"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

perjantai 17. helmikuuta 2012

Elixiriä elämään

Elixiriä elämään- keho kuntoon kotikonstein
(kirjoittanut Tuuli Matinsalo)



Seuraava teksti on lainattu WSOY:n sivuilta (omia mietteitä alempana):



”Nauti itsestäsi. Nauti liikunnasta. Nauti kaikesta mitä teet!”
Tämän ohjeen palautin mieleeni aina juuri ennen kisalavalle nousua. Nauttimisen kautta tulee rentous ja rentouden kautta pääsee tuloksiin.
Tuuli Matinsalo
Aerobicin maailmanmestar
i

Aerobicin maailmanmestarin, kolmen lapsen äidin ja liikunta-alan yrittäjän Tuuli Matinsalon kirjoittama Elixiriä elämään on kuntoilun ja hyvän olon niksi- ja valmennuskirja upeille suomalaisille naisille.

Tuuli Matinsalo on koonnut kirjaan ohjeita liikunnasta, urheilusta ja painonhallinnasta kaikella sillä kokemuksella, minkä hän on urallaan huippu-urheilijana ja liikunnan ohjaajana kerännyt. Tietopakettia täydentävät Tuulin valitsemien asiantuntijakirjoittajien artikkelit.

Kirja on täynnä käytännön ohjeita liikkumiseen kotona ja kodin lähellä. Tuulin vinkkien ja harjoitusohjelmien avulla niin äidit, uranaiset, citysinkut kuin elämää rakastavat nautiskelijatkin saavat oman liikuntansa ja hyvinvointinsa uuteen tasapainoon. Kun tekee esimerkiksi Tuulin TV-jumpan joka viikko lempisarjaa katsellen, muodostuu parista kerrasta kuin huomaamatta kuukausia ja jopa vuosia kestävää säännöllistä lihaskuntoharjoittelua. Ja kaikki tämä keskellä omaa kotia! 


Pidä huolta itsestäsi Tuulin ja hänen asiantuntevien ystäviensä ohjein!


 


Löysin tämän kirjan naurettavan halvalla kirpputorilta, sanotaanko nyt vaikka että sellaiseen hintaan, etten edes kehtaa sanoa. Olisin kyllä ollut valmis kirjasta enemmänkin maksamaan, etenkin kun sen kotona rauhassa avasin ja teokseen tutustuin.. Mutta hinta oli se mikä oli hintalapussa, joten se siitä.

Jokatapauksessa, nyt sairaslomalla minulla on ollut aikaa lukea ja mielenkiinnosta tartuin heti tähän minulle uuteen kirjaan. Oon kirjaa aikaisemminki selaillut ja miettinyt ostoa, nyt olen iloinen siitä, etten sitä aiemmin tehnyt.

Ensiksikin kirjassa puhutaan selvää suomenkieltä, eli sitä on helppo lukea. Käsiteltäviä asioita ovat fyysisen kunnon osa- alueiden lisäksi myös psyykkinen kunto ja ruokavalio sekä terveys. Löytyypä kirjasta myös vinkkejä odottavan- ja juuri synnyttäneen äidin liikuntaan sekä motivaatioita/ajatuksia hyöty- ja arkiliikuntaan.
Kirja sisältää todella paljon hyviä liikkeitä kotijumppaa ajatellen, mihin ei tarvitse edes välineitä.
Käsiteltävät asiat ovat realistisia ja jalat maassa- periaatteella. Ja huomaa, että kirjoittaja on perheenäiti, jonka pitää oppia käyttämään tehokkaasti aikaansa ehtiäkseen kuntoilmaan ja jonka pitää henkisestikin jaksaa, ei pelkästään itsensä vaan myös perheensä vuoksi. Kirjoitusten välistä huokuu aito välittäminen ja hyvänolon tunne. .

Suosittelen kirjaa lämpimästi etenkin äideille, sekä sellaisille, jotka harrastavat kotiliikuntaa ja haluavat vinkkejä ja motivaatiota siihen sekä laihduttajille ja meille muille, joille tekisi hyää löytää rento ja terve ote painonhallintaan ja liikuntaan osana elämää.
Jos et halua ostaa kirjaa, niin suosittelen lainaamaan kirjastosta. Minultakin sitä saa lainata! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti