"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

torstai 21. tammikuuta 2016

Uusi vuosi- uusi mahdollisuus

Hei vaan kaikille!

Täällä ollaan edelleen. Tietokoneaika on ollut kortilla uuden jumppalukkarin käynnistyessä ja sen myötä uusia ohjelmia on kasailtu urakalla. Lisäksi vapaa- aikanani olen ottanut rennosti ja ollut mahdollisimman paljon lasten kanssa! ♥ Lupaan palata pian kunnolla takaisin. Paljon on asiaa ja ensi viikolla on myös se kauan odottamani polvileikkaus. Parin viikon saikun aikana lupaan kirjoitella täällä sitten enemmän!


Kirjoittelin facebookkiin tekstin minkä haluan jakaa myös teille! Toivon mukaan sieltä ruudun toiselta puolelta löytyy edes yksi ihminen, jota sanat koskettaisivat joko niin, että saisit rohkeutta aloittaa tai että saisit ajattelemisen aihetta! Jokainen uusi alku on yhtä tärkeä, ei koskaan unohdeta sitä! ♥

Mahtavaa, energistä ja parempaa vuotta 2016 teille kaikille! ♥♥♥


"Uusi vuosi ja uutta energiaa kaikilla mikä on mahtavaa! :)

Mua niiiiiiin ärsyttää ne, jotka tuomitsevat tammikuussa vaikkapa kuntoilunsa aloittavat ihmiset. :(
Puhutaan jopa alan ihmisten keskuudessa tammikuun toivoista ja jotkut itseään parempina pitävät klubien vakiokävijät tuomitsevat uudet kävijät, he kun kohta luovuttaisivat kuitenkin(ja kiitos tämän ei niin tervetulleen asenteen, monen kynnys tulla uudelleen muuttuu tosi korkeaksi).. :/


Onneksi suurin osa ei varmaankaan kuulu tähän tuomitsevaan porukkaan vaan päinvastoin auttavat ja kannustavat uusia liikkujia. Kiitos teille kultaiset asiakkaat siitä, että teette liikuntakeskukseen tulemisen kynnyksen matalammaksi.

Tietenkin jokainen saa treenata omissa oloissaan eikä tarvitse muita auttaa jos ei halua. Mutta esimerkiksi rohkaiseva hymy ei maksa mitään. :)


Tammikuun liikuntainnostus ei yleensä johdu vain siitä, että joulun ajan mässäilyn jälkeen on pakko polttaa paljon kaloreita ja laihtua nopeasti. Usein tammikuussa on helppo aloittaa siitäkin syystä, että kiireisen loppuvuoden jälkeen on saanut joulun ajan levätä tavallista enemmän ja kerätä voimia. On enemmän energiaa panostaa omaan hyvinvointiin. Ja onhan se uusi vuosi mukavampi aloittaa puhtaalta pöydältä parempia valintoja tehden.

Minä olen ainakin kiitollinen jokaisesta uudesta kuntoilijasta. :)
Tunnit ovat olleet täynnä vakioasiakkaiden lisäksi uusia lajejaan etsiviä ihania ihmisiä. Sydäntä lämmittää nähdä jokainen uusi harrastaja. Ja vielä enemmän nähdä samat hymyilevät kasvot seuraavallakin kertaa.


Yritän omalta osaltani luoda mahdollisimman tervetulleen tunnelman jokaiselle tunnilleni ja jokaiseen keskukseen missä saan etuoikeutetusti työskennellä. Sillä kun kynnys kuntoiluun on matalampi ja olo tervetullut, on tunnille helpompi tulla aina uudestaan. Vaikkakin halu liikkua tulee lopulta löytyä itseltään.
Pakko myös mainita, että saan tehdä töitä paikoissa, joissa ihmiset vastaanotetaan aina lämmöllä, kiitos siitäkin.


Jokainen meistä on joskus aloittanut ja jokainen meistä on joskus epäonnistunut, oli kyseessä sitten tupakoinnin lopetus, laihdutus tai vaikkapa juuri kuntoilun aloitus. Epäonnistumisen pelon vuoksi ei kannata jättää yrittämättä. Aina aika ei ole oikea muutokselle, mutta tässä asiassa parempi edes yrittää. 


Jotta liikunnasta tulisi pysyvä osa elämää kannattaa harrastaa sitä mahdollisimman mielekkäästi. Pelkästään teho edellä ei kannata lajia valita. Kaikki liikunta on hyväksi ja parempi kuin jokailtainen sohvalla makuu (vaikka sekin tekee joskus niiiin hyvää).
Liian raju aloitus myös yleensä aina kostautuu rasitusvammoina ja väsymyksenä. Maltti on valttia myös muutoksissa.


Lisäksi suosittelen kääntymään liikunta- alan ammattilaisten puoleen jos siihen on mahdollisuus ja vaikkapa saliharrastuksen alkuun hommata omiin tavoitteisiin sopiva kuntosaliohjelma. Minultakin saa apua kysyä enkä siis kirjoita tätä rahastus mielessä (todellakaan), vaan siitä syystä että haluan auttaa kavereitani samalla lailla kun tekin varmasti minua autatte kun apua tarvitsen.
(T: kiitollinen teistä)



Energistä ja parempaa vuotta 2016 teille kaikille toivottelen. :)
Ja vielä muistuttelen, että jokainen meistä on ollut joskus se uusi ja epävarma kuntoilija, jolle salin kynnys on ollut korkea. Tehtäisiinkö kaikki yhdessä siitä kynnyksestä matalampi myös nyt kuntoilunsa aloittaville ja annetaan heille parempi mahdollisuus onnistua. Vaikka motivaatio lähteekin itsestään, on tuki ja apu meille kaikille joskus tarpeen. :)

 
Laitetaan hyvä kiertämään!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti