"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

lauantai 2. kesäkuuta 2012

Tutisee, tutisee lihakset!!!!

Jessss, pitkästä aikaa tuntuu...
...siltä, että on oikeesti tehnyt jotain. Nimittäin kuntosalitreenin.
Kävin tänään vetämässä aamujumpat: Piloxing, RVP ja Hot venyttely. Niiden jälkeen jäin tekemään koko vartalon punttitreenin:
 • Jalkaprässi 3x12x 110kg
 • Rintaprässi 3x10x 30kg
 • Ylätalja 3x10x 35 (tai 40?)kg
 • Vatsarutistus laitteessa 3x12x 35kg
 • Selän ojennus laitteessa 3x 12x 40kg
 • Polven ojennus laitteessa 2x 12x 30kg (35?)
 • Polven koukistus laitteessa 2x 12x 30kg
 • Alataljasoutu 2x12x 40kg
 • Pystypunnerrus laitteessa 2x 12x 15(tai 20)kg
 • Kahvakuulan (16kg) kans:
 • Pään yli veto+ lonkan ojennus (penkillä maaten) 3x 12
 • Sivutaivutus 2x 12
 • Alkuun ja loppuun 5minuuttia lämpöä. Illalla luvassa vielä venyttelyt.  
Nyt jo tuntuu lihaksissa, kuntosaliharjoitteluun ei ole liiemmin aikaa irronnut viime aikoina. Mutta tästä eteenpäin kyllä joka viikko tulee voimatreeni tehtyä ainakin kerrran.

 Treenin jälkeen rentouduin parikymmentä minuuttia infrapunasaunassa. Se rentouttaa mahdottoman hyvin. 
Oletko itse päässyt testaamaan infrapunasaunaa?
 Laitan alle lisätietoa aiheesta. Juttu on kokonaisuudessaan luettavissa sivulla http://www.infrapunasauna.fi, joten teksti ei sisällä omia ajatuksia aiheesta.
Myös muualta netistä löytyy tietoa paljonkin. Kannattaa testata, jos et ole vielä sitä tehnyt. Minusta infrapunasaunassa on aivan mahtava rentoutua ja lukea lehteä. Aineenvaihdunnan vilkastumisen kyllä huomaa loppupäivän aikana (itse istuskelen vähintään 20minuuttia kerrallaan..).
 

Tietoa infrapunasaunoista

Infrapunasaunoja on joitakin vuosia sitten alettu käyttää muun muassa kylpylöissä, kuntosaleilla ja hoitolaitoksissa. Miellyttävistä käyttökokemuksista innostuneina suomalaiset ovat alkaneet hankkia infrapunasaunoja myös omiin koteihinsa. Yksinkertaisesti sanottuna ihmisille on tullut infrapunasaunomisen jälkeen vireä ja hyvä olo. Positiivisten käyttökokemusten lisäksi ihmisiä ovat rohkaisseet kätevä asentaminen, verrattain edullinen hankintakustannus, energiataloudellisuus ja terveyttä edistävät vaikutukset. Moni on kokenut, että vaivat ovat helpottaneet.

Infrapunasaunan terveyttä edistävät vaikutukset pohjautuvat pitkälti infrapunalämmön syvältä kehoa lämmittävään vaikutukseen. Infrapunalämpö käsitteenä tarkoittaa syvälämpöä, joka on aallonpituudeltaan vastaavaa, jota esiintyy auringon lämpösäteilyssä. Myös kehomme tuottaa vastaavaa lämpöä esimerkiksi urheilusuorituksen jälkeen. Keskimäärin kylmässä ja pimeässä Suomessakin on nyt siis mahdollista nauttia ympärivuotisesti aurinkoenergian tuomista eduista keholle ilman sen haittavaikutuksia. Infrapunalämpö on nimittäin täysin eri asia, kuin haitalliset UV-säteet eikä se sisällä niitä lainkaan.

Infrapunasaunassa saunominen lisää kudosten toimintaa, tehostaa verenkiertoa ja parantaa elimistön toimintoja. Infrapunasauna lievittää kipua sekä nopeuttaa vammojen paranemista ja niistä palautumista lisäämällä kudosten verenkiertoa. Infrapunasauna on perinteiseen saunaan verrattuna vähemmän sydäntä rasittava, mikä vaikuttaa edullisesti kohonneeseen tai matalaan verenpaineeseen. Se edesauttaa myös ihosairauksien kuten psoriasiksen paranemista.

Kohonnut aineenvaihdunnan taso infrapunasaunassa polttaa kaloreita kun keho hikoilee. Tämä edistää rasvan palamista, lisää ja vahvistaa sydämen kuntoa, auttaa poistamaan selluliittia ja lisää ihon kimmoisuutta. 30 minuuttia infrapunasaunassa polttaa saman verran kaloreita kuin 10 kilometrin juoksu. Syvälämpösäteet menevät kehoon 4-5 cm syvyyteen. Sydämen lyöntitiheys kohoaa ja verenkierto vilkastuu. Keho viilentää itseään tuottamalla hikeä ja sydän pumppaa verta nopeammin. Verrattuna tavalliseen saunaan infrapunalämpö tuottaa 2 - 3 kertaa enemmän hikeä. Vaikka hikoillen menetetty neste voidaan korvata veden juonnilla, kaloreita ei korvata.

Asiantuntijat uskovat, että syvälämpösäteily vie tehokkaasti myrkkyjä ja kuona-aineita kehosta hikoilun kautta sekä poistamalla rasvaa, jota tarvitaan myrkkyjen laimentamiseen. Syvälämpö liuottaa syvällä kudoksissa rasvan hikeen, joka vie sen pois kehosta. Erityisesti ikääntyneille ja sairaille henkilöille, on hyvin tärkeää saada aikaan liikuntaa vastaava vaikutus, koska sitä vastaavaa hikoilua ei synny muuten. Helpoiten tämä tapahtuu käyttämällä päivittäin infrapunasaunaa. Vastaavasti hyväkuntoisille liikkujille infrapunasaunomisen on todettu toimivan hyvänä palauttajana suorituksesta.

Infrapunasauna
-On taloudellinen
-Kuluttaa kaloreita
-Parantaa aineenvaihduntaa
-Auttaa lihasten palautumista urheilusuorituksen jälkeen
-Puhdistaa ja kaunistaa ihoa
-Tehostaa verenkiertoa
-Helpottaa lihas- ja nivelkipuja
-Vähentää flunssan oireita
-Vähentää selluliittia
-Lämmittää käsiä ja jalkoja (varsinkin ihmisillä joilla huono ääreisverenkierto)
-Parantaa lihasten hapenottokykyä   
  
       
Voi että teki hyvää ottaa aikaa omaan treeniin. Mulla on viikonloppuna aikaa itselleni, sillä mies lähti kavereineen mökille ja tyttö mummolaan. Minä puolestani vietän laatuaikaa itsekseni kotona. No onhan täällä tietysti koira ja kissat, mutta kuitenkin. Kohta heitän aivot narikkaan ja rojahdan sohvalle lehteä lukemaan, saatanpa katsoa myös leffaa terveellisten herkkujen (rahka ja hedelmäsalaatti, no ehkä popcornia teen vähän kuitenkin).
Eläköön viikonloppu ja oma aika!                                                                                                                                                                       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti