"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Hulluna joogaan- ja pari sanaa yoogaia kokeilusta

Kuva lainattu netistä


Olen harrastanut joogaa säännöllisesti enemmän ja vähemmän reilu viisi vuotta! Sitä ennen olin käynyt satunnaisilla joogatunneilla ja osallistunut jopa joillekkin tiiviskursseille.

Kaikki sai alkunsa, kun loppuvuodesta 2010 minulta kysyttiin halukkuutta lähteä Body Jooga- koulutukseen. Minusta tulisi sitä kautta Lady Jooga ohjaaja keväällä 2011 avattavaan Lahden Ladylinelle ja pääsisin kouluttautumaan kaikkiin kolmeen ohjaajamoduuliin! ♥
En todellakaan epäröinyt hetkeäkään, vaikka siihen aikaan en mieltänyt itseäni yhtään noin rauhalliseen trendilajiin: minä kun pelasin suht tosissani jalkapalloa ja olin muutenkin liikunta alalla ihan vihreä raakile. Tuota koulutusta en ole katunut koskaan ja tuosta alkoi matka myös siihen rauhaisampaan ja "henkisempään" minään.

Vuosien saatossa olen opiskellut joogaa lisää koulutuksia käyden (mm Wellnes Mentorin Yoga Flow- koulutus) ja itse opiskellen. Koko tämän ajan olen joogaa ohjannut ja toki itsekin treenannut. Välillä treeni on jäänyt muun elämän jalkoihin, onneksi silloinkin olen joogan parissa pysynyt ohjausten kautta. Nyt päätin taas, että joogalla tulee olemaan paikka elämässäni myös ohjausten ulkopuolella SÄÄNNÖLLISESTI!
Miksi?

Koska jooga rauhoittaa, antaa energiaa ja saa voimaan henkisesti ja fyysisesti paremmin. Joogassa pääsen jotenkin niin lähelle itseäni, välillä melkein herkistymiseen asti. Harjoituksen aikana olo on hyvä ja harjoituksen jälkeen olo on vielä parempi. Jooga on minulle hyväksi.

Nyt kun olen testannut yoogaia palvelua reilun viikon, olen päässyt hyvin testaamaan erilaisia joogamuotoja. Toistaiseksi olen testannut yoogaiasta:

 • 2x Yin jooga
 • 1x Yin& Yang
 • 2x Powerjooga
 • 1x Aamun flow
 • 1x Vinyasa flow 
 • 2x Teho core
 • 1x Yogalates
 • 1x Vartin haaste- Energisoiva jooga
 • 1x Dynaaminen hatha
 Suurin osa kokeilemistani tunneista on kestoltaan 30-50min. Olen usein tehnyt harjoituksen vauvan päikkäreillä/yöunilla aamusella ja valinnut ohjelman minkä oletan ehtiväni tehdä. Sen jälkeen olen tehnyt vielä jonkun lyhyen esim 15- minuutin treenin jos on ollut siihen mahdollisuus. Pari kertaa mies ja tytöt ovat olleet pois ja silloin olen tehnyt suorilta pidemmät treenit!

Olen tykännyt Yoogaiasta kovasti. Minulla on muutama suosikki ohjaaja palvelussa, mutta kaiken kaikkiaan ammattitaitoisia ovat olleet kaikki. Makuasioista ei voi kiistellä. :)
  Olen oppinut uusia asanoita ja treenannut joitain haastavampia monia kertoja päivässä. Ajattelen joogaa kun herään aamulla: heti on mielessä minkähän harjoituksen tänään tekisin.
 Olen siis täysin hurahtanut! :D

Aloitin yoogaiassa viikon kokeilujaksolla ja nyt lisäksi sain wc- paperin mukana kuukauden kampanjakoodin. Eli ilmaista jaksoa on jäljellä vielä hyvä tovi. Täytyy katsoa, miten yoogaia kulkee mukana normaalissa arjessa, missä usein liikuntaa on työn kautta kuutena päivänä viikossa. Jos jooga istuu hyvin normaaliin työntäyteiseen arkeen ja koen haluavani jatkaa harrastamista toisen ohjauksessa, niin varmaankin ostan jonkunlaisen paketin ilmaisjakson jälkeen. Ihana ajatus olisi joogata kesäaamuna omalla pihalla tabletin kautta yoogaian parissa! ♥
Mutta katsotaan asiaa tarkemmin kun se on ajankohtaista.

En ole osallistunut itse yoogaian livetunneille, mutta tallenteita tehdessäni olen havainnut ohjaajien antavan hyvin myös henkilökohtaista ohjausta. Minulle tallenteet ovat tällä hetkellä ainoa vaihtoehto, koska teen harjoituksia telkkarin edessä tietokoneen kautta ja lisäksi aikatauluja en varmaan pystyisi juuri nyt noudattamaan. Mutta ehkä live- tuntejakin tulen vielä testaamaan.

Jos harkitset jotain liikuntapalvelua netin kautta, niin sydämellisesti voin suositella yoogaiaa. ♥ Siellä on joogan lisäksi muunmuassa putkirullausta, kahvakuulaa, hiit- treeniä, syvävenyttelyä ja pilatesta joitain mainitakseni! Ja hei, tämä ei ole maksettu mainos, eli en kuulu niihin onnellisiin bloggaajiin, jotka saavat näitä ilmaisia kokeiluja. ;)  Tämän viikon ilmaisen jakson saa jokainen. Ja rekisteröinti on helppoa: sähköpostiosoite, nimi ja salasana ja se on siinä. :) Voit aloittaa heti sähköpostin aktivoinnin jälkeen. :) Ja tässä teille vielä osoite yoogaia- palveluun: https://fi.yoogaia.com/

Mutta nyt minua kutsuu ruokapöytä!
Ihanaa sunnuntai- iltaa teille sinne ruudun toiselle puolelle! ♥

Kuva lainattu netistä

♥ Namaste ♥

2 kommenttia:

 1. Kiva löytää muitakin joogaan hurahtaneita :) Oon itsekkin harrastanut useamman vuoden joogaa, joista hot jooga on ehdottomasti oma suosikki, koska siitä olen saanut todella paljon terveyshyötyjä. Acrojooga on myös todella kivaa ja aika uusi vielä Suomessa. Tuo joogaia on ilmeisesti tosi monipuolinen sovellus, täytyykin käydä tutustumassa paremmin :) Ainakin ohjaajissa on ilmeisesti eroja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Jasmin ja kiitos viestistäsi! :) Hot jooga on kyllä aivan huippua.♥
   Joogaian ohjaajissa on eroja kyllä, mutta sanoisin että varmasti jokaiselle löytyy suosikkeja, koska valikoima on laaja! Mä olen löytänyt ainakin itselleni sopivan haastavat tunnit, mutta välillä on kiva ottaa myös ihan iisisti! Kokeile ihmeessä! :)

   Poista