"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Pilatestaitoja vahvistamassaHellurei ja hellät tunteet!


Niin se on kuulkaas taas uusi viikko jo puolivälissä. Aika kulkee hurjaa vauhtia ja mukana pyristellään parhaalla mahdollisella tavalla! ;)

Kävin päivittämässä pilates opintojani Peak Pilates Intermediate Mat- koulutuksessa 6.-7.11. Helsingissä.
Aiemmin olin suorittanut Basic Mat- osuuden, mistä kirjoitinkin täällä ja certificaatista täällä.

Olimme jälleen saaneet materiaalit reilu kuukausi ennen koulutusta ja niihin piti tutustua ja uusia liikkeitä harjoitella omatoimisesti. Lisäksi meillä oli ennakkotehtäviä tehtävänä.
Oma valmistautuminen jäi taas vähemmäksi mitä olin etukäteen ajatellut, mutta olin kuitenkin tehtäväni suorittanut ja se oli pääasia se. Myös pilates- tunneilleni olin ottanut uusia liikkeitä jo etukäteen mukaan, joten tyytyväinen sain olla, vaikken niin paljon etukäteen tehnytkään kuin ajattelin.


Kuitenkin perjantai aamuna klo 09.00 meitä kokoontui pieni, mutta sitäkin innokkaampi porukka Fressi Clubhouseen ajatuksena saada tulevista pitkistä opiskelupäivistä mahdollisimman paljon irti.
Aamun aloitimme kouluttajamme (Mikko Utecht) johdolla koulutuksen esittelyllä sekä Masterclass- tunnilla. Ensimmäisen päivän aikana kävimme myös uusia liikkeitä tarkemmin läpi, sekä niiden siirtymiä. Pääsimme myös pariharjoituksena harjoittelemaan uusien liikkeiden (sekä koko klassisen sarjan) opettamista. Päivän päätteeksi saimme vielä tulevaan ohjausnäyttöön liikkeet sekä englanninkielisen monivalintakokeen kotiin tehtäväksi.

Seuraavana aamuna aloitimme taas klo 09.00. Minulla oli hienoisia vaikeuksia joissain liikkeissä, sillä ulkoneva häntäluuni yhdistettynä moniin rullauksiin oli saanut ihoni rikki ja märkimään. Jokainen pyöräytys ja istuen tehtävät liikkeet saivat järjetöntä kipua aikaiseksi. Särkylääkkeet sentään purivat ja sen turvin sain ohjausnäytön kunnialla tehtyä. Harjoituksissa sain kiellon tehdä pyöräytyksiä, sillä pahempaan suuntaan ihorikko vain menisi.

Lauantai oli tosiaan ihan jännä päivä, sillä edessä olivat ohjausnäyttö ja tekniikkakoe. Teoriakokeethan palautimme aamulla ja kävimme kysymyksiä suomeksi läpi. Amerikan englanti yhdistettynä kompakysymyksiin aiheutti harmaita hiuksia ja muutaman väärän vastauksen. Jokatapauksessa uskon teoriakokeen menevän kuitenkin läpi, sillä paljon varmasti oikeitakin vastauksia oli. Uskon myös ohjausnäyttökokeeni sujuneen hyvin, sillä mielestäni tein sen selkeästi ja sanoin sopivasti myös powerhouse- ohjeita. Tekniikkakokeesta on paha mennä sanomaan, kun ei itse omaa suorittamistaan näe. Toki olin hyvin keskittynyt tekemiseen ja enköhän mä ainakin kohtalaisesti pärjännyt. Tulokset kaikista kokeista saamme myöhemmin varmaankin sähköisesti.

Olipa tulokset millaisia tahansa, niin minä olin koulutuksessa oppimassa ja oppia sainkin. Sain taas aivan uutta virtaa pilates- opettamiseen ja paljon uusia ajatuksia toteuttaa pitkiä tuntejani sekä tekniikkatreenejä. Olen iloinen, että osallistuin koulutukseen, kävi kokeiden tulosten kanssa kuinka tahansa.

Nythän edessä on tulevien tuntien kerääminen Intermediate certificaattia varten. Ja sitä vartenhan pitää:
  • Harjoitella itse vähintään 10h
  • Opettaa pilatesta vähintään 10h
  • Seurata opetusta vähintään 10h
  • Tottakai saada myös hyväksytty kaikista viikonlopun kokeista
Opetustunnithan mulle tulee hyvin täyteen nopeastikin, sillä opetan vähintään kolmea ryhmää joka viikko. Nyt myös pilatesryhmäläiseni saavat harjoitella klassista sarjaa ja uskon tämän olevan tervetullut juttu.

Kyllä opiskelu kannattaa: puhkun taas uutta intoa, vaikkei se "vanhakaan" ollut missän vaiheessa hiipunut! Olen myöskin ehdottomasti sitä mieltä, että pilatesta tulen opiskelemaan enemmänkin, vaikken ihan vielä Advance- kurssille aiokkaan osallistua.

Nyt vaan pylly kuntoon (on niiiiiiin kipeä edelleen kun yritän esim istua molemmilla kankuilla) ja itsekin treenaamaan ihanaa pilatesta. :)

Peak Pilates- organisaation koulutusta saa Suomessa FAF:n kautta ja täältä 
pääset lukemaan koulutuksen esittelyn.

Nyt vaihtuu laji ja alan kasaamaan tälle iltaa uuden Yoga Flow- sarjan. Aloitimme uusien liikkeiden opettelun viime viikolla, mutta tänään teemme liikkeet sarjaksi.

Olenkohan koskaan sanonut, kuinka paljon rakastan työtäni? ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti