"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

tiistai 27. marraskuuta 2012

Astetta terveellisemmät pikkujoulut

Iltaa!
Pikkujoulukausi käy kuumimmillaan. Itselläni on takana kolmet pikkujoulut. Muutamat olivat myös kosteat K-18- juhlat, mutta sallittakoon sekin JOSKUS!
Viime lauantaina vietettiin kotona astetta terveellisemmät pikkujoulut.
Seurueeseen kuului lisäkseni mies ja tyttö 4v. Meillä ei siis alkoholin kanssa läträtty.
Tehtiin muutamat alkoholittomat drinkit kuten kuvan jäätee.


Jäätee

1 sitruuna
5 dl vahvaa mustaa teetä*
0,5 dl sokeria
0,3 l sitruunalimonadia
Valmista tee ja sekoita siihen sokeri. Purista sitruunan mehu joukkoon ja jäähdytä. Tarkista makeus. Lisää sitruunalimonadi. Tarjoile jääpalojen kanssa.
Lisäksi teimme ihanaa vadelmajuomaa:

Vadelmafantasia

1½ litraa vadelmalimsaa
1½ litraa Fanta Lemon-limsaa
1½ litraa kivennäisvettä
Lisää drinkkilasiin halkaistuja mansikoita ja kokonaisia vadelmia jäädytettynä. Piristääksesi drinkkiä voit lisätä siihen myös mintunlehden.

Alkoholittomastikin juhlivat voivat aivan hyvin hemmotella itseään, ei tarvitse aina olla pelkkää limpparia.


Pikkujoulumenumme sisälsi seuraavaa:
Tarjoilupöytä ennen juomia
  • Chili- ja bacon snack chickeniä
  • Dippi kurkkua, porkkanaa ja ruistikkuja
  • Kinkku- ja fetajuustowrappeja.
  • Jälkiruokana muutama minikonvehti

Uusia maukkaita tuttavuuksia, pannulla paistettiin
Drinkkitarvikkeita
Pienenpieni konvehtirasia
Terveellisemmät sipsit


Hyvää, terveellistä ja mikä parasta, ei krapulaa! :)


Kuten tiedetään, alkoholi ei ole sitä kaikkein terveellisintä ainetta, päinvastoin. Alkoholi on suurina annoksina tai usein nautittuna terveydelle haitallista.
Alkoholin jatkuva, runsas käyttö aiheuttaa lukuisia terveyshaittoja. Myös suurten annosten satunnainen juominen kerralla on haitallista. Suuria annoksia kerralla juovilla on suurentunut riski kuolla sydänkohtaukseen ja aivohalvaukseen sekä normaalia enemmän masennusoireita.

Lisäksi alkoholin käyttö (runsas):
  •  Surkastuttaa aivoja
  • Heikentää älyllisiä toimintoja
  • Altistaa sydänlihasvaurioille, maksakirroosille ja vartalolihasten rappeutumiselle 
Alkoholista johtuvat kuolemat ovat olleet suurin yksittäinen miesten kuolinsyy vuodesta 2005 lähtien ja naisilla vain rintasyöpä on yleisempi kuoleman aiheuttaja. Lisäksi suuri alkoholinkulutus ja siitä seuraavat lääketieteelliset ja sosiaaliset ongelmat aiheuttavat voimakasta rasitusta terveydenhuollolle.
Vuodessa arvioidaan alkoholin vuoksi menetettävän Suomessa noin 5 miljoonaa työpäivää eli 2,5 työpäivää palkansaajaa kohden. Alkoholihaitat heikentävät työterveyttä, työkykyä, työturvallisuutta ja työn tuottavuutta. Juomaputkien ja alkoholisairauksien aiheuttamat työstä poissaolot johtavat pitkittyessään ennenaikaiseen eläkkeelle siirtymiseen. Näin menetetään arvokasta osaamista ja kokemusta työelämän kaikilla tasoilla.
Alkoholi voimistaa egoa, lisää aggressiivisuutta ja aiheuttaa uhkarohkeutta, josta seuraa kohonnut onnettomuusalttius. Seitsemän kymmenestä Suomessa tehdystä väkivaltarikoksesta on tehty alkoholin vaikutuksen alaisena. Sosiologit ovat havainneet korrelaation käytetyn alkoholin määrän ja väkivaltatapausten kasvun välillä. Alkoholin väärinkäyttö myös tuhoaa monien lapsien lapsuuden epäsuorasti vanhempien alkoholismin kautta, ja aiheuttaa monia muita sosiaalisia ongelmia kuten ongelmia avioliitoissa ja muissa ihmissuhteissa. Suurimpia alkoholin aiheuttamia yksittäisiä ongelmia on rattijuopumus.
(Lähde Wikipedia)

 Tässä taas muutama hyvä syy välttää liiallista alkoholinkäyttöä. Miksipä et siis viettäisi pikkujoulua ihan selvinpäin, tai vähintäänkin alkoholia kohtuudella nauttien.
Meillä oli ainakin tosi kivaa! Pikkutyttö oli ikionnellinen, samoin kyllä hänen vanhempansa!


Mukavaa pikkujoulukautta jokaiselle! Nauttikaahan elämästä, mutta muistakaa pitää järki päässä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti