"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

torstai 28. tammikuuta 2016

Terveiset sairasvuoteelta


Eilen oli pitkä päivä. 

Söin viimeksi tiistai- iltana ja keskiviikkoaamuna oli lupa juoda vain 2dl nestettä. Sairaalassa minun piti olla klo 11.00.
Kuitenkin leikkaukseen pääsin vasta kolmen jälkeen, sillä pääkallokelit toivat eteeni kiireellisiä päivystyspotilaita. Onneksi kuitenkin pääsin leikkaukseen eilen.

Minut tähystettiin nukutuksessa. Viimeinen muistikuva on kun nukutusaineen laittaminen käteen sattui aivan järkyttävän paljon (tai sen siirtyminen kehoon) ja kirosin sekä kiltisti pyysin sitä leikkaussalin henkilökunnalta anteeksi! :) Sen jälkeen heräsin reilu tunnin kuluttua heräämössä väsyneenä, mutta ilman kipuja.

Ylös sängystä pääsin sellaisen rollaattorisysteemin kanssa viiden aikoihin ja samalla pääsin ottamaan sämpylää ja kahvia+ mehua. Aaah, miten hyvää teki syödä jotain ja juoda.

Kepeillä köpöttely sujui alusta lähtien hyvin ja jalalle sain varata heti.

Kotiin pääsin kuuden jälkeen ja voin kertoa, että autossa maistui Mäkkiateria paremmalta kuin koskaan.

Eilen illalla tuli katsottua aivot narikassa vähän leffaa ja sarjoja. Samalla harjoitin kylmähoitoa ja kohoasentoa.

Yö sujui yllättävän hyvin. Löysin asentoja, missä nukkua eikä kipuja ollut. Heräsin ennen kuutta lääkkeelle ja muutenkin kuikkimaan. Jotenkin käyn ihan ylikierroksilla, mutta onhan tässä muutama viikko aikaa levätä!

Sairaslomaa minulle määrättiin 3vko, mutta viimeisin viikko oikeastaan vaan sen takia, etten saa vielä hyppiä/juosta/kyykätä painoilla. Ja mun lajeissa niin monessa juuri näitä on. Katsotaan miten kuntoutus sujuu. Nyt kun mulla ei mitään ommeltu, niin saan palata kyllä urheilun pariin pian, toki pienin askelin. Voipi olla, että haen tuon kahden viikon jälkeen osittaista sairaspäivärahaa ja vedän jo lempeämmät tunnit+ sisäpyöräilyt itse. Mutta katsotaan.
Nyt on tärkeintä toipua kunnolla ja olla ottamatta tyhmiä riskejä. Työtä kuitenkin ehdin tekemään elämässäni paljon, tämän sairasloman jälkeenkin. :)


Tänään olisi edessä siteiden poisto. Heti aamulla en sitä tehnyt, koska kouluun oli lähdössä verikammoinen herkkä tyttö. Häntä meinasi eilenkin itkettää, kun ajatteli minun olevan tosi kipeä. ♥ Toinen hellä tyttönen myös palveli minua isänsä kanssa niin hyvin. Hyvät ovat oltavat siis! ♥

Kertoilen kuntoutuksesta ja kuulumisia muutenkin: nyt on tietokoneellekkin aikaa istua normaalia enemmän! :)

Mukavaa torstaita kaikille! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti