"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Homma etenee- ja polvi paranee

Leipomisaamua viettelen..

Leipätaikinan kohotessa ajattelin tulla kirjoittelemaan kuulumisia polven kuntoutuksesta.


Polvi eilen 2.2.

Tässä alkajaiseksi pari kuvaa polvesta: toinen eiliseltä ja toinen tältä aamulta. Alemmassa kuvassa polvi on ojennettuna, joten lievä turvotus näkyy selvemmin. Mukavat mustelmat puskevat esille, kuten lankaakin, mutta kaikenkaikkiaan polvi näyttää paljon paremmalta kuin voisi ajatella, operaatiosta kun tulee tänään kuluneeksi vasta viikko. Haava on parantunut hienosti, eikä mitään tulehduksen merkkejä ole esiintynyt.


 Polvi voi päivä päivältä paremmin, vaikka normaalikuntoon on toki vielä pitkä matka.

Olen aloittanut kuntoutuksen omilla metodeilla: päättäväisesti liikuntaa, mutta maltillisesti liikettä, painoa ja muutenkin lajeja lisäten. Uskallan pikkuhiljaa luottaa polveen, mutta liikuttaessa pidän kipua ehdottomana rajana. Joskus kuntoilun jälkeen polvi on rasittuneen oloinen (luonnollisesti), mutta särkylääkkeiden sijaan lepuutan polvea ja annan kylmäpussihoitoa. Lääkkeitä en ole käyttänyt enään viikonlopusta alkaen ja hyvin pärjään nyt ilmankin.  Korostan edelleen, että liikuntaa/rasitusta lisään pikkuhiljaa ja kipua en liikkuessa salli.
Polvi tänään 3.2.
Kuntoilen joka päivä ja kotioloissa en ole enään sauvoja käyttänyt. Ulkona en ilman sauvoja uskalla olla, mutta siellä lenkkiseurana on sauvakävelysauvat tai taaperon rattaat. En tosin ole kuin kerran lenkillä käynytkään, mutta jos tänään taas menisin kun Veeran kanssa kahden kesken päivää vietetään ja raitis ilma tekee meille molemmille hyvää.

Kuntoilun aloitin rauhallisesti lauantaina helpoilla jooga ja pilatesharjoituksilla. Samoja lajeja tuli tehtyä myös sunnuntaina. 
Viikonloppuna liikkeet olivat vielä kovin varovaisia.

Maanantainakin aamu alkoi joogalla ja päivällä kävin lyhyellä vaunulenkillä. Kävely ulkona oli vielä tuolloin tönkköä, hidasta ja kipeääkin. Kävelin toooosi varovaisesti, sillä pienikin luistamisliike sattui inhottavasti. Mies oli lenkillä mukana, joten turvallinen olo oli koko ajan. ♥

 Eilen lajivalikoima kasvoi spinningillä (pieni vastus, satula korkeammalla) ja lihaskuntoa tein kahvakuulalla. Mitään kyykkyjä/etuheilautuksia ei tulisi mieleenkään tehdä, polvi ei ole siihen valmis. Kuitenkin jalkoja olen ottanut vähän varovasti mukaan (esim hauiskääntö- pystypunnerruscombossa pikkuisen jalat avustivat niiaamalla).
Eilinen varovainen kuulaohjelma oli seuraavanlainen (tein 12kg:n kuulalla 2-3 kiekkaa)
  • Sivutaivutus 15/puoli
  • Haarakyykky- (niiaus vain) pystysoutu 15x
  • Hauiskääntö- pystypunnerrus (pieni niiaus myös mukana)15x
  • Suorin jaloin maastaveto 15x 
  • Kapea penkki+ vatsarutistus 15x
  • Pään yliveto+ jalkojen ojennus 15x
  • Lisäksi sekalainen määrä coreliikkeitä ilman kuulaa

Tänään aamun starttasin taas joogalla ja coreharjoituksella. Tänään huomasin, kuinka paljon paremmin jooga jo kulki: kehitys/toipuminen sujuu hyvää vauhtia. :)

Olen aloittanut tosiaan sen Yoogaia- kokeilun mistä kerroinkin aiemmin. Tästä syystä joogaa onkin tullut tehtyä enemmän. Aamu on minulle parasta aikaa treenille, sillä unikeko vauva nukkuu ja isompi tyttö+ mies on lähetetty koulu- ja duunimatkalle. Hitsit, pitäisi myös kuntoutuksen jälkeen aloittaa aamu useammin joogalla, on se vaan niin voimaannuttava, ihana laji! ♥

Kertoilen teille yoogaia kokemuksiani erillisessä postauksessa tällä viikolla. Jo tässä vaiheessa voin lämpimästi sivustoa suositella: tuntivaihtoehtoja on paljon ja ohjaus hyvää!

Mutta nyt leivän paistopuuhiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti