmän tangolla kuin yleensä. Tangon lisäksi käytetään kiekkoparia, mutta punnerrukset on nyt jätetty pois (hyvä välillä näinkin). Tykkään, tykkään, tykkään! :) "


Track 9 – CoreSugar – Maroon
Core- treenissä tehdään jalan ojennuksia, vatsarutistuksia pumpaten ja hooveria avauksin. Tämä on mukavan mutkaton lopetus hyvälle treenille. Ei tässä vaiheessa enään tarviskaan jaksaa suorittaa mitään jättirankkaa coretreeniä. Muu treeni on pitänyt huolen siitä, että kroppa on aikalailla väsynyt jo. Biisi saa hyvälle mielelle ja tekeminen on helpohkoa, mutta kuitenkin ihan tehokasta."

Track 10 – VenyttelyBrother – NEEDTOBREATHE feat. Gavin DeGraw
"Ansaittu venyttely tehdään kivan biisin tahtiin ilman suorittamista. Helppoa ja rentoa, kerkeää musiikistakin nauttiman. "Kaikenkaikkiaan tykkään tästä ohjelmasta paljon. Olen aikaisemminkin sanonut, että Bodypumpin takana on niin vankka ammattitaito ja kaikki on viimeisen päälle mietitty. Vaikka tämänkään ohjelman musiikit eivät omiin suosikkeihin kuulu, niin ne kuitenkin tukevat tekemistä loistavasti. Ja kokonaisuus toimii erittäin hyvin. On ilo ohjata tätä(kin) ohjelmaa ja kannustaa ihania asiakkaita saamaan tunnista mahdollisimman paljon irti.

Kuva lainattu netistä


Jos et ole vielä tätä ohjelmaa testannut, niin mene ihmeessä nyt. Parin kerran jälkeen saat kokonaisen kuvan ohjelmasta.
Laitan loppuun vielä Sizzlerin kyseisestä ohjelmasta!

Palaan pian asiaan BODYCOMBAT 65- ohjelman esittelyllä.
Ihanaa sunnuntaita teille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti