"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Personal trainer- opiskelua

Tapahtumarikas, mutta aivan kertakaikkiaan mahtava viikonloppu on takana. Nyt on väsynyt, mutta onnellinen olo.
Perjantaina ja lauantain vietin PT- koulutuksessa. Aiheena meillä oli toiminnallinen anatomia: käsiteltiin niveliä ja niitä liikuttavia lihaksia. Käsiteltiin aihetta paljon teorian muodossa ja paljon tehtiin myös käytännön harjoituksia pienryhmissä, missä purettiin liikkeet osiin ja analysoitiin niitä liikkuvien nivelten kautta. Missä nivelessä tapahtuu liikettä, mitkä lihakset toimii vaikuttajana, vastavaikuttajina, avustajina, stabiolaattoreina ja millä tasolla liike tapahtuu: horisontaali- , sagitaali vai frontaalitasossa jne....

Kuten kuvasta näkyy, perjantaina oli aika hämmentynyt fiilis, tieto oli ihan puurona päässä. Totiset ilmeet ei johdu siitä, etteikö meillä olis kivaa tuolla (on KYLLÄ ja meillä on mahtava opiskelupoppoo..), vaan siitä, että ollaan juuri saatu niiiiiin paljon tietoa, mikä ei oo ihan perille vielä mennyt. Alemmassa kuvassa meidän pienryhmä analysoi ristivetoa taljassa.

Lauantaina alkoi pikkuhiljaa saamaan vähän enemmän juonesta kiinni. Itse pääsin lauantain opiskelujen päätteeksi nollaamaan mielen ihan täysin pikkujouluihin. Teki kyllä hyvää, vaikka nyt onkin aika väsynyt ja paha olo. Mutta empä muista, milloin oisin viimeksi juhlinut pikkujouluja. Ihan mahtavaa oli päästä tutustumaan uusiin työkavereihin rennoissa merkeissä. Oli kiva ilta.
Tänään kävin jumpilla ja sillä välin ihana, rakas sydänkäpyseni kotiutui mummolasta. Kaikki tunteen skaalat on käyty läpi, mutta lähinnä kullannuppu on istunut sylissä halimassa. Vähän itkujakin tirauteltiin, kun oli ikävä päässyt yllättämään (etenkin minulla..). Kuvassa minun mussukkani muovailee, tai ievailee, kuten hän itse asian ilmaisee! :)

Viikonloppu on ollut superkiireinen, tapahtumarikas, ja informaatiota on tullut tuutin täydeltä. Nyt muutaman päivän aion pitää PT- kirjat visusti kiinni ja sen jälkeen aloitan kotiopiskelun, jotta kun kolmen viikon kuluttua jatkuu PT- opinnot, on informaatio mennyt ymmärryksen tasolle asti.  Isoja haasteita, mutta kyllä nekin voitetaan. Töitä täytyy tehdä paljon, mutta se työnteko on ihan omaa tulevaisuutta varten, eli jokaisen ponnistuksen arvoinen.

Nyt ei muuta kun unten kautta starttaamaan uutta viikkoa.

Elämässä ei ole voittajia, on vain selviytyjiä. - Tuntematon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti