"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

keskiviikko 9. syyskuuta 2015

"Ain laulain työtäs tee.."


...Ja pari sanaa palautteen antamisesta



Nyt on sitten syksyn kaikki ryhmät startattu!

Osahan alkoi jo viime viikolla ja tällä viikolla viimeisetkin. 



Uusia paikkoja on listoilla, uusia ryhmiä ja uusia kujeita. Tämä on aina melko jännittävääkin, etenkin opiston ryhmien kanssa: me kun tulemme olemaan yhdessä koko kauden.
Mutta kaikki on alkanut erittäin hyvin. Opiston kaikissa ryhmissäni (3x pilates ja 1xpiloxing) on aistittavissa hyvä harmonia ja mukava, yhdessä tekemisen meininki. Paljon oli tuttuja kasvoja viime keväältä Lahden keskustan Pilates ryhmissä. Oli niin kiva nähdä taas! :) Meillä on tulossa kiva kausi: odotan innolla ja koitan innostaa myös muita! :)
Valitettavasti moni jäi ilman paikkaa, sillä etenkin pilatesryhmät täyttyivät samantien kun ilmoittautuminen aukeni. Kuulemma kolme minuuttia ilmoittautumisajan jälkeen ei enään mahtunut mukaan! :O Varasijoillakin on erittäin paljon väkeä. Mutta näin se menee: ehkä tulevaisuudessa saamme näitä suosikkiryhmiä lisää! :)

Myös minulle uusia liikuntakeskuksia ja niiden vakkaritunteja olen nyt startannut. Kaikki on mennyt hyvin ja palaute on ollut positiivista. Tiedän, että tietotaitoa löytyy ja teen kutsumustyötäni, minkä toivon näkyvän ohjauksessani. Siitä huolimatta tämä positiivinen palauteaalto on suorastaan hämmentänyt: otan sen vastaan tietenkin nöyrän kiitollisena tietäen tekeväni oikeita asioita suunnittelussa ja toteutuksessa. Pyrkimyksenäni on antaa aina kaikkeni ja todella kiva kuulla, että lopputulos on miellyttänyt. Ehkä kun keskukseen tulee uusi ohjaaja, sitä ei ole ennakkoon kovinkaan paljon odotuksia. Jos uusi ohjaaja yllättää positiivisesti, niin siitä ehkä helpommin antaa palautetta. Taas kun olet ohjaajaan tottunut, niin olet tottunut hänen tasoonsa ja hiljaisuus on usein tyytyväisyyden merkki.

Olen ennenkin sanonut tämän: ette usko, kuinka paljon teidän positiivinen palaute lämmittää ohjaajan mieltä. Antakaa siis sitä, jos siihen on aihetta. Me ohjaajat kun olemme usein jatkuvan arvostelun kohteena, ja tämä ei ole aina kovinkaan helppoa henkisesti. Silloin positiivinen palaute auttaa jaksamaan vaikeidenkin aikojen yli ja sen kautta korjaavan palautteenkin osaa sulattaa paremmin.
Ajatellaanpa kaikki omalle kohdallemme, että emme koskaan saisi työstämme muuta kuin negatiivista/korjaavaa palautetta. Tämä syö motivaatiota aivan hirmu paljon: tulee helposti tunne, että enkö mä osaakkaan yhtään mitään..??

Korjaavaa palautettakin pitää antaa kun siihen aihe on, ehdottomasti. Mutta olkaa rohkeita ja antakaa palautetta myös toiseen suuntaan.

Olen itse ottanut elämäntehtäväksi muiden huomioimisen. Pienet huomaavaisuudet piristävät niin paljon päivää ja tekevät molemmat osapuolet iloiseksi. Minulla on ainakin ollut hyvä mieli, kun olen saanut ihmiset hymyilemään positiivisten totuuksien sanomisella.
Ja ei tässä tarvitse mielistellä jos kertoo vaan hyvän totuuden. Miksi ei voisi puolitutun uutta hiustyyliä kehua, jos se näyttää hyvältä tai antaa ruuhkabussissa paikka vanhemmalle tai lapselle. Pienistä asioista syntyy suuria ja hyvä kannattaa laittaa tosiaankin kiertämään.

Mutta asiasta siirryttiin kukkaruukkuun ja tämä ohjus lähtee nyt (vauvanhoidon ohella) opettelemaan uudesta pumpista parit biisit ja valmistelemaan corea: molemmat täksi illaksi. :D

Hyvää keskiviikkoa teille jokaiselle!

PS: Älä koskaan syö karkkia tyhjään mahaan. Kävi eilen perinteiset: pitkä ohjauspäivä (9-20), niukat eväät (aamupuuro, rahkaa, leipää, whey 80 prode..) ja nälkäisenä ostamaan"pari" namia iltapalan jälkkäriksi. Noh..kotimatkalla jo namit maistuivat ja lopputuloksena oli järkyttävän oksettava olo. Mutta tyhjästä mahasta tuli vaan karkin värjäämää sinistä limaa. EI ENÄÄN KOSKAAN KIITOS!

PPS: Muuten ruokailut on ihan järkevät, vaikka kesän grillausi makkaroineen jäikin pikkuisen päälle. Mutta syksy on hyvä aika palata taas normaalin, terveellisemmän elämän pariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti