"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Milanossa osa 2.

Ruokailut ja juomiset...

Liikunnoista päästään toiseen reissun pääaiheeseen nimittäin syömisiin.
Italialainen keittiö on maailmankuulu, mutta se vaihtelee maanosien mukaan paljonkin. Tyypillisiä Italialaisia ruokia ovat esimerkiksi pitsa, pastat ja risotot. Arkiaterialla ruokajuomana tarjotaan yleensä viiniä ja vettä. Kuuluisia italialaisia jälkiruokia ovat tiramisu, panna cotta ja jäätelö. Kuuluisia italialaisia juustoja ovat muun muassa mozzarella ja parmesaani.

Italialaisilla on vahva kahvilakulttuuri ja kahviloita löytyikin joka kadun kulmassa. Yleensä aamiaisensa he nauttivat pikapikaa juuri kahvilassa: espresso, latte machiano tmv kahvi+ mahdollisesti makea voisarvi tai vastaava kahvileipä.
Lounas syödään Italiassa myöhään, usein vasta klo 13 jälkeen ja illallisaika alkaa vasta klo 19:30.
Tämä ateriarytmi ei luonnollisestikaan istunut skandinaavisille vatsoillemme! :)

Aamiaisen nautimme kaikessa rauhassa hotellissa. Ensimmäisenä aamuna otin aamupalani yhteydessä leipää, muina aamuina en. Italiassa en tavannut missään täysjyväleipää: pelkkää pullamössöä. Siksipä jätin hiilarihötöt minimiin, koska paljon mukavemmissa muodoissa sitä olisi muutenkin luvassa.
Aamupalamme sisälsi hedelmiä, nakkeja, munaa, luonnonjugurttia ym... Hotellin aamiaiset ovat kyllä ihan parhautta. Ja mikä parasta: runsas aamiainen välttää myöhemmät ylilyönnit ruoan suhteen.


Lauantaipäivänä matkustettuamme pitkään: olimme hyvin nälkäisiä. Samoihin aikoihin useat ravintolat olivat sulkeneet ovensa (avatakseen uudelleen taas 1930 alkaen.). Onneksi löysimme paikallisen turkkilaisen raflan. Rullakebab (sopivan pieni ja halpa) maistui nälkäisenä aivan taivaallisen hyvälle. Loppulomaksi kuitenkin ajattelimme syödä vähän perinteisempää italialaista ruokaa. ;D Matkan aikana maistelimme paikallista pitsaa (nam!) ja tottakai myös tiramisua ja panna cottaa. Monesti valinta kallistui perinteisten pastojen sun muiden sijaan lihaan lisukkeineen kuten viimeisen illallisen lihaisa annos parmesaanin ja kasvisten kera.


Nippa nappa medium lihaa rucolan+ parmesaanin kera, höyryvihanneksia kyytipoikana!
Baileyskahvi, naminami
Lomalla tuli maisteltua myös paikallisia viinejä sekä olutta. Birra Moretti ylsi suosikkien joukkoon olut- klassikoissa ja sitä tuli ostettua muutama pullo myös kotiin. Baileys- kahvi maistuu näemmä hyvältä maassa kuin maassa..

Luonnollisesti mekin sulauduimme kahvilakulttuuriin ja muun muassa Latte Macchiatoa kului reissun aikana kuppitolkulla. En edes halua tietää, minkälaiseen täysmaitoon tehtynä (nimimerkillä, itsehän rasvattomia latteja Suomessa tuhoan..), mutta hyvää oli.





Lomalla ei tarvitse niin tarkasti kaloreita laskea, mutta toki kotimatkan ruokapaikan Amsterdamin lentokentällä olisi voinut jollain toisellakin korvata...





Noh nyt on taas arki koittanut ruokailuunkin. Tämä viikko kotosalla sisälsi karkkipäivän, mutta muuten pysyttiin hyvin suunnitelmissa runsaan kasvisten nauttimisen ja järkevän ja riittävän proteiinin nauttimisen suhteen.
Huomenna alkaa taas uusi viikko ja myöskin uusi ruokailuun liittyvä haaste!


Mukavaa sunnuntaipäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti