"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

perjantai 16. lokakuuta 2015

Helppo ja herkullinen suklaakakku mikrossa



Viikonlopun kynnyksellä ollaan

Mä oon tällä viikolla jumpannut oikein urakalla! Eli jo alkuviikkoon on ollut 4h ylimääräisiä ohjauksia vakkarituntien päälle. Mutta jaksaa, jaksaa.. Pari päivää ja sitten kutsuu yksi vapaa. Huomenna duuniputki loppuu elokuvatreffeihin oman tytön kanssa! ♥ Menemme katsomaan Onnelin ja Annelin talven! :)

Mutta otsikon aiheeseen. Minä olen herkkusuu ja näin syksyllä rakkauteni makeaan oikein korostuu. Tällä hetkellä todella hektisen, jopa stressaavasti aikataulutetun elämän tiimellyksessä yritän olla stressaamatta liikaa ruokavaliosta. Sen sijaan, että tekisin väkisin pakkoeron herkuista, koitan syödä terveellisempiä sellaisia. Yksi sellainen valmistui tänään aamukahvin kylkiäiseksi. Tätä herkullista suklaakakkua söi koko perhe hyvällä ruokahalulla.

Minun mikrossa tehtävään suklaakakkuun tuli:
  • 1 banaani
  • 1 kananmuna
  • 1tl kookosmannaa (ei pakko)
  • Reilu 1rkl kaakaojauhetta+ 1rkl raakasuklaan tekoon tarkoitettua jauhetta  (tai 2rkl kaakaojauhe)
  • 1 rkl prodejauhe (mulla maapähkinävoi- suklaa makuna)
  1. Muussaa banaani ja sekoita kananmuna siihen sekaan. (Lisäksi rapsuttelin vähän kookosmanna sekaan).
  2. Lisää kuivat aineet ja sekoita.
  3. Paista mikrossa täydellä teholla 2-3min.
  4. Kumoa valmis kakku lautaselle.
  5. Nauti sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa.
Mikroon menossa
Lautaselle kumottuna
Valmiina suuhun: sinne katosikin hyvällä ruokahalulla
Ja aivan järjettömän hyvää tulee, namnam!!!! Itse jätin keskustan hiukan pehmeäksi ja sain täten levitettyä ikäänkuin suklaakastiketta kakun päälle.

Meillä tosiaan kakku meni neljään osaan, joten ei kauheaa kaloripommia tullut todellakaan. Tätä tulen tekemään useamminkin, se on varma se. Ja kun tuunailen reseptiä, voin onnistuneet koitokset jakaa myös teille.
Perusohjeen kakkuun olen joskus bongannut muistaakseni The good morning- blogista. Siellä perusresepti kakulle oli muistaakseni:
  • 1 banaani
  • 1 kananmuna
  • 2rkl aitoa kaakaojauhetta
  • 1rkl suklaan makuista prodea
Itse halusin laittaa tuota raakasuklaan tekoon tarkoitettua jauheseosta, kun mulla sitä vielä sattuu olemaan. Ja kookosmanna on niin hyvää, että sitä vaan haluaisin laittaa ihan joka puolelle. Antaa ihanaa makua ja pehmeyttä. Mutta ei pakollinen ole mitenkään.

Mutta kuulkaas: perjantain ryhmäliikunnan ohjaukset kutsuvat minua. Vuorossa olisi 45min sisäpyöräilyä, tunnin bodypump ja CXWORX 30min.

Hyvää viikonloppua sulle! :)

3 kommenttia:

  1. Ei tällaisia ohjeita, kun jollakulla on menossa 2 viimeisen viikon rutistus ennen julkista bikineissä esiintymistä... =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta täähän sopii ihan hyvin myös bksuelämään! :D Hitsit, huomasinkin, että olet lähdössä Turkkiin(?). Ihan mahtijuttu.Vietäthän mukavan loman? :)

      T:yksi, joka lukee sun kuulumisia säännöllisesti ja koittaa"keretä" taas jättämään enemmän myös puumerkkiä! :)

      Poista
    2. siis biksuelämään.Biksdu, eli bikinit! :D

      Poista