"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Mitäs ruokavaliooni kuuluu näin syksyn alkuun...?





Keskiviikkomoi vaan teille kaikille! :)




Meillä on sairasvuodepäivä tänään. Pikkutyttö yskii ja kuumekin on vaivannut. Itselläni on kans flunssan oireet ja mun työn vuoksi sainkin jo taudin alkumetreillä lepokäskyn. Parempi levätä heti alkuun kuin että huhkisin itselleni sydänlihastulehduksen. Tottahan tämäkin ja tällä erää tulee hoidettua kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun tyttökin sairastaa.

Syksy on ollut mulle jättikiireinen ja tämä näkyy kyllä myös lautasella. Herkutellut olen enemmän kuin normaalisti ja aika usein päivän kiireiden jälkeen tulee hemmoteltua itseään vielä punkkulasillisellakin. Kiireen keskellä tästä tulee helposti tosi paha kierre, mitä on vaikea katkaista. Kuitenkaan en tahdo tässä hektisyyden keskellä itseäni liikaa rangaista, sillä se vaan lisäisi stressiä ja ehkä ajaisi kunnon jojotteluun myöskin. Meillä remontit ja muut painavat niin pahasti päälle, että omia hetkiä saati perheen yhteistä aikaa ei juuri ole. Nyt on vaan pakko jaksaa painaa, meidän molempien aikuisten. Mies tekee kaiken työltä liikenevän ajan remonttia ja siinä sivussa on rassannut myös autoa. Minun heiniä on ollut työn lisäksi kodin ja lasten huolto. Remontin keskellä kotiakin on pakko puunata ihan koko ajan, koska muuten kaaos on heti valloillaan. Meidän makkarin mentyä remonttiin homeen vuoksi on pitänyt myös pestä meidän KAIKKI vaatteet uudelleen. Eli pesukonekin käy käytännössä koko ajan. Kieltämättä olo on toisinaan erittäin väsynyt, mutta yhteisen hyvän vuoksi tsempataan ja jaksetaan. Ja tehdään kaikkemme, että lapset saa kuitenkin elää mahdollisimman normaalisti, ilman että stressi ylettäisi heille asti.

Siispä olen päättänyt, että nyt tämän pahan vaiheen yli en stressaa syömisistä, mutta yritän tehdä mahdollisimman paljon hyviä valintoja.


 Hyviä valintoja löytyy myös oheisista kuvista. Jos se ruoka onkin joskus tuota lasagnea (valmissellaista..), niin annoksesta saa kasviksilla ja raejuustolla paljon terveellisempää. Lisäksi pirtelöitä oon välillä koittanut surautella meille kaikille välipalaksi, kun tuntuu "ettei kaapissa ole muuta kuin leipää." Sorbettiakin oon tehnyt pakastemansikoista.  Suurin osa aamuistani alkaa edelleen puurolla (+marjat, raejuusto, lesitiini ja marjasoppa) ja joka päivä syön oikean ruoan. Puffassa syödessäni edelleen puolet lautasesta on kasvisten peitossa.

Lisäksi lapsille haluan tarjota mahdollisimman täysipainoista ravintoa, joten ihan retuperällä ei ole sen myötä meidän aikuistenkaan ruokavalio. Vaikka kyllä me rehellisesti sanottuna palkitaan ahkeruutta herkuilla..

Tuli heti paljon parempi mieli, kun kirjoittelin ajatuksiani tänne. Ehkä tämä tsemppaa myös useammin näihin hyviin valintoihin. Ja kunhan on energiaa taas panostaa, niin ruokavaliota siistitään enemmän sitten. Mutta ei nyt. Nyt tehdään hyviä valintoja mahdollisimman paljon, mutta olen lempeämpi itselleni myös niiden ei niin hyvien valintojhen kohdalla.

Ehkä tämä taas tästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti