"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Liikunnan ideapäivillä

Sunnuntai 09.12.12

Tänään vierähti päivä tuntiopettajien ideapäivillä Järvenpäässä.
Kouluttajana oli minulle vesijumppa- ja hydrobicohjaaja koulutuksesta tuttu Teija Reini- Niemi. Tässä vielä linkki toiseen juttuun.


Aloittelimme päivän klo 10 funktionaalisella keppijumpalla. Teimme melko reippaan tunnin jumpan ja KYLLÄ saa kepilläkin hyvän treenin aikaiseksi. Tunti sisälsi paljon tuttuja liikkeitä, mutta yhdistelmillä ja tasapainotteluilla saimme kyllä tosi hyvin tehoja lisää ja uusia ulottuvuuksia.

Seuraava tunti vierähti ilman välineitä tehtävien lihaskuntoliikkeiden parissa. Tässäkin osiossa lihaskuntoon yhdisteltiin monipuolisesti tasapainoa vaativia liikkeitä, millä saatiin hyvin lisähaasteita. Myös mattoliikkeitä käytiin läpi. Pyörää ei keksitty uudelleen, mutta ei tarvikaan keksiä. Asiakkaillekin on parempi, jos liikkeen "runko" on tuttu, mutta siihen lisätään uusia ulottuvuuksia ja näin uusia ärsykkeitä. Vaikka itse kouluttaudun ahkerasti, sain pajon uusia näkökulmia ja ideoita jumppiini.

Lounaan jälkeen  päiväkahvin kera oli luento aiheesta "Asiakkaiden motivaation ylläpitäminen."
Kertasimme muunmuassa monipuolisen jumppatunnin sisältöä, hyvän ohjaajan ominaisuuksia sekä positiiviseen liikuntakokemukseen vaikuttavia tekijöitä. Nämä ovat varmasti (toivottavasti) jokaiselle ohjaajalle tuttuja asioita, mutta niitä ei voi koskaan kerrata liikaa. Kun ei kerkeä kiireiden keskellä kouluttautumaan, käymään itse toisten tunneilla ym, niin sitä helposti vetää laput silmille, eli tulee melko sokeaksi omalle tekemiselleen. Sitä kerta toisensa jälkeen jämähtää samaan laatikkoon, samoihin liikeisiin ja maneereihin ja unohtaa ne ihanat ideat, joita pää on ollut ehkä joskus täynnä. Näistä koulutuksista saa hirmuisesti lisää motivaatiota ja uutta innostusta työhön.Silmät ikäänkuin avautuvat uudelleen.

Päivän viimeinen osio oli tunnin vesijumppa.  Tehtiin ensin liikkeitä ilman välineitä ja loppuun otettiin smilet mukaan. Teki hyvää päästä itse vesijumppailemaan. Ja olipa kyllä raskasta (mutta niiin kivaa).
 Olen vetänyt neljää vesijumpparyhmää syksyn ajan ja jossain vaiheessa on vähän"tatsi" kadonnut, kun en ole ehtinyt tarpeeksi altaaseen liikkeitä miettimään. Torstain viimeisille vesijumpille täytyykin kehitellä uusia juttuja, koska en tiedä milloin seuraavan kerran vesijumppaa ohjaan.


Kuva sivulta vesiliikunta.com


Oli todella antoisa päivä. Seura oli mitä mainioin ja kouluttaja ehdottomasti yksi suosikeistani. Kiitos Teija jälleen kerran!

Nyt on takki ihan tyhjä ja täytyykin lähteä rentoutumaan ja valmistautumaan huomiseen. Huomenna on nimittäin ensimmäinen työpäiväni uudessa paikassa. Toimenkuvani on haastava ja mielekäs, nimittäin Hyvinvointikeskuksen Liikuntavastaava. Odotan tulevaa innolla, ihana saada uusia haasteita. Pari viikkoa teen tällaista kevyttä laskeutumista töihin (muutama päivä/vko, koska hoidan loppuvuoden sovitut muut työt kunnialla) ja joulun jälkeen pääsen uppoutumaan hommaan täysipäiväisesti!


Mutta mahtavaa uutta viikkoa myös kaikille teille!
PSTT Jouluun on enään 15 yötä!!!!!!!


3 kommenttia:

 1. Miepä arvasin, että se siun uusi jobi on vastaavan paikka :) Onneksi olkoon tosi paljon ja menestystä uralle. Mie palasin tänään ohjaajan saappaisiin polvileikkauksesta pikkusen vajaa 10 viikkoa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Mirka! :)
  Mites polvesi kesti ohjaamisen ja mitä vedit? Olet ilmeisesti hyvin kuntoutunut, WAU! Hirmuisesti tsemppiä sinnekkin!

  VastaaPoista
 3. Polvi kesti ohjaamisen hyvin, BodyPumpilla aloitettiin. Tää loppuvuosi mennää vielä kevyesti muutamalla ohjaustunnilla per viikko mutta sitten keväällä lisää :) Ihmeen nopeasti kuntoutuminen sitten kuitenkin lähti rullaamaan, vaikka tuntui, että ekojen viikkojen perusteella "ei tästä mitään tule".. Kovasti voimat huvenneet leikatusta jalasta mutta pikkuhiljaa :)

  VastaaPoista