"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

perjantai 23. marraskuuta 2012

Sitä jaksaa paremmin...

...Kun on mitä odottaa!
Varattiin tällä viikolla matka tänne:

Olemme lähdössä tammikuussa Milanoon!!!!!


Wikipedia sanoo Milanosta seuraavaa:
Milano (paikallisella murteella Milán, engl. Milan, saks. Mailand) on kaupunki Pohjois-Italiassa Lombardian maakunnassa. Milanon kunnan alueella asuu noin 1,3 miljoonaa asukasta, ja metropolialueen kokonaisväkimäärä on noin 3,7 miljoonaa. OECD:n määrittelemällä Milanon metropolialueella asuu yli seitsemän miljoonaa ihmistä.
Kaupunki on tunnettu erityisesti maailman muodin keskuksena. Via Montenapoleonen varrella on lähes kaikilla merkittävillä vaatemerkeillä oma liikkeensä. Milanossa päämajaa pitävät myös muun muassa Alfa Romeo ja Pirelli. Milanolaiset jalkapalloseurat AC Milan ja Inter Milan tunnetaan ympäri maailman. Milano on kuulu myös oopperastaan, La Scalasta.

Ooopperaan emme ole näillä näkymin menossa, mutta tänne todellakin!!!!
San Siro on yksi Euroopan ja maailmankin legendaarisimpia jalkapalloareenoita. Olen jo pitkään halunnut siellä käydä, vannoutuneena Italia- fanina (ja nyt puhutaan jalkapallosta ennenkaikkea).
Siellä pelaa myös yksi kaikkien aikojen suosikkijoukkueistani:
AC Milan!!!
Juuri heidän peliään olemme menossa paikan päälle katsomaan. Milanossa voi myös shoppailla (ai niinkö..).Muoti on tärkeää kaupungissa, ja niin miesten, naisten kuin lastenkin vaatteet ovat Milanossa järjestään korkealaatuisia ja joko trendikkäitä tai klassista tyyliä edustavia. Hinnat ovat melko korkeita mutta niin on laatukin, ja monasti luksus saattaa itse asiassa maksaa Milanossa vähemmän kuin muualla. Kaupankäynti on mukavaa, ovimiehet availevat monissa liikkeissä ovia, ja kaikki on tehty helpoksi ja houkuttelevaksi.


 Italiasta monelle tulee ensimmäisenä mieleen ruoka. Ruoan ystävä olen itsekin ja aion nauttia kyllä Italialaisen keittiön antimista matkan aikana.


Aitoa Italialaista pastaa ja pitsaa tulee varmasti maisteltua, kuten myös paikallisia viinejä. Italiasta saakin melko huokeaan hintaan viinejä, joten niitä tuodaan varmasti kotisuomeenkin.Hotelliksi valittiin jälleen paikka, mistä löytyy kuntosali (vaikkakin pieni) sekä jonkin sortin spa. Neljän päivän reissulla sitä haluaa kuitenkin kuntoilla edes vähän. Kuntosalin lisäksi harrastamme varmaankin hyötyliikuntaa kävelemällä paikasta toiseen, ehkä jopa osan matkaa San Sirollekkin.
Sitä todellakin jaksaa paremmin kun on mitä odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti