"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Bodypump 92 ensifiilikset

Helllouuu!

Nyt on kuulkaas uudet ohjelmat startattu Bodypumpin ja RPM:n osalta. Ja mä oon niin mehuissani! Siis bodypumpin uusi ohjelma on loistava ja RPM puolestaan tuoreempi rakkauslaji.
Tässä postauksessa keskityn kuitenkin Bodypump- ohjelman kertailuun ja rupattelen RPM:stä alkavalla viikolla.
Eilen lanseerattiin Järvenpäässä uusi bodypump kolmen ohjaajan voimin ja tänään vedin ohjelman itsekseni Lahdessa. Täytyy myöntää, että tämä päivä ei kyllä ihan putkeen mennyt: hauiksissa tipuin "vähän" kärryiltä. Tehtiin kyllä oikeita juttuja, mutta koreografiassa putosin aika hyvin musiikista. Uuden ohjelman veto ensimmäisen kerran on aina oma haasteensa. Vieläpä kun joulu- ja synttärikiireet ovat painaneet päälle. Onneksi en sentään jäätynyt ja jatkettiin tekemistä koko ajan. Seuraavan kerran menee sitten putkeen. Muu ohjelma oli hyvin iskostunut päähän ja muutamaa pientä hienosäätöä lukuunottamatta meni juuri niinkuin pitikin.

Mutta palataanpa takaisin aiottuun teemaan, eli kertomaan ensifiiliksistä ja esittelemään muutenkin bodypump ohjelma nro 92 minun näkökulmastani katsottuna. 

Tässä ohjelmassa haetaan muunmuassa suunnan muutosten kautta uutta ärsykettä kropalle. Aina ei tarvitse lisätä painoja kehityksen takaamiseksi.


  • Track 1 – Lämmittely– All We Need Is Love – Ricki-Lee
Ihan perus lämmittelybiisi. Selkeää tekemistä tangolla ilman sen kummempaa kikkailua. Biisi ok, ei herätä sen kummempia fiiliksiä.

Biisi ihan kauheeta kuraa (anteeksi vaan!), kunnon jumputusta. Pitää keskittyä kunnolla, jotta löytää oikeat kohdat biisissä: on tosiaan melko tasapaksua jytinää alusta loppuun. Mielestäni vaikutti aika helpolta kyykkykappaleelta. Odotettavissa painojen lisäystä siis.

Ehdottomasti parasta musiikillista antia tässä ohjelmassa yhdessä venyttelybiisin kanssa minun mielestäni. Perus penkkipunnerrusta teemme koko kappaleen tangolla. Lisämaustetta tuo suunnanmuutokset, joita siis oli jo tuossa aiemmassa biisissä (kyykyissä siis). Mä niin tykkään tästä biisistä ja tekeminen on hyvin rakennettu biisiin sopivaksi.

Tästä selkäkappaleesta en oikein pitänyt. Mielestäni miljoona kertaa parempi kappale on vaihtoehtoinen selkäbiisi, eli Dream&dance. Siksipä otin sen heti alkuunsa käyttöön (jos vaihtoehtoisia kipaleita on ohjelmassa, voimme niitä ehdottomasti käyttää vaikka alusta alkaen).

Tässä on selkeät kierrokset ja tekemiset. Tästä tulee niin mieleen muutaman vuoden takaiset selkäkipaleet: introna on kulmasoudut vastaotteella ja pitkästä aikaa on mukana myös Power Press- liike. Muuten maastavetoa, perus kulmasoutua ja rinnallevetoa+ työntöä ylös. Biisi tosiaan  mielestäni huomattavasti parempi kuin tuo ykkösvaihtoehto. Toki tämä taas vain minun mielipiteeni. :)

IIIHAAANAAAA! Pitkästä aikaa ojentajabiisissä on tanko mukana. Tangolla tehdään kapea penkki+ ojentaja pullover- comboa+ kapealla penkillä puolivälin pumppauksia. Loppuun tehdään kiekolla ranskalaista pään taakse ja yläpuolikkaita pumpaten. Musiikillisesti biisi ei oo mun makuun, mutta tekemisestä tykkään kyllä. :) Ja tehokasta on.

Huippu biisi vaihteeksi hauiksissa. Tekis mieli lähteä lantiota vatkaamaan. Perus tekemistä täälläkin hauiskääntöä tangolla ja lepotaukona "hauissoutua."

  • Track 7 – Askelkyykky – NRG – Guiltless Happy
Hauska biisi, joka sopii tekemiseen kuin nakutettu. Koreografia on yksinkertainen ja jäi heti päähän. Teemme askelkyykkyä ja tavallista kyykkyä isoa kiekkoa hyödyntäen. Molemmille puolille tehdään 2kierrosta askelkyykkyä, joten pitkästä aikaa saa itse askelkyykkyjäkin tehdä kunnolla. TYKKÄÄN!

Tehokas se on tämäkin biisi, vaikka musiikillinen anti on perus hartiabiisiä eli ärsyttävä. Tosin se sopii tänne, eli anti olla! ;) Teemme tangolla pystysoutua, pystypunnerrusta ja vauhtipunnerrusta, kiekoilla vipunostoa sivuun sekä rotator raise liikettä (polvillaan) sekä punnerramme. Myös punnerruksissa on sama combo kuin kyykyssä ja rinnassa (3x 1/1 ja neljäs pudottaa ja pitää-> suunta vaihtuu..). Tosi nopeat vaihdot on liikkeistä toiseen ja syke pysyykin hyvin ylhäällä koko ajan. Tykkään tästäkin tekemisestä. 

Vatsakipaleessa on jalan ojennuksia ja vatsarutistuksia sekä hoover+ hooveravaukset sivuun. Tässä biisissä lonkankoukistajat joutuivat koville (tosin itselläni tänään oli jo RPM- ja Vatsa-pakara tunnit takana ennen pumppia..). Ihan ok vatsabiisi ja tosi kiva kun tekeminen vaihtuu.


Tämä on IHANA biisi. Mulla tulee ihan kylmät väreet tästä. Ja jotenkin sopii niin hyvin tekemiseen venyttelyssä. Ihana, ihana, ihana! Kokonaisuudessaan pidän tästä ohjelmasta paljon. Toki mä pidän yleensä aina uusista ohjelmista, koska on kiva saada uutta tekemistä. Mutta yleensä tykästyn moniin biiseihin, kun oon päässyt niihin ja tekemiseen siellä kunnolla sisälle. Nyt oon jo tässä vaiheessa tykästynyt moneen. Tästä voipi tulla yksi suosikkiohjelmistani.

Voin lämpimästi suositella tätkin ohjelmaa kaikille pumppaajille: uusille ja vanhoille. Menkäähän kestovoimailemaan!

joulun alla 2014 (synnytyksestä +5kk)
joulun alla 2012
Lopuksi vielä pari kuvaa vertailuksi lähinnä itselleni. Sama paita päällä joulun alla 2012 ja sitten eilen. Ei vielä ihan istu niinkuin pitäisi.. Tällaiset vertailukuvat antavat mammakiloprojektiin hyvää lisäbuustia. Joulun jälkeen alkaa kyllä sitten mammakilojen karistus todenteolla. Kaikkeen kuten nahkan palautumiseen en voi loputtomiin vaikuttaa, mutta sen minkä pystyn niin sen myös teen. PISTE.

Oikein mahtavaa illan jatkoa kaikille. 

Se olis enään kolme yötä jouluun! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti